ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 3177 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VI overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #31761 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 03:10 PM
New to Overclock.net
 
R71800XSS's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Earth planet / Game of thrones outdoor shooting CC (SPAIN), a cold day in a hotter city.
Posts: 248
Rep: 5 (Unique: 5)
Quote:
Originally Posted by CarnageHimura View Post

I do not why, but... I'm about to order this board xD, I hope don't have so much problems, jejeje

Memory is important question, Gskil F4 with samsung B-die, by example.

Warning: OLD Settings with 1701 (Click to show)
RYZEN 1800X + C6H + BIOS 1701
Hard disk (first): Samsumg 960 EVO M.2 PCIe Gen3.
CPU: R7 1800X (3600) MHz (Corsair Hidro Series H110i)
BCLK Frequency: auto
Core ratio: auto
BOOST CORE: disable.
RAM:
G.Skill F4-3200C14-32GTZ - Dual-Channel/Dual-Rank/Two-DIMM) set in A2-B2.
DRAM Speed: 3333 MHz with 14-14-14-14-28-42-1T ()
Latency : 71.5 ns (AIDA64 eng.)
DRAM: 1.375v
DRAM Boot: 1.375v
DRAM Power Phase Control: Extreme
DRAM current: 120%
P States (ZenStates 0.2.2) with HPET off: (actually disable)
P0: 37x 1.35v // P1: 35,25x 1.25v // P2: 22x 0.9v
VOLTAGES:
Core: 1.35v
SOC: 1.05v
PLL: 1.80v
SB: Auto
VDDP: Auto
VTTDR (1/2 DRAM): Auto or 0.6930v
RESISTANCES:
ProcODT_SM: 80 ohms (again), and T1.
RttNom: RZQ/7 // RttWr: RZQ/3 // RttPark: RZQ/1
ClkDrv: 20 ohms // AddrCmdDrv: 20 ohms // CsOdtDrv: 20 ohms // CkDrv: 20 ohms (changed and trying)
AMD Ryzen...
R71800XSS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #31762 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 03:11 PM
New to Overclock.net
 
lordzed83's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Nottingham
Posts: 1,564
Rep: 38 (Unique: 30)
Quote:
Originally Posted by ph1ber View Post

I bought the best I could find. It's B-die single rank
G.Skill Trident Z Silver/Red DDR4 PC28800/3600MHz CL15 2x8GB (F4-3600C15D-16GTZ)

Ok so here is my second try. The Ryzen DRAM calculator said to use 1.46 volts for the ram but that sounded high to I just set it to 1.4 volts. Seems to work.

So second try smile.gif Please comment if I have set crazy setting I have no idea what I'm doing so far. Is 1.4 volts too much? Will I damage my RAM?


Nice choice from what iw seen around those are one of best qorking kits on this system smile.gif
lordzed83 is offline  
post #31763 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 04:06 PM
New to Overclock.net
 
RS87's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Southampton, England
Posts: 195
Rep: 30 (Unique: 19)
Well thanks for clogging this thread with all that sensor crap!! 400-odd posts had me excited about reading news on a new BIOS and yet it was was filled with a **** tonne of moaning!! I havent been able to test the last two updates because ive moved house blah blah blah but 1501 and 1701 were rock solid for about 95% of people, thus the C6H is the best board on the marker for us Ryzen users, as stated a thousand times compared to threads of competitors boards!

Just stop bloody moaning and tweak your system so that its rock stable with YOUR last stable BIOS, thats it!

JEEZ!!! mad.gif

And those moaning about Raja's so called attitude.... get a life and a sense of humour will ya!! It's this piss poor attitude towards the important links of these companies that we have that got The Stilt all riled up and never to return to this thread, the same will eventually happen to Raja and Elmor and then you'll really be moaning when they refuse to talk to us and provide is with direct support!!



RS87 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #31764 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 04:11 PM
New to Overclock.net
 
ph1ber's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 47
Rep: 0
So I'm running 3333MHz with tight timings at 1.35 dram voltage for now. Seems stable enough. I'll go back to it over time trying to get better but I'm happy enough at the moment with that. Started overclocking the Ryzen 1600 instead. Right now I'm at 3.9GHz at 1.375vcore and LLC level 3.Pretty happy so far I have to say. Been having trouble finding something that can read temps well. Installed Ryzen Master but that install got corrupted somehow and I can't even uninstall it. I was running a mem stress test at the same time as installing it so maybe it got messed up somehow. CPUID HWMonitor seems good though but running at the same time as stress test always crashes windows. I think it has to do with memtest64 locking the ram or something. Testing stability now.

[Case: Corsair 650D--dual Noctua 200mm--120mm Noctua--NH-D15s cooler]
[Ryzen 1600--16GB G.Skill F4-3600C15D-16GTZ--Asus CH6--Samsung 960 Evo 250GB]
[Overclock: CPU--3.8GHz--RAM--3333Hz LL]
[Vcore: 1.32V--SOC:1.05V--DRAM 1.375V--LLC level 3 for CPU and SOC] - stable
BIOS Settings and Proof
ph1ber is offline  
post #31765 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 04:16 PM
New to Overclock.net
 
Gilgam3sh's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 178
Rep: 12 (Unique: 10)
so atm I'm watching a movie and the CPU fans started to spin at 100%... hopefully this will be fixed with next BIOS...

FORZA INTER
Gilgam3sh is offline  
post #31766 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 04:27 PM
New to Overclock.net
 
angelgrin's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 81
Rep: 0
Hi Guys, i have been a long time lurker in OCN.
Quote:
Originally Posted by RS87 View Post

Well thanks for clogging this thread with all that sensor crap!! 400-odd posts had me excited about reading news on a new BIOS and yet it was was filled with a **** tonne of moaning!! I havent been able to test the last two updates because ive moved house blah blah blah but 1501 and 1701 were rock solid for about 95% of people, thus the C6H is the best board on the marker for us Ryzen users, as stated a thousand times compared to threads of competitors boards!

Just stop bloody moaning and tweak your system so that its rock stable with YOUR last stable BIOS, thats it!

JEEZ!!! mad.gif

And those moaning about Raja's so called attitude.... get a life and a sense of humour will ya!! It's this piss poor attitude towards the important links of these companies that we have that got The Stilt all riled up and never to return to this thread, the same will eventually happen to Raja and Elmor and then you'll really be moaning when they refuse to talk to us and provide is with direct support!!

I agree! i have been reading as well expecting to find fixes or tips on how to fix or optimize things related to CH6 instead I'm slammed with a wall of moaning. please stop! this is why were here in overclock.net we like to tweak and optimize our rigs! BTW my rig is running fine with P-state OC to 3.7ghz at 1.23v and 3200mhz ram (i got the expensive rams though biggrin.gif)

RyzeNvidia
(9 items)
CPU
R7 1700
Motherboard
Asus Crosshair VI Hero X370
GPU
MSI Geforce GTX 1080ti Gaming X
RAM
G.Skill Flare X 3200mhz CL14
Hard Drive
Crucial MX200
Power Supply
EVGA Supernova G2 850w
Cooling
NH-D14
Case
Inwin 330
Monitor
Acer Predator X34
▲ hide details ▲
angelgrin is offline  
post #31767 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 04:31 PM
New to Overclock.net
 
TH558's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 116
Rep: 5 (Unique: 3)
Quote:
Originally Posted by Cata79 View Post

The bigger the thread for a motherboard gets, the more issues it has. I'm thinking about selling this crap and go for Intel+Asrock/Msi/Gigabyte. One thing is for sure: this is the first and last Asus thing I will ever buy. I had a 100$ Gigabyte mobo which worked flawlessly from day one, for 6 years, with a [email protected]
Well I have an Asus M4A88TD-M EVO motherboard which has been running flawlessly for almost 7 years. Also had a Maximus VI Formula that only had one issue which somehow resolved itself. Most of these problems are due to Ryzen being a brand new architecture. My Prime X370 Pro had problems and the Taichi X370 that I have now has a couple of problems. Don't expect to buy another board and magically no longer have any issues.
TH558 is offline  
post #31768 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 05:50 PM
New to Overclock.net
 
mito1172's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: TURKİYE
Posts: 368
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote:
Originally Posted by TH558 View Post

Well I have an Asus M4A88TD-M EVO motherboard which has been running flawlessly for almost 7 years. Also had a Maximus VI Formula that only had one issue which somehow resolved itself. Most of these problems are due to Ryzen being a brand new architecture. My Prime X370 Pro had problems and the Taichi X370 that I have now has a couple of problems. Don't expect to buy another board and magically no longer have any issues.

yes I have the Asus M4A88TD-V EVO and it's been 7 years still no problem thumb.gif

AMD Ryzen 7 1800X 3.8 GHZ (NOCTUA NH-U12S SE) ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (Sapphire Nitron+Radeon RX 580 4G) G.SKILL Flare X DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) Samsung 850 PRO 512GB 550MB-520MB/s Sata3 SSD
mito1172 is offline  
post #31769 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 11:10 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
elmor's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 821
Rep: 333 (Unique: 146)
We've got a test BIOS on AGESA 1.1.0.0 if anyone wants to try it. It does not fix anything AFAIK, just updated to latest version. Might come with additional problems. Only flash it if you've got the time and interest.

http://www.mediafire.com/file/aix1a4sqgyz3qav/CROSSHAIR-VI-HERO-ASUS-3101.zip

SHA256 4966f4adbf3d17ef08862ea203033907fae3fc0e3630ba3c5283e29694bdffbc
elmor is offline  
post #31770 of 42740 (permalink) Old 12-20-2017, 11:19 PM
New to Overclock.net
 
wisepds's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Seville (Spain)
Posts: 335
Rep: 6 (Unique: 5)
Quote:
Originally Posted by elmor View Post

We've got a test BIOS on AGESA 1.1.0.0 if anyone wants to try it. It does not fix anything AFAIK, just updated to latest version. Might come with additional problems. Only flash it if you've got the time and interest.

http://www.mediafire.com/file/aix1a4sqgyz3qav/CROSSHAIR-VI-HERO-ASUS-3101.zip

SHA256 4966f4adbf3d17ef08862ea203033907fae3fc0e3630ba3c5283e29694bdffbc

Thanks elmor..i'll try, but...
What's the point of getting a new version that doesn't fix anything? Just for changing the number?

wisepds is offline  
Reply

Tags
Bios5 , profiles to usb

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 14 (4 members and 10 guests)
Kyo , Mattevans64 , Pilotasso , psyxeon
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off