Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Intel BIOS › CPU uCode Loading Error - Asus Board
New Posts  All Forums:Forum Nav:

CPU uCode Loading Error - Asus Board

post #1 of 8
Thread Starter 
I have a new asus Vintage-PE1 Barebones Kit, and a 2.8ghz 775 CPU, When I start up, I get the mobo start page, then click delete to start setup, and then I get "Intel CPU uCode Loading Error. I thought maybe it needed the new bios, so I checked, and it says it has v0305, which is the newest non-beta version, and even then, nothing, I Need help with this thing ASAP. Oh yea, I don't know how I would update the bios because it won't start up from any of the drives, but it does recognize them in the BIOS? I haven't ever worked with a barebones kit, my last computer wasn't like this. Is there a certain way to tell if the cpu is in place, because it seemed like it, but you never know? If it isn't the bios, is there anything else I can do?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3.2 GHz Prescott 478 Intel D875PBZ Windows XP HP Ultra VGA 1280 - SUCKS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Thermaltake Lian-Li PC-60B Plus Logitech 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3.2 GHz Prescott 478 Intel D875PBZ Windows XP HP Ultra VGA 1280 - SUCKS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Thermaltake Lian-Li PC-60B Plus Logitech 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
did you try resetting the cmos? that can do wonders.
cant complain..
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3800 X2 Asus A8N5X EVGA 7600GT CO 2GB G.SKILL DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x80GB WDC TSST DVDRW + Samsung DVD XP Pro SP2 Samsung 17" 710n LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Not good... ASPIRE 520w 35@12V RAIDMAX SMILODON Razer Diamondback 
Mouse Pad
BriteMat 
  hide details  
Reply
cant complain..
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3800 X2 Asus A8N5X EVGA 7600GT CO 2GB G.SKILL DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x80GB WDC TSST DVDRW + Samsung DVD XP Pro SP2 Samsung 17" 710n LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Not good... ASPIRE 520w 35@12V RAIDMAX SMILODON Razer Diamondback 
Mouse Pad
BriteMat 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
You need to update your BIOS, after that the error msg is gone !

I did that and worked for me !

Hope i could help someone with this...
post #4 of 8
that's the message i get... but that's when it wants me to put in my bios password.......
"intel cpu load error"
"please enter password"


so i don't know why it would say that for you...
Blue Steel Beauty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 E0 ASUS P5P43 EVGA 9800 GTX+ 8192 (4x2G) Corsair Dominator DDR3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
640 Gig SATA Win 7 Ultimate 2x 22" Widescreen Asus VW224U Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair 550vx Thermaltake Armor Series Logitech G5 2000dpi!! 
  hide details  
Reply
Blue Steel Beauty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 E0 ASUS P5P43 EVGA 9800 GTX+ 8192 (4x2G) Corsair Dominator DDR3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
640 Gig SATA Win 7 Ultimate 2x 22" Widescreen Asus VW224U Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair 550vx Thermaltake Armor Series Logitech G5 2000dpi!! 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
I get this message too.
But my problem is that the BIOS found the drives but can't boot from!
Can somebody tell me what i can make in this situation?
post #6 of 8
Thers an option called um... CPU Micro updation or something, if you set it do disable it shows that, set it to Enable. Just look on the CPU tab, it was the first one on the list for me. I cannot remember the specific name.
LUCKY
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
I5 3570 4890 1 TB WD Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2407 Saitek Eclipse OCZ Powerstream 850 Custom (build log in sig) 
Mouse
MX518 
  hide details  
Reply
LUCKY
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
I5 3570 4890 1 TB WD Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2407 Saitek Eclipse OCZ Powerstream 850 Custom (build log in sig) 
Mouse
MX518 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
it is enable but nohing changes.
it is aboring my first PC that i build by myself and one problem that block all
post #8 of 8
after long time i have completed the BIOS update!
and now the PC is running.

i just want to thank you all for the supporting.
i find it great that PC-Freaks like you helping us.

GREAT THANKS AT ALL!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel BIOS
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Intel BIOS › CPU uCode Loading Error - Asus Board