Requesting some 3300x OC Help - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Requesting some 3300x OC Help

 
Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 07-03-2020, 05:24 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 3
Rep: 0
Requesting some 3300x OC Help

Hey guys,

So i'm pretty new to the Ryzen platform in general, only upgraded cause my old bulldozer died on me in december, so got myself a 3300x with an Aorus B450 Elite and some G-skill Ripjaws 3200mhz ram,

Anyhow i was playing with the clocks in Ryzen Master and noticed that playing with the voltages/clock speeds i was able to bring up my cpu to 4.4ghz at 1.25v while running cooler than stock out of the box settings? and not just by a small margin either, i went from ~70c under full load to about 58-59c which surprised me quite a bit,

Anyhow i tried going further and am currently sat at 4.6ghz @ 1.275 volts and it appears to be stable as of writing this, so i'm tempted to keep it like this but wondering if the voltage isn't a bit high for continuous use?
xXEl3mXx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-03-2020, 05:32 PM
New to Overclock.net
 
abso's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 419
Rep: 9 (Unique: 9)
Unlikely you can go from [email protected] to [email protected]

Below 1.3V should be ok for daily use
abso is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-03-2020, 05:35 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 3
Rep: 0
Quote: Originally Posted by abso View Post
Unlikely you can go from [email protected] to [email protected]

Below 1.3V should be ok for daily use



Could be that i can sit at 4.4ghz well below 1.25v just didn't bother testing it, i just slapped 1.25v on there and it worked, increased clocks till it was unstable and then bumped to 1.275v and was able to hit the 4.6ghz with that, haven't been able to hit 4.7ghz though even at 1.325v so not even gonna bother with that
xXEl3mXx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-03-2020, 06:12 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 3
Rep: 0
Okay i am sooo confused right now, Decided to leave Ryzen Master and OC in the bios, did a +0.230~ Dynamic Vcore and bumped multi to 46 for 4.6ghz and tbh i'm not even sure what's going on as my system is reporting a voltage of 1.1v at 4.6ghz and it's stable? wth
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	***.png
Views:	42
Size:	78.3 KB
ID:	358332  

xXEl3mXx is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-04-2020, 02:17 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 407
Rep: 9 (Unique: 8)
VID doesn't include the offset, you need to check what the sv12 vcore sensor says.
2600ryzen is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 07-04-2020, 02:25 AM
Edgy & on the edge
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,289
Rep: 54 (Unique: 27)
It will reboot instantly once you fire up Prime95 small FFTs.

AMD Bliss
(16 items)
CPU
AMD Ryzen 5 3600 - 2019PGT
Motherboard
MSI X470 Gaming Plus Max - 1.0.0.6
GPU
ASUS GTX 1060 Strix 6GB
RAM
2x8GB G.Skill Trident Z 3600C15 @3800 14-15-12-28-40 1T 1.52V
Hard Drive
Samsung 970 Evo Plus 250GB
Hard Drive
2x Samsung 860 Evo 500GB
Hard Drive
2x Crucial MX500 1TB
Power Supply
Super Flower Leadex II Gold 650W
Cooling
be quiet! Dark Rock 4
Case
Phanteks P350X
Monitor
ASUS VG245HE
Keyboard
Logitech G710+
Mouse
Logitech G502 Hero
Mouse
Logitech G502 Proteus Core
Mousepad
Logitech G440 hardmat
Audio
Asus Cerberus
▲ hide details ▲
rares495 is online now  
post #7 of 7 (permalink) Old 07-23-2020, 11:00 AM
New to Overclock.net
 
Alexshunter's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 64
Rep: 0
Quote: Originally Posted by xXEl3mXx View Post
Okay i am sooo confused right now, Decided to leave Ryzen Master and OC in the bios, did a +0.230~ Dynamic Vcore and bumped multi to 46 for 4.6ghz and tbh i'm not even sure what's going on as my system is reporting a voltage of 1.1v at 4.6ghz and it's stable? wth
Could you run a Chinebench R20? I'm curious what voltage you would need to pass it trough at 4.6GHz.Include screenshoot with CPU-Z

Asrock X470 ITX, Ryzen 5 3600X, 2x8GB DDR4 3600 CL16, Geforce 1660ti, Samsung 970 Evo Plus
Alexshunter is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off