[Official] AMD Ryzen DDR4 24/7 Memory Stability Thread - Page 262 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[Official] AMD Ryzen DDR4 24/7 Memory Stability Thread

Reply
 
Thread Tools
post #2611 of 2655 (permalink) Old 06-11-2019, 04:54 AM
New to Overclock.net
 
ilmazzo's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: South United States Of Europe
Posts: 839
Rep: 28 (Unique: 15)
I'm on the 62ish too, we will see where we will end up with this zen 2 after 1usmus cure!

M8
(11 items)
Otto
(9 items)
CPU
AMD Ryzen 2600X
Motherboard
Asrock Taichi X470
GPU
sapphire fury nitro oc
RAM
GSkill Trident Z RGB 16GB 3200 Cl14
Hard Drive
SSD Crucial MX500 500GB
Power Supply
Antec HPC 850 Platinum
Cooling
noctua dual fan 120
Case
Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
Operating System
microsoft windows 10 pro
Monitor
DELL U2311H
Monitor
ASUS MX34VQ
CPU
Intel Core i3/i5/i7
Motherboard
P8H77-I
GPU
AMD Radeon R9 200 Series
RAM
8 GB 1600
Hard Drive
Crucial M4 256GB
Power Supply
Seasonic G-750
Case
Bitfenix Prodigy mitx
Operating System
Windows 8.1
Monitor
DELL U2311H
▲ hide details ▲
ilmazzo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2612 of 2655 (permalink) Old 06-11-2019, 08:54 AM
New to Overclock.net
 
Synoxia's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 498
Rep: 4 (Unique: 3)
GSAT stress test pass 8900 seconds, but then random firefox crashes? LOL? Can anyone explain this?
Synoxia is offline  
post #2613 of 2655 (permalink) Old 06-11-2019, 10:13 AM
OG AMD
 
Redwoodz's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Silicon Valley
Posts: 8,173
Rep: 579 (Unique: 457)
Quote: Originally Posted by MacMus View Post
No it only happens sometimes on the first boot, but not always. PC stays ON, LCD shows 00, all fans are blowing at max speed. Nothing helps in this stage including replacing RAM, CPU except removing battery.

my RAM settings:


[/code]
Quote: Originally Posted by crakej View Post
I can't see anything untoward in your settings... Sadly the only board I've had code 00 on was completely dead, so I can only wonder if perhaps you have some damage on your board or a bad solder joint somewhere. Did you inspect both sides of your board when you got it to make sure all was well? Sometimes there are obvious problems with solder.

Does anyone else have any ideas why this might happen intermittently?
After the latest Ageasa and Windows update I get overclocking shut-downs w/no bluescreen that leaves the mobo running and showing code 00 on my X470 Taichi. I just restart and everything is fine. Your overclock is not very stable, and your boot settings are not stable I would think

https://valid.x86.fr/cache/banner/4d8m5e-6.png
AMD Athlon II 450 @4.74GHz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2204588
AMD MaxxMemm Rankings
960T @ 4.6GHz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2171450
RedwoodCustomPC
AM4
(4 items)
RCPC#1
(17 items)
Professional
(13 items)
CPU
Ryzen 2200G
Motherboard
ASRock X470 Taichi
GPU
MSI RX570 Armor MKII 8GB
Power Supply
GSKill Ripjaws PS850G
CPU
AMD Phenom II X6 960T
Motherboard
Asus M4A88T-VEVO
GPU
Asus Strix R7 370
RAM
SuperTalent Perfomance
RAM
GSkill Snipers
Hard Drive
Monster Daytona
Hard Drive
Seagate Barracuda 500GB 7,200 RPM 16Mb cache
Optical Drive
Memorex DVD/RW
Power Supply
Corsair GS500
Cooling
Corsair H60
Case
In Win H-Frame
Operating System
Windows 8N
Monitor
IBM 9494 19" LCD
Keyboard
IBM
Mouse
OCZ Behemoth
Mouse
Wolfking
Audio
JBL Creature
CPU
Phenom II X6 1100t
Motherboard
MSI 890FX GD65
GPU
MSI Radeon HD5670
RAM
GSkill RipjawsX DDR3 PC3 12800 2x4GB CL8
Hard Drive
WD Black 1TB SATA III
Optical Drive
Samsung BD
Power Supply
Kingwin Lazer Platinum 500w
Cooling
Zalman 9900MAX
Case
Fractal Design R3
Operating System
Windows 7 64 Professional
Monitor
AOC 22" LED
Keyboard
Logitech
Other
Samsung 470 SSD 128GB
▲ hide details ▲


Redwoodz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2614 of 2655 (permalink) Old 06-11-2019, 07:14 PM
New to Overclock.net
 
hazium233's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 42
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Synoxia View Post
GSAT stress test pass 8900 seconds, but then random firefox crashes? LOL? Can anyone explain this?
I have had Firefox not play nice with Nvidia and Realtek drivers, mostly on 1809 and depending on FF version. But could also be you aren't quite stable. What other memory stress tests did you run?

COL1
(3 items)
CPU
Ryzen 5 1600
Motherboard
Asus Strix B350-F (5008)
RAM
Ballistix Sport AT (D9TZV)
▲ hide details ▲
hazium233 is offline  
post #2615 of 2655 (permalink) Old 06-11-2019, 07:44 PM
New to Overclock.net
 
MacMus's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 155
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Redwoodz View Post
After the latest Ageasa and Windows update I get overclocking shut-downs w/no bluescreen that leaves the mobo running and showing code 00 on my X470 Taichi. I just restart and everything is fine. Your overclock is not very stable, and your boot settings are not stable I would think
I am not running OC only underclock .. i can run RAM test all day long..
MacMus is offline  
post #2616 of 2655 (permalink) Old 06-11-2019, 08:59 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1,197
Rep: 7 (Unique: 4)
Quote: Originally Posted by MacMus View Post
I am not running OC only underclock .. i can run RAM test all day long..
Prove it. Run a test all day long.

AMD Ryzen 2700X  |  Fractal Design S36 360 AIO w/6 Corsair SP120L fans  |  Asus Crosshair VII WiFi X470  | G.SKILL TridentZ 3636MHz @ 14-15-14-28 2x8GB  | EVGA 1070 Ti SC GAMING ACX 3.0 Black  |  Samsung 970 EVO M.2 NVMe 500GB - Boot Drive  |  Samsung 850 EVO SSD 1TB - Game Drive  |  Seagate 1TB HDD - Media Drive  |  EVGA 650 G3  | Thermaltake Core P3 Case |
nick name is offline  
post #2617 of 2655 (permalink) Old 06-11-2019, 09:17 PM
New to Overclock.net
 
MacMus's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 155
Rep: 0
Quote: Originally Posted by nick name View Post
Prove it. Run a test all day long.
sure i did run Aida memory test whole day. Can u recommend some setting or SW i should run with ?
MacMus is offline  
post #2618 of 2655 (permalink) Old 06-12-2019, 04:31 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1,197
Rep: 7 (Unique: 4)
Quote: Originally Posted by MacMus View Post
sure i did run Aida memory test whole day. Can u recommend some setting or SW i should run with ?
Sorry, I was just joking around.

AMD Ryzen 2700X  |  Fractal Design S36 360 AIO w/6 Corsair SP120L fans  |  Asus Crosshair VII WiFi X470  | G.SKILL TridentZ 3636MHz @ 14-15-14-28 2x8GB  | EVGA 1070 Ti SC GAMING ACX 3.0 Black  |  Samsung 970 EVO M.2 NVMe 500GB - Boot Drive  |  Samsung 850 EVO SSD 1TB - Game Drive  |  Seagate 1TB HDD - Media Drive  |  EVGA 650 G3  | Thermaltake Core P3 Case |
nick name is offline  
post #2619 of 2655 (permalink) Old 06-18-2019, 11:43 AM
Graphics Junkie
 
UltraMega's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: USA
Posts: 992
Rep: 20 (Unique: 20)
Ram question here:

I'm thinking about getting a Ryzen 2600 with a GIGABYTE B450M DS3H mobo.

https://www.newegg.com/p/N82E16813145083


One of the fastest ram kits on the QVL is this: F4-3200C14D-16GFX

https://www.newegg.com/g-skill-16gb-...-530-_-Product

Ram QVL: http://download.gigabyte.us/FileList...s3h_summit.pdf


Just wondering if there is any cheaper 3200mhz ram I can get, as this will be a budget build. This ram is a pretty good deal already but there are so many variants, it more than I know how to sort through. Looking to get the cheapest decent/reliable 3200mhz ram that will work with XMP setting on this board.

Any suggestion is appreciated!

Edit: would this ram work? https://www.newegg.com/g-skill-16gb-...-767-_-Product

i7 7700kK @4.2ghz
16GB DDR4 3200mhz
GeForce 1080 Ti
UltraMega is offline  
post #2620 of 2655 (permalink) Old 06-18-2019, 03:06 PM
New to Overclock.net
 
hazium233's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 42
Rep: 0
Quote: Originally Posted by UltraMega View Post
Ram question here:

I'm thinking about getting a Ryzen 2600 with a GIGABYTE B450M DS3H mobo.

https://www.newegg.com/p/N82E16813145083


One of the fastest ram kits on the QVL is this: F4-3200C14D-16GFX

https://www.newegg.com/g-skill-16gb-...-530-_-Product

Ram QVL: http://download.gigabyte.us/FileList...s3h_summit.pdf


Just wondering if there is any cheaper 3200mhz ram I can get, as this will be a budget build. This ram is a pretty good deal already but there are so many variants, it more than I know how to sort through. Looking to get the cheapest decent/reliable 3200mhz ram that will work with XMP setting on this board.

Any suggestion is appreciated!

Edit: would this ram work? https://www.newegg.com/g-skill-16gb-...-767-_-Product
At least GSkill lists your board in their QVL.

Might be nice to know what IC is really in it. Scrolling through the reviews, one guy says Hynix, another Spectek (which is Micron), and another Micron B-die.

COL1
(3 items)
CPU
Ryzen 5 1600
Motherboard
Asus Strix B350-F (5008)
RAM
Ballistix Sport AT (D9TZV)
▲ hide details ▲
hazium233 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (2 members and 4 guests)
drkCrix , Ryoz
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off