[Official] RYZEN 7 1800X | 1700X |1700 Owners Club & 4GHz+ Club - Page 207 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[Official] RYZEN 7 1800X | 1700X |1700 Owners Club & 4GHz+ Club

Reply
 
Thread Tools
post #2061 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:25 PM
Owner of 20 SSDs
 
ChronoBodi's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 4,712
Rep: 186 (Unique: 137)
yea, windows 10 is screwing with Ryzen. nothing else running, i get 1550 CB score, but as soon as i run a browser or a bunch of stuff, this drops to 1000 CB. dramatic.

The same scenario only drops 50-100 CB score on my 5960x. the Windows update needs to come, badly.

 https://pcpartpicker.com/b/ZZFtt6
Threadripper 1950X
MSI X399 Pro Carbon
32gb ram, 4x8gb 2133
Titan X Pascal
10 freaking SSDs.
Corsair AX1200i
ChronoBodi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2062 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:30 PM
Owner of 20 SSDs
 
ChronoBodi's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 4,712
Rep: 186 (Unique: 137)
Quote:
Originally Posted by DRKSYDER View Post

This might not be the best place for my question.. but hope you guys can help .. I'm trying to figure out if I should go with 7700k and overclock to 4.9/5 or go with ryzen 1700 and OC to 3.9/4 the only thing I really do is play 1080p @ 75hz with gtx 1080 I know it's a little overkill lol .. I play BF1 and. Star citizen are my main to games . Please help me choose

coming from a 5960x and 1700x owner.

Go with 1700x, it can do 100 fps easily over your 75 hz refresh rate and much more CPU power, and thus, futureproof.

The fricking 5960x is 2.5 years old, and its still not outdated at all, and now you have a cheaper 5960x for $329. Minus the OC headroom though.


Best you can do with realistic voltage is 3.8 ghz at 1.24 vcore. if you get gigabyte mobo i can help you OC it safely.

 https://pcpartpicker.com/b/ZZFtt6
Threadripper 1950X
MSI X399 Pro Carbon
32gb ram, 4x8gb 2133
Titan X Pascal
10 freaking SSDs.
Corsair AX1200i
ChronoBodi is offline  
post #2063 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:33 PM
New to Overclock.net
 
DRKSYDER's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 15
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by ChronoBodi View Post

coming from a 5960x and 1700x owner.



Go with 1700x, it can do 100 fps easily over your 75 hz refresh rate and much more CPU power, and thus, futureproof.

The fricking 5960x is 2.5 years old, and its still not outdated at all, and now you have a cheaper 5960x for $329. Minus the OC headroom though.


Best you can do with realistic voltage is 3.8 ghz at 1.24 vcore. if you get gigabyte mobo i can help you OC it safely.

Should I go with the x or 1700 ok ?
DRKSYDER is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2064 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:35 PM
 
Join Date: Mar 2016
Location: France/Armenia/US/Lebanon
Posts: 4,627
Quote:
Originally Posted by nycgtr View Post

So after playing with it some more. I see that I can do 4ghz at 1.4v stable but my idle is like 58 and load is coming to 84 peak. Just not feeling it. Stepping down to 3.9 I am stable at 1.3v lol. Going the slightest bit over 3.9 won't pass any 100% ult. Dropping voltage to 1.3 puts me at 46c idle and 66c under load. Much more reasonable for now. I think the .1 is not worth squeezing for but would definitely be nice to have. I don't know how you guys are doing 1.4x v with those temps. I can't do those temps and im on water with 2 x360s and 1 gpu.

Damn that extra 100mv is giving you 15°C + that can't be right. My idle at 1.254 is around 40-41°C. I cant see it at 1.3 being 58°C. You said you had the ekwb supremacy evo right?
bluej511 is offline  
post #2065 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:36 PM
Owner of 20 SSDs
 
ChronoBodi's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 4,712
Rep: 186 (Unique: 137)
Quote:
Originally Posted by DRKSYDER View Post

Should I go with the x or 1700 ok ?

go with 1700. it makes no difference which one you get, all has same wall of 4.1 ghz.

get 1700 and Gigabyte mobo, oc to 3.8 ghz all core, vcore 1.24 ghz, bam, good to go.

 https://pcpartpicker.com/b/ZZFtt6
Threadripper 1950X
MSI X399 Pro Carbon
32gb ram, 4x8gb 2133
Titan X Pascal
10 freaking SSDs.
Corsair AX1200i
ChronoBodi is offline  
post #2066 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:41 PM
New to Overclock.net
 
DRKSYDER's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 15
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by ChronoBodi View Post

go with 1700. it makes no difference which one you get, all has same wall of 4.1 ghz.

get 1700 and Gigabyte mobo, oc to 3.8 ghz all core, vcore 1.24 ghz, bam, good to go.


I'll order the CPU now can't find the motherboard I found Asus prime x379 or Msi carbon
DRKSYDER is offline  
post #2067 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:42 PM
Owner of 20 SSDs
 
ChronoBodi's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 4,712
Rep: 186 (Unique: 137)
Quote:
Originally Posted by DRKSYDER View Post

I'll order the CPU now can't find the motherboard I found Asus prime x379 or Msi carbon

Asus screwed up the BIOS on their boards. Find MSI or Gigabyte if you can.

its the reason Microcenter swapped the Asus mobo out of my hand for a Gigabyte. They knew what's going on.

 https://pcpartpicker.com/b/ZZFtt6
Threadripper 1950X
MSI X399 Pro Carbon
32gb ram, 4x8gb 2133
Titan X Pascal
10 freaking SSDs.
Corsair AX1200i
ChronoBodi is offline  
post #2068 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:45 PM
New to Overclock.net
 
DRKSYDER's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 15
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by ChronoBodi View Post

Asus screwed up the BIOS on their boards. Find MSI or Gigabyte if you can.

its the reason Microcenter swapped the Asus mobo out of my hand for a Gigabyte. They knew what's going on.

Thanks for looking out
DRKSYDER is offline  
post #2069 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:48 PM
New to Overclock.net
 
Bloodymight's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 51
Rep: 2 (Unique: 2)
Hi I planned on buying a new PC with a R7 1700, but I wanted to use my old RAM.
Board is going to be the "Gigabyte GA-AB350-Gaming 3"

question is, does anyone know if the G.Skill RipJaws 4 16gb 3000mhz CL15 will work on a Ryzen system?

It's actually a quad kit, planned on using it on Ryzen, 2x dual channel. But it seems like AM4 boards' have problems with high clocked, old DDR4 RAM ...I didn't planned to buy new RAM just for Ryzen, especially after the huge price jump :/
Bloodymight is offline  
post #2070 of 19177 (permalink) Old 03-06-2017, 06:52 PM
 
budgetgamer120's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 4,190
Quote:
Originally Posted by Bloodymight View Post

Hi I planned on buying a new PC with a R7 1700, but I wanted to use my old RAM.
Board is going to be the "Gigabyte GA-AB350-Gaming 3"

question is, does anyone know if the G.Skill RipJaws 4 16gb 3000mhz CL15 will work on a Ryzen system?

It's actually a quad kit, planned on using it on Ryzen, 2x dual channel. But it seems like AM4 boards' have problems with high clocked, old DDR4 RAM ...I didn't planned to buy new RAM just for Ryzen, especially after the huge price jump :/

Run the ram at lower frequency then confused.gif
budgetgamer120 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off