[Official] RYZEN 7 1800X | 1700X |1700 Owners Club & 4GHz+ Club - Page 206 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[Official] RYZEN 7 1800X | 1700X |1700 Owners Club & 4GHz+ Club

Reply
 
Thread Tools
post #2051 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 05:37 PM
New to Overclock.net
 
DRKSYDER's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 15
Rep: 0
Thanks for all the advice .. do you guys thing windows will fix a lot of the issue to get the performance a little closer ..
DRKSYDER is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2052 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 05:38 PM
GPU aficionado
 
Elmy's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 401
Rep: 29 (Unique: 26)
4.2 Suicide run @ 1.55 volts ( Caution do not put this much voltage into your CPU ) unless you have the money to go out and buy another processor and motherboard.
Gigabyte Auros board Gaming 5
Corsair LPX memory that came in the AMD preview kit.
1800X

4.2 does not work at 1.45 or 1.5

Played all night Saturday Overwatch at 4.1Ghz @ 1.45 volts without a hickup. Will start dropping voltage and see where the base is at.

Validation link http://valid.x86.fr/6pgr5g


Elmy is offline  
post #2053 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 05:51 PM
New to Overclock.net
 
AliNT77's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 278
Rep: 14 (Unique: 13)
The fact that 4.2Ghz on ryzen is considered "suicide run" makes me sad frown.gif wish it could reach 4.5-6 frown.gif
AliNT77 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2054 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 05:52 PM
New to Overclock.net
 
sugarhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: 38.051289,23.709791
Posts: 9,327
Rep: 564 (Unique: 287)
Quote:
Originally Posted by AliNT77 View Post

The fact that 4.2Ghz on ryzen is considered "suicide run" makes me sad frown.gif wish it could reach 4.5-6 frown.gif

It's GloFo. Probably it scales well with temps especially sub ambient bit that's it.

Quote:
Originally Posted by BiG StroOnZ
Warning: Spoiler! (Click to show)
No I said if Vega is clocked @ 1600MHz out of the box, I will eat my shoe on Twitch.tv.

Sound good? wink.gif
Warning: Spoiler! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by Juicin View Post
Not in games, which is what 99.9999 percent of us care about

And unless you own a business, you get paid for your time. So your compute power just makes more work for you not less

Ryzen is a joke to the vast majority of the market who would consider buying their product.
sugarhell is offline  
post #2055 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 06:00 PM
Stock *ahem*
 
Quantum Reality's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,380
Rep: 307 (Unique: 237)
Quote:
Originally Posted by Forceman View Post

Quote:
Originally Posted by Quantum Reality View Post

I would lean towards a a clean install when switching from Intel to AMD.

Is sysprep still a thing? That was my go-to years ago.

I always found it unnecessarily complicated to follow, whenever I tried reading instructions on its use.

I miss the Win9x days when you could just nuke the enumerations registry entry and make Windows redetect all drivers on a new system.
Quantum Reality is offline  
post #2056 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 06:17 PM
New to Overclock.net
 
nycgtr's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2,917
Rep: 96 (Unique: 69)
So after playing with it some more. I see that I can do 4ghz at 1.4v stable but my idle is like 58 and load is coming to 84 peak. Just not feeling it. Stepping down to 3.9 I am stable at 1.3v lol. Going the slightest bit over 3.9 won't pass any 100% ult. Dropping voltage to 1.3 puts me at 46c idle and 66c under load. Much more reasonable for now. I think the .1 is not worth squeezing for but would definitely be nice to have. I don't know how you guys are doing 1.4x v with those temps. I can't do those temps and im on water with 2 x360s and 1 gpu.
nycgtr is offline  
post #2057 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 06:18 PM
New to Overclock.net
 
Z0eff's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Netherlands
Posts: 453
Rep: 11 (Unique: 11)
Quote:
Originally Posted by nycgtr View Post

So after playing with it some more. I see that I can do 4ghz at 1.4v stable but my idle is like 58 and load is coming to 84 peak. Just not feeling it. Stepping down to 3.9 I am stable at 1.3v lol. Going the slightest bit over 3.9 won't pass any 100% ult. Dropping voltage to 1.3 puts me at 46c idle and 66c under load. Much more reasonable for now. I think the .1 is not worth squeezing for but would definitely be nice to have. I don't know how you guys are doing 1.4x v with those temps. I can't do those temps and im on water with 2 x360s and 1 gpu.
Bad mount perhaps?

Z0eff is offline  
post #2058 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 06:20 PM
 
budgetgamer120's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 4,190
Ryzen temps seem pretty high thinking.gif
budgetgamer120 is offline  
post #2059 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 06:20 PM
New to Overclock.net
 
nycgtr's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2,917
Rep: 96 (Unique: 69)
Quote:
Originally Posted by Z0eff View Post

Bad mount perhaps?

No I have 3 ryzen setups each with different coolers. Temps are the same across the board. Of course one is hotter since its on air but the 2 watercooled ones are identical with different waterblocks.
nycgtr is offline  
post #2060 of 19171 (permalink) Old 03-06-2017, 06:23 PM
New to Overclock.net
 
Forceman's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10,875
Rep: 794 (Unique: 514)
Quote:
Originally Posted by Quantum Reality View Post

I always found it unnecessarily complicated to follow, whenever I tried reading instructions on its use.

I miss the Win9x days when you could just nuke the enumerations registry entry and make Windows redetect all drivers on a new system.

Looks like it does still exist. I always just did the Sysprep /generalize and it basically does what you said - resets all the drivers and forces Windows to redetect and reinstall them on the next boot. Made it easy to go back and forth between Intel and AMD without a complete reinstall.

Forceman's Law: Any AMD/Nvidia GPU thread, no matter what the topic, will eventually include a post referencing the GTX 970.
Forceman is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off