ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 2414 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VI overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #24131 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:01 AM
Overclocker
 
hurricane28's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Netherlands
Posts: 6,910
Rep: 155 (Unique: 92)
Quote:
Originally Posted by Timur Born View Post

Again, it does not shutdown, voltage is still applied. Around 0.4 to 0.5 V if I remember correctly, which corresponds to full idle voltage using the Power Saving Windows profile that made the hose explode off my AIO pump.

Oke whatever, i can't use the PC than.. call it what you want, my PC shuts down because of temps NOT instability.. Your hose must have been weak all the time, hoses don't "explode" that easily.

hurricane
(13 items)
CPU
AMD RYZEN 2600x
Motherboard
Asus Crosshair hero 7
GPU
MSI GTX 970 gaming 4G
RAM
G.Skill F4-3200C14D-16GFX
Hard Drive
Samsung 950 pro, 256 GB
Power Supply
Cooler Master V850
Cooling
Alphacool Eisbaer 360
Case
Phanteks Enthoo Luxe tempered glass
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Asus VG248Q
Keyboard
Logitech G910
Mouse
Logitech G900
Audio
logitech Z-2300
▲ hide details ▲
hurricane28 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24132 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:03 AM
Overclocker
 
hurricane28's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Netherlands
Posts: 6,910
Rep: 155 (Unique: 92)
Quote:
Originally Posted by gupsterg View Post

@hurricane28

From launch to date I have used HWINFO with ASUS EC enabled.

This is weird, it must be me than i guess..

I don't know what i am doing wrong than because every time when i monitor the EC sensor it appears that I have problems with it... maybe it doesn't like me and trolls me for whatever reason? lachen.gif

hurricane
(13 items)
CPU
AMD RYZEN 2600x
Motherboard
Asus Crosshair hero 7
GPU
MSI GTX 970 gaming 4G
RAM
G.Skill F4-3200C14D-16GFX
Hard Drive
Samsung 950 pro, 256 GB
Power Supply
Cooler Master V850
Cooling
Alphacool Eisbaer 360
Case
Phanteks Enthoo Luxe tempered glass
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Asus VG248Q
Keyboard
Logitech G910
Mouse
Logitech G900
Audio
logitech Z-2300
▲ hide details ▲
hurricane28 is offline  
post #24133 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:07 AM
New to Overclock.net
 
The Stilt's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 2,552
Rep: 859 (Unique: 327)
Quote:
Originally Posted by lcbbcl View Post

@The Stilt
Do you have some ideas why i have this problems with Ram Slot? Post

Tried installing the DIMMs to A1 & B1 slots and both BankGroupSwap & BankGroupSwapAlternative controls work just as they should. Both of these options are currently only located in CBS, which means if you fail memory training these options will be reset to defaults. BankGroupSwap is enabled and BankGroupSwapAlternative is disabled by default, regardless of the DRAM configuration (1DPC, 2DPC, SR, DR). You could try increasing the "Mem Over Clock Fail Count" option to two or three.

Also HWInfo 5.55-3200 was reading the onboard DIMM temperature sensor just fine, when A1 & B1 slots were populated.
The Stilt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24134 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:14 AM
New to Overclock.net
 
The Stilt's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 2,552
Rep: 859 (Unique: 327)
Few more DRAM timing presets:

Hynix AFR, 1DPC SR

"Safe"



- ProcODT 60 Ohms
- DRAM Voltage / DRAM Boot Voltage 1.340V (keep these syncronized at all times)
- VDDCR_SOC 1.025V

"Extreme"



- ProcODT 60 Ohms
- DRAM Voltage / DRAM Boot Voltage 1.405V (keep these syncronized at all times)
- VDDCR_SOC 1.025V

Hynix MFR, 1DPC SR

"Safe"



- ProcODT 60 Ohms
- DRAM Voltage / DRAM Boot Voltage 1.365V (keep these syncronized at all times)
- VDDCR_SOC 1.025V

"Fast"



- ProcODT 60 Ohms
- DRAM Voltage / DRAM Boot Voltage 1.390V (keep these syncronized at all times)
- VDDCR_SOC 1.025V
The Stilt is offline  
post #24135 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:14 AM
New to Overclock.net
 
lcbbcl's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 301
Rep: 4 (Unique: 4)
Its stable its stable at 3200 with @The Stilt timings
2x F4-3200C14-16GVK

ToBeOrNotToBeOC
(9 items)
CPU
Ryzen 2700X
Motherboard
Asus CH6
GPU
Sapphire RX 580 8GB
RAM
Gskill F4-3200C14-32GVK
Hard Drive
Samsung 850 EVO
Power Supply
Seasonic 850W 80+Gold
Cooling
Cooler Master MasterLiquid Pro 280
Monitor
Benq XL2730Z
Audio
Sound Blaster-Z
▲ hide details ▲
lcbbcl is offline  
post #24136 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:18 AM
New to Overclock.net
 
lcbbcl's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 301
Rep: 4 (Unique: 4)
Quote:
Originally Posted by The Stilt View Post

Tried installing the DIMMs to A1 & B1 slots and both BankGroupSwap & BankGroupSwapAlternative controls work just as they should. Both of these options are currently only located in CBS, which means if you fail memory training these options will be reset to defaults. BankGroupSwap is enabled and BankGroupSwapAlternative is disabled by default, regardless of the DRAM configuration (1DPC, 2DPC, SR, DR). You could try increasing the "Mem Over Clock Fail Count" option to two or three.

Also HWInfo 5.55-3200 was reading the onboard DIMM temperature sensor just fine, when A1 & B1 slots were populated.
Thanks for your answer but its not about failing to train,its post Ok.
But if i use A1 B1 Bankgroupswap its always Disable,even if i set manual Enable,and Hwinfo64 its not able to read my DIMM temperature.
A2 B2 work as you said.
This problem i have also at 2133Mhz witch its not a OC mode

ToBeOrNotToBeOC
(9 items)
CPU
Ryzen 2700X
Motherboard
Asus CH6
GPU
Sapphire RX 580 8GB
RAM
Gskill F4-3200C14-32GVK
Hard Drive
Samsung 850 EVO
Power Supply
Seasonic 850W 80+Gold
Cooling
Cooler Master MasterLiquid Pro 280
Monitor
Benq XL2730Z
Audio
Sound Blaster-Z
▲ hide details ▲
lcbbcl is offline  
post #24137 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:21 AM
New to Overclock.net
 
The Stilt's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 2,552
Rep: 859 (Unique: 327)
Quote:
Originally Posted by lcbbcl View Post

Thanks for your answer but its not about failing to train,its post Ok.
But if i use A1 B1 Bankgroupswap its always Disable,even if i set manual Enable,and Hwinfo64 its not able to read my DIMM temperature.
A2 B2 work as you said.
This problem i have also at 2133Mhz witch its not a OC mode

BankGroupSwap is never disabled automatically.
DIMM temperature sensors are read through SMBUS, so any of the DRAM related timings cannot affect it.
The Stilt is offline  
post #24138 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:23 AM
Meddling user
 
gupsterg's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Lurking over a keyboard
Posts: 7,196
Rep: 776 (Unique: 355)
Quote:
Originally Posted by hurricane28 View Post

This is weird, it must be me than i guess..

I don't know what i am doing wrong than because every time when i monitor the EC sensor it appears that I have problems with it... maybe it doesn't like me and trolls me for whatever reason? lachen.gif

No idea chap.

I stated yesterday 3.9/3466 was evading stability in Y-Cruncher and IBT AVX custom 13312MB. Memtest, x264, RB and [email protected], I had 0 issues, even for reruns. I tried various combos and could not nail it.

So I knew I had tested others on 3.9/3333 Fast but not IBT AVX, so I went back to that profile to test it.



Fail.

Next up SOC.



Pass.

Rerun, fail, Q-Code: 8, lasted ~10min.

rerun_IBT_3.9_3333F.zip 18k .zip file

Bump VCORE from +50mV to +62mV.



Fail. Going to +75mV now.

Like I said before.

Some are not doing valid testing.

Some are pushing CPU / RAM MHz higher than platform can support.
Attached Files
File Type: zip rerun_IBT_3.9_3333F.zip (17.9 KB, 17 views)
gupsterg is offline  
post #24139 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:28 AM
Overclocker
 
hurricane28's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Netherlands
Posts: 6,910
Rep: 155 (Unique: 92)
Quote:
Originally Posted by gupsterg View Post

No idea chap.

I stated yesterday 3.9/3466 was evading stability in Y-Cruncher and IBT AVX custom 13312MB. Memtest, x264, RB and [email protected], I had 0 issues, even for reruns. I tried various combos and could not nail it.

So I knew I had tested others on 3.9/3333 Fast but not IBT AVX, so I went back to that profile to test it.



Fail.

Next up SOC.



Pass.

Rerun, fail, Q-Code: 8, lasted ~10min.

rerun_IBT_3.9_3333F.zip 18k .zip file

Bump VCORE from +50mV to +62mV.



Fail. Going to +75mV now.

Like I said before.

Some are not doing valid testing.

Some are pushing CPU / RAM MHz higher than platform can support.

Thank you for the info, i will look in to this after i dealt with the pwm motherboard header. thumb.gif

hurricane
(13 items)
CPU
AMD RYZEN 2600x
Motherboard
Asus Crosshair hero 7
GPU
MSI GTX 970 gaming 4G
RAM
G.Skill F4-3200C14D-16GFX
Hard Drive
Samsung 950 pro, 256 GB
Power Supply
Cooler Master V850
Cooling
Alphacool Eisbaer 360
Case
Phanteks Enthoo Luxe tempered glass
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Asus VG248Q
Keyboard
Logitech G910
Mouse
Logitech G900
Audio
logitech Z-2300
▲ hide details ▲
hurricane28 is offline  
post #24140 of 43613 (permalink) Old 07-24-2017, 03:29 AM
New to Overclock.net
 
lcbbcl's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 301
Rep: 4 (Unique: 4)
Quote:
Originally Posted by The Stilt View Post

BankGroupSwap is never disabled automatically.
DIMM temperature sensors are read through SMBUS, so any of the DRAM related timings cannot affect it.
I know that on auto its Enabled.
Using your RTC i saw that,long time ago you suggest to use A1 B1 for DR DDR and i test.
Then i saw that RTC read BGS disabled,and for some reason im not able to read Temp with Hwinfo.
Can be a hardware problem?Ram for sure its not faulty,A2 B2 work as they should.

ToBeOrNotToBeOC
(9 items)
CPU
Ryzen 2700X
Motherboard
Asus CH6
GPU
Sapphire RX 580 8GB
RAM
Gskill F4-3200C14-32GVK
Hard Drive
Samsung 850 EVO
Power Supply
Seasonic 850W 80+Gold
Cooling
Cooler Master MasterLiquid Pro 280
Monitor
Benq XL2730Z
Audio
Sound Blaster-Z
▲ hide details ▲
lcbbcl is offline  
Reply

Tags
Bios5 , profiles to usb

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off