[Official] AMD Ryzen DDR4 24/7 Memory Stability Thread - Page 223 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[Official] AMD Ryzen DDR4 24/7 Memory Stability Thread

Reply
 
Thread Tools
post #2221 of 2451 (permalink) Old 02-12-2019, 02:05 AM
New to Overclock.net
 
BLUuuE's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 141
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by nick name View Post
Which memtest is that?

And I've seen my tRTP setting change itself and I always use a value below 14. It's currently set at 5.
https://github.com/integralfx/MemTestHelper

It's just a launcher for HCI Memtest.

My AFR sticks won't do any lower than the auto values.

3200 has it at 12, 3333 at 13, so I'd assume I'd need it at 14 for 3466, but that's not going to happen.


- MSI Support

BLUuuE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2222 of 2451 (permalink) Old 02-12-2019, 05:52 AM
New to Overclock.net
 
owikh84's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Malaysia
Posts: 422
Rep: 46 (Unique: 38)
DDR4-3533 CL14-15-15-30-1T @ 1.44V | vSOC @ 1.175v

2700X @ 4.2GHz
ROG Crosshair VII Hero-WiFi
Trident Z RGB DDR4-4266 CL19 2x8GB


CPU
i7 8700K
Motherboard
ROG Maximus X Hero
GPU
ROG Strix GTX 1080 Ti OC SLI
RAM
G.Skill Trident Z RGB DDR4-4266 4x8GB
Hard Drive
WD Black 3D NVMe 500GB
Power Supply
Corsair AX1500i
Cooling
Custom WC
Case
Lian Li PC V3000
Operating System
Windows 10 Pro x64
Monitor
Acer Predator X34A
Keyboard
Corsair K95 Platinum
Mouse
Corsair GLAIVE
Mousepad
Corsair Polaris MM800
▲ hide details ▲
owikh84 is offline  
post #2223 of 2451 (permalink) Old 02-12-2019, 06:06 AM
New to Overclock.net
 
tiagogl's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 30
Rep: 0
Quote: Originally Posted by tiagogl View Post
Hello guys . I need little help here. Sometimes I can play hours of game and sometimes crash with 10 minutes. I tested my memory and looks fine, any advice?

This is the error:

Crashing a lot here. Sometimes I can play hours without problem and others crash with few minutes!
Nome do aplicativo com falha: bfv.exe, versão: 1.0.69.20852, carimbo de data/hora: 0x5c487dbc
Nome do módulo com falha: d3d12.dll, versão: 10.0.17763.168, carimbo de data/hora: 0xb19854df
Código de exceção: 0xc0000005
Deslocamento da falha: 0x0000000000079f0c
ID do processo com falha: 0x9f0
Hora de início do aplicativo com falha: 0x01d4c1621b57d493
Caminho do aplicativo com falha: C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield V\bfv.exe
Caminho do módulo com falha: C:\Windows\SYSTEM32\d3d12.dll
ID do Relatório: e215a678-5df2-4958-b00a-5dd5704e83d2
Nome completo do pacote com falha:
ID do aplicativo relativo ao pacote com falha:

Happens with DX11 too, Just play in DX12 because frametime is better!
After reset my PC sometimes it's stable other times I run the same test and I got errors . I don't know what do anymore, it's crashing with other games too. I'm not changing the values and after this huge test the memory should be stable! I'm using 1.375 in the memory volts.
Quote: Originally Posted by 1usmus View Post
can you help me?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Memtestpro.jpg
Views:	38
Size:	1.15 MB
ID:	253134  

Click image for larger version

Name:	Testmem5.jpg
Views:	57
Size:	507.8 KB
ID:	253136  


Last edited by tiagogl; 02-12-2019 at 06:09 AM.
tiagogl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2224 of 2451 (permalink) Old 02-12-2019, 10:21 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 925
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by BLUuuE View Post
https://github.com/integralfx/MemTestHelper

It's just a launcher for HCI Memtest.

My AFR sticks won't do any lower than the auto values.

3200 has it at 12, 3333 at 13, so I'd assume I'd need it at 14 for 3466, but that's not going to happen.


- MSI Support
Sweet. I paid for Pro because it was supposed to allow for spawning multiple test windows, but never found any support for actually activating that functionality. That kinda irked me.

AMD Ryzen 2700X  |  Fractal Design S36 360 AIO w/6 Corsair SP120L fans  |  Asus Crosshair VII WiFi X470  | G.SKILL TridentZ 3636MHz @ 14-15-14-28 2x8GB  | EVGA 1070 Ti SC GAMING ACX 3.0 Black  |  Samsung 970 EVO M.2 NVMe 500GB - Boot Drive  |  Samsung 850 EVO SSD 1TB - Game Drive  |  Seagate 1TB HDD - Media Drive  |  EVGA 650 G3  | Thermaltake Core P3 Case |
nick name is online now  
post #2225 of 2451 (permalink) Old 02-12-2019, 02:51 PM
Graphic Card Addiction
 
Hequaqua's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: North Carolina
Posts: 3,494
Rep: 171 (Unique: 118)
Quote: Originally Posted by nick name View Post
Sweet. I paid for Pro because it was supposed to allow for spawning multiple test windows, but never found any support for actually activating that functionality. That kinda irked me.
I use this powershell with the pro version. Works well for me.

Test.zip

You will need to change the settings for the number of threads and memory amount.

I just put it in the same folder as the test. Right click it then tell it to run with Power Shell. It should look like this:

Spoiler!

=[Official] Ryzen-5-Owners-Club 2600X=

MSI RTX 2070 Gaming Z
Panzerkampfwagen
(21 items)
CPU
Ryzen+ R5 2600x [email protected]
Motherboard
Gigabyte X470 AORUS GAMING 7 WIFI
GPU
MSI RTX 2070 Gaming Z
RAM
G.SKILL TridentZ RGB F4-3466C16D-16GTZR([email protected])
Hard Drive
Samsung 970 Evo M.2 NVMe 250gb(OS)
Hard Drive
Corsair Force MP500 M.2 NVMe 120GB(Benchmark Programs)
Hard Drive
PNY XLR8 Gaming CS2211 SSD
Hard Drive
Silicon Power S55 480gb SSD Secondary Programs
Hard Drive
Seagate Firecuda 2tb(Steam/Games) ST2000DX002-2DV164
Hard Drive
Samsung 860 Evo 1tb (Games)
Hard Drive
TeamGroup Delta RGB 1tb 5v Header
Power Supply
EVGA Supernova G2 850w
Power Supply
EVGA Powerlink
Cooling
Deep Cool Castle 240 RGB
Cooling
Gentle Typhoon's 120mm[3][2 Intake][1 Exhaust]
Case
Cougar Panzer S
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Acer GN246HL 24" Main Monitor 144mhz
Monitor
Acer S271HL 27" Secondary Monitor
Keyboard
Gigabyte Mechanical Cherry Blue Keyboard (GK-FORCE K83 BLUE)
Mouse
Kensington Pro Fit
▲ hide details ▲



Last edited by Hequaqua; 02-12-2019 at 02:58 PM.
Hequaqua is offline  
post #2226 of 2451 (permalink) Old 02-12-2019, 03:14 PM
New to Overclock.net
 
BLUuuE's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 141
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by nick name View Post
Sweet. I paid for Pro because it was supposed to allow for spawning multiple test windows, but never found any support for actually activating that functionality. That kinda irked me.
You're welcome. Let me know if you want anything added/fixed.

BLUuuE is offline  
post #2227 of 2451 (permalink) Old 02-12-2019, 04:34 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 925
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by BLUuuE View Post
You're welcome. Let me know if you want anything added/fixed.
Oh snap! It's yours? Bravo, sir.

AMD Ryzen 2700X  |  Fractal Design S36 360 AIO w/6 Corsair SP120L fans  |  Asus Crosshair VII WiFi X470  | G.SKILL TridentZ 3636MHz @ 14-15-14-28 2x8GB  | EVGA 1070 Ti SC GAMING ACX 3.0 Black  |  Samsung 970 EVO M.2 NVMe 500GB - Boot Drive  |  Samsung 850 EVO SSD 1TB - Game Drive  |  Seagate 1TB HDD - Media Drive  |  EVGA 650 G3  | Thermaltake Core P3 Case |
nick name is online now  
post #2228 of 2451 (permalink) Old 02-13-2019, 04:29 PM
New to Overclock.net
 
Cadman597's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
Rep: 0
Same memory kit

Quote: Originally Posted by tiagogl View Post
After reset my PC sometimes it's stable other times I run the same test and I got errors . I don't know what do anymore, it's crashing with other games too. I'm not changing the values and after this huge test the memory should be stable! I'm using 1.375 in the memory volts.
I have the same kit and CPU but on a Crosshair VII. Try my timings maybe?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	timings 3200C14.jpg
Views:	37
Size:	85.5 KB
ID:	253378  


The Beast
(11 items)
CPU
Ryzen 7 2700X
Motherboard
Asus X470 Crosshair VII
GPU
MSI 1080Ti Gaming X Trio
RAM
Gskill Trident Z RGB F4-3600C17D-32GTZR
Hard Drive
Samung 970 EVO
Cooling
Noctua NH-U14S
Case
Phanteks Enthoo Luxe
Operating System
Win 10 Pro X64
Keyboard
Logitech G910 Orion Spark
Mouse
Logitech G502
Audio
Soundblaster ZX
▲ hide details ▲
Cadman597 is offline  
post #2229 of 2451 (permalink) Old 02-13-2019, 07:12 PM
Riding on the edge
 
The Sandman's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Grand Rapids Michigan
Posts: 3,117
Rep: 350 (Unique: 246)
Quote: Originally Posted by tiagogl View Post
After reset my PC sometimes it's stable other times I run the same test and I got errors . I don't know what do anymore, it's crashing with other games too. I'm not changing the values and after this huge test the memory should be stable! I'm using 1.375 in the memory volts.

HCI advises to run test using one instance per thread (16 for us) and for 16GBs you'd run 850MB per instance to equal 90% total memory usage.
With 32GBs you'd double that amount of memory per instance. It sucks you tested that long without proper setup, I feel ya. If I'm missing something here please fill me in.

What else have you tested OC with (not just memory) and for how long?
Is it possible it's not entirely memory always failing? This why I ask about "other" tests/methods you have used to ensure CPU/system stability.

Trust me when I say passing any test at any given OC "one time" is not near enough testing. Ryzen can be a real PITA and will require both hot and cold restarts to ensure stability.
When it comes to testing I'm glad I don't have the need for 32GBs of ram yet, my 16 keeps me busy enough.

Good luck!

Ryzen Build
(20 items)
Bruce
(14 items)
CPU
R7 2700x
Motherboard
Crosshair VI Hero
GPU
Diamond 7970
RAM
GSkill FlareX F4-3200C14D-16GFX
Hard Drive
Samsung 960 EVO NVMe
Hard Drive
Samsung 840 SSD
Hard Drive
Corsair GT SSD
Hard Drive
WD 2TB Black
Hard Drive
WD 4TB Red
Power Supply
EVGA 850 G2
Cooling
XSPC GPU Razor WB
Cooling
XSPC RX 360
Cooling
XSPC RS 360
Cooling
D5 Vario
Cooling
Gentle Typhoon AP-15 1850 rpm
Cooling
EK-FB Asus C6H Monoblock
Cooling
XSPC EX140
Case
Xigmatek Elysium
Operating System
Win 10 Pro
Monitor
Asus VE248H x2
CPU
FX 6350
Motherboard
Asus CHV-Z
GPU
PNY GT 710
RAM
G.Skill Trident X 16GTX 1866MHz 8-9-9-24-33-1T
Hard Drive
Samsung 840 Pro
Hard Drive
WD20EFRX 64M Red x4 raid 10
Hard Drive
WD5001AALS Blk
Optical Drive
Asus DRW-24B1ST
Power Supply
Corsair HX500
Cooling
Hyper 212 Evo R2
Case
Corsair 330R Titainium
Operating System
Windows Server 2008 R2 Standard
Monitor
Asus
Keyboard
Logitech MK300
▲ hide details ▲


The Sandman is offline  
post #2230 of 2451 (permalink) Old 02-14-2019, 10:25 AM
New to Overclock.net
 
tiagogl's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 30
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Cadman597 View Post
I have the same kit and CPU but on a Crosshair VII. Try my timings maybe?

What voltage?
tiagogl is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
VPII
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off