Ryzen Threadripper 2990WX, 2970WX, 2950X, 2920X owners club - Page 3 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Ryzen Threadripper 2990WX, 2970WX, 2950X, 2920X owners club

Reply
 
Thread Tools
post #21 of 746 (permalink) Old 08-23-2018, 10:06 AM
Linux Lobbyist
 
tyrex13's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Alaska
Posts: 29
Rep: 2 (Unique: 2)
Any ideas on why the initial Passmark Benchmarks are so low for the 2990?
tyrex13 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 746 (permalink) Old 08-28-2018, 06:10 PM
New to Overclock.net
 
Djreversal's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 108
Rep: 3 (Unique: 2)
Hey guys just got my system up and running.. So far so good. I have my 2990wx stable at 4.05ghz.. i could probably push it more but it seems to do better on some benchmark scores at this speed then it did at 4.1-4.2ghz. Memory i have settled in at 3200. Consistent 6300 on Cinebench15
Djreversal is offline  
post #23 of 746 (permalink) Old 08-28-2018, 06:27 PM
New to Overclock.net
 
cekim's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 1,916
Rep: 93 (Unique: 54)
Quote: Originally Posted by Djreversal View Post
Hey guys just got my system up and running.. So far so good. I have my 2990wx stable at 4.05ghz.. i could probably push it more but it seems to do better on some benchmark scores at this speed then it did at 4.1-4.2ghz. Memory i have settled in at 3200. Consistent 6300 on Cinebench15
MB?
Bios OC or in Windows?

Been playing around with my MSI MEG and 2990WX. Compared to Asus/intel OC, this BIOS interface is.... a little... hamfisted...

Gotten a nice bump in geek-bench so far:
Bone stock:
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9607264
single: 4905 multi: 46923

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9609374
single: 5399 multi: 62045


cekim is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24 of 746 (permalink) Old 08-28-2018, 07:11 PM
New to Overclock.net
 
Djreversal's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 108
Rep: 3 (Unique: 2)
This is windows 10, MSI MEG Motherboard, Current Bios, and yes Bios Overclock. And wow big difference with geekbench on linux vs windows ... my overclock is slower then your stock!!!

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9622803
Djreversal is offline  
post #25 of 746 (permalink) Old 08-28-2018, 07:11 PM
New to Overclock.net
 
Djreversal's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 108
Rep: 3 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by cekim View Post
MB?
Bios OC or in Windows?

Been playing around with my MSI MEG and 2990WX. Compared to Asus/intel OC, this BIOS interface is.... a little... hamfisted...

Gotten a nice bump in geek-bench so far:
Bone stock:
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9607264
single: 4905 multi: 46923

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9609374
single: 5399 multi: 62045

Above
Djreversal is offline  
post #26 of 746 (permalink) Old 08-28-2018, 07:39 PM
New to Overclock.net
 
cekim's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 1,916
Rep: 93 (Unique: 54)
Quote: Originally Posted by Djreversal View Post
This is windows 10, MSI MEG Motherboard, Current Bios, and yes Bios Overclock. And wow big difference with geekbench on linux vs windows ... my overclock is slower then your stock!!!

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9622803
Yeah windows is a boat anchor on this chip right now...

Are you just changing the multiplier? Any other settings?



Last edited by cekim; 08-28-2018 at 07:42 PM.
cekim is offline  
post #27 of 746 (permalink) Old 08-29-2018, 12:12 PM
New to Overclock.net
 
Djreversal's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 108
Rep: 3 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by cekim View Post
Yeah windows is a boat anchor on this chip right now...

Are you just changing the multiplier? Any other settings?
I did the voltages.. on the ram and the processor. trying to see whats going on if its the overclock or not effecting my fumefx simulation. 3dsmax just closes out right now and im not sure why. my benchmarks seem stable and fine.. not sure if its a problem on the memory side or not.. going to do some prime95 runs and what not.
Djreversal is offline  
post #28 of 746 (permalink) Old 08-29-2018, 02:00 PM
New to Overclock.net
 
cekim's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 1,916
Rep: 93 (Unique: 54)
Did you install windows natively or move it over from another machine? I can't get past win10 demanding drivers in setup to do a clean install...

Dug up a sata DVD drive - manually browsed to every dir on the provided DVD and it doesn't find anything that gets me past this...


cekim is offline  
post #29 of 746 (permalink) Old 08-29-2018, 04:43 PM
New to Overclock.net
 
lowdog's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 289
Rep: 14 (Unique: 13)
You guys with the MEG can you test something for me please - Balanced power plan - put the system to sleep and see if it will wake after half an hour - I know it's an ask but need to know!

I have the MEG currently with a 1900X till 2950X becomes available.

Initially the 1900X would not down volt or down clock under windows balanced power plan - was stuck at 3800MHz and 1.4+ volts with no XFR working......MSI sent me beta bios 121 and that fixed the issue.

With both official bios available on MSI site the system would wake from sleep if woken within a few minutes of having been put to sleep.....if left for more than say 20 minutes it would try to wake, debug code would start cycling then stop at debug code 00 and the system would be frozen, both reset and power buttons on case and motherboard were non functional and only way out of the freeze was to turn off power at the wall socket. Beta bios 121 would not wake from sleep no matter what and would always freeze with debug code 00 and need a hard power off at the wall socket to get back up an running.

Also there is an issue with setting SOC voltage and having it apply when memory frequency is set above 2933MHz.

MSI have replicated the issues and say they are working on a fix....how long it will take who knows.



Also if anyone has a CRDOM drive attached vis SATA and they experience any weird PCIE lag or detection problems when opening file explorer and having it load up the drives or HWiNFO64 freezing at "detecting SCSI/SATA" when loading up sensors it may be due to the rom drive as there seems to be some sort of detection issue for some reason, your millage may vary with this one but there is definitely some issue going on on the detecting PCIE device level.


I even had Disk Manager hanging big time with "Connecting with virtual disk services" while trying to load up disk drives. With the cdrom drive disconnected no issue with opening up Disk Management. Once I managed to get drivers installed for the cdrom drive things became more stable but it was a PITA of a process.

1/X399 MSI MEG - 2950X + Vega 64 Custom WC - G.Skill 4 x 16GB DR b-die @ 2933MHz - 3 x 1TB Intel NVme M.2 + 1TB & 500MB SSD - Silverstone 1500W - yay
2/Z390 MAXIMUS XI GENE - 9900K/Corsair H115i Pro + 1080Ti - G.Skill TridentZ F4-3600C17D-32GTRZ - 2 x 1TB ADATA SX8200 Pro M.2 NVMe - Seasonic 1300W Platinum - yo

Last edited by lowdog; 08-29-2018 at 04:57 PM.
lowdog is offline  
post #30 of 746 (permalink) Old 08-29-2018, 08:26 PM
New to Overclock.net
 
Djreversal's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 108
Rep: 3 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by cekim View Post
Did you install windows natively or move it over from another machine? I can't get past win10 demanding drivers in setup to do a clean install...

Dug up a sata DVD drive - manually browsed to every dir on the provided DVD and it doesn't find anything that gets me past this...
Mine did a NDIS network crash every time when i tried bringing over my m.2 over.. i had to format and reinstall
Djreversal is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off