ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 3211 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VI overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #32101 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 05:35 AM
New to Overclock.net
 
Steelraven's Avatar
 
Join Date: May 2017
Posts: 61
Rep: 6 (Unique: 4)
Quote:
Originally Posted by Moutsatsos View Post

Is P-state OC enabled by default in 3101?

What? You mean Core Performance Boost Option?

Steelraven is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32102 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 05:39 AM
New to Overclock.net
 
Moutsatsos's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 70
Rep: 0
P-State Overclocking.
I enable global C-state control and leave all Pstates at auto and disable relaxed EDC T.
Result is the Cpu apart from lowering voltage on idle also downclocks to 2 Ghz

PC
(14 items)
CPU
AMD K17 Ryzen 1800
Motherboard
CROSSHAIR VI HERO
GPU
MSI GeForce GTX 1080 Gaming X
RAM
Corsair Vengeance RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3466 MHz CMR16GX4M2C3466C16
Hard Drive
Samsung 960 Evo
Hard Drive
Samsung 860Evo
Hard Drive
Seagate IronWolf
Hard Drive
Seagate Baracuda
Power Supply
evga 750 g2
Cooling
NZXT Kraken X62
Case
Phanteks Enthoo Pro M
Monitor
Benq XL2420Z
Keyboard
Logitech G15
Mouse
Logitech Proteus Core
▲ hide details ▲
Moutsatsos is offline  
post #32103 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 05:54 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Oct 2017
Location: Earth
Posts: 288
Rep: 4 (Unique: 4)
Quote:
Originally Posted by boostedabarth View Post

Samsung SSDs, particularly the 840 Pro, 850 Pro and so on have software you can install called Samsung Magician. You can enabled what is called Rapid Mode which caches a lot of data to RAM and speeds up basically everything. I have been using this for years now and I can tell you that the speed increase is real, especially for game loading times and program loading times for programs I've frequently using. It's well worth it to enable it and I have seen no draw back to doing so.

I totally forgot to install the Samsung Magician since I purchased 3 of their drivers; 1x256GB Pro as a Boot drive for Win10, and 2x500GB Evo's for my Games; one for Origin and one for Steam. Unfortunately, the software is a Fail as it only allows one drive to be enabled. What a Joke!
Warning: Spoiler! (Click to show)

ASUS TUF GAMING X570-Plus - BIOS 1201 * AMD Ryzen 7 3700X * NZXT Kraken X42 * Zotac GeForce GTX 1080 0 AMP! Edition * G.SKILL Flare X DDR4-3200Mhz C14 16GB (2x8GB) * Samsung 850 PRO 256GB-Win10 | 2xSamsung 860 EVO 1TB * 2xSamsung 850 EVO 500GB * EVGA SuperNOVA 1000w G2 80+ GOLD* Corsair Graphite 760T ATX Full-Tower Computer Case
CPU
AMD Ryzen 7 1800X
Motherboard
Asus Crosshair VI HERO
GPU
ZOTAC GTX 1080 AMP Edition
RAM
G.Skill FlareX F4-3200C14-16GFX
Hard Drive
Samsung 950 PRO Win 10 SSD
Hard Drive
2xSamsung 950 Evo Gaming/Data SSD
Power Supply
EVGA SuperNOVA 1000 G2 80+ GOLD
Cooling
NZXT KRAKEN X42 Water Cooling
Case
Corsair Graphite 760T ATX Full-Tower Computer Case - Black
Operating System
Win 10 Pro 64bit
Monitor
BenQ XL2730Z
Mouse
MSI Gaming
Audio
Sound Blaster Recon 3D
▲ hide details ▲
Amir007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32104 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 05:57 AM
Linux Lobbyist
 
harrysun's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 162
Rep: 36 (Unique: 16)
Quote:
Originally Posted by gupsterg View Post

IMO changes to CLDO_VDDP wouldn't help based on what previous testing has passed. I reckon ProcODT / CAD Bus / SOC / VDIMM maybe what needs to be tweaked.

I've to search for a needle in a haystack. My test protocol is at https://goo.gl/6BHUS3 (Google Docs). Is there any test strategy to isolate the right combination?

AMD R7 1800X UA 1734SUS @3850MHz : ASUS Crosshair VI Hero BIOS 6201 : G.Skill Trident Z 2x16GB dual-rank (F4-3200C14D-32GTZ) @3266MT/s CL14-14-14-28-44 1.5T // Configuration: https://goo.gl/XrsmzR // Test report: https://goo.gl/91WH8M
My Ryzen Star
(19 items)
CPU
AMD Ryzen 7 1800X UA 1734SUS
Motherboard
ASUS ROG Crosshair VI Hero
GPU
ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC
RAM
F4-3200C14D-32GTZ G.Skill TridentZ 2x16GB 2R CL14
Hard Drive
Samsung SSD 960 EVO 1TB, M.2
Hard Drive
Samsung SSD 850 EVO 1TB, SATA
Hard Drive
Western Digital WD Red Pro 6TB, 3.5", SATA 6Gb/s
Optical Drive
Plextor PX-LB950SA (BluRay)
Power Supply
Seasonic Prime Titanium 750W ATX 2.4
Cooling
Noctua NH-D15 SE-AM4
Cooling
5x Noctua NF-A14 industrialPPC-2000 PWM, 140mm
Case
Fractal Design Define R5 Blackout Edition w/ Window, silient
Case
4x BitFenix Alchemy 2.0 Magnetic 30cm, 15 LED RGB (BFA-RGB-30MK15N-RP)
Case
CableMod SE-Series XP2/XP3/KM3/FL2 cable kit for Power Supplies, white (CM-SS3-FKIT-KW)
Operating System
Windows 10
Monitor
NEC MultiSync PA301W, 30"
Keyboard
Cooler Master CM Storm Quick Fire TK, MX-Brown, USB, DE
Mouse
Roccat Kone XTD, USB
Audio
FiiO Olympus 2 E10K
▲ hide details ▲
harrysun is offline  
post #32105 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 06:09 AM
New to Overclock.net
 
blindrezo's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Portugal
Posts: 22
Rep: 4 (Unique: 3)
Quote:
Originally Posted by elmor View Post

3. We're looking at a couple of issues similar to what you're describing when using STX II on AM4. Don't have any result yet though.
I'm glad to see that someone from Asus acknowledges there is a problem with these cards, and even happier to know that you guys are looking into it!

Unfortunately, I already pulled mine out weeks ago and bought a Schiit Modi 2... 125 euros down the drain. frown.gif
(Great audio quality for the price, though!)

That aside, I also wanted to thank you for all your assistance. Had you (and several other people on this thread) not been in here, I feel that I would have given up on the Ryzen platform altogether. Thanks elmor and everyone else. thumb.gif

blindrezo is offline  
post #32106 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 06:32 AM
*AMD OC newbie*
 
CarnageHimura's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Zacatecas, México
Posts: 215
Rep: 0
Hi! I've ordered a M.2 disk, and I have a question, does the M.2 port shares Lane with a PCIe or a SATA port? or is independent? I hear that in some motherboards you can use te M.2 slot and one of the PCIe at the same time, Is this the case with the C6H??

Kaer Noctis
(26 items)
CPU
Ryzen 5 1600x
Motherboard
Asus ROG Crosshair VI Hero
GPU
EVGA gtx1070 FTW
RAM
G.Skill Trident Z
Hard Drive
Samsung NVMe 961
Hard Drive
Adata XPG SSD
Hard Drive
Toshiba 2.5"
Hard Drive
Seagate Barracuda
Hard Drive
Western Digital
Power Supply
Corsair AX760
Cooling
Corsair H100i v2
Cooling
3 x Cooler Master Jetflo 120 Red
Cooling
1 x Scite GrandFlex
Cooling
2 x Corsair SP120
Case
NZXT 450 Noctis
Operating System
Windows 10
Monitor
Benq 27" Led
Monitor
Samsung Syncmaster 24"
Keyboard
CMstorm MECH
Mouse
Logitech G502
Mousepad
Asus Whetstone
Audio
Creative SoundBlaster Zx
Audio
Logitech Z906
Audio
HyperX Cloud
Audio
Razer Seiren Microphone
Other
LCDSysinfo for GOverlay
▲ hide details ▲
CarnageHimura is offline  
post #32107 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 06:49 AM
Linux Lobbyist
 
harrysun's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 162
Rep: 36 (Unique: 16)
M.2 is connected to the CPU: refer to C6H XOC guide v05 (OP)

AMD R7 1800X UA 1734SUS @3850MHz : ASUS Crosshair VI Hero BIOS 6201 : G.Skill Trident Z 2x16GB dual-rank (F4-3200C14D-32GTZ) @3266MT/s CL14-14-14-28-44 1.5T // Configuration: https://goo.gl/XrsmzR // Test report: https://goo.gl/91WH8M
My Ryzen Star
(19 items)
CPU
AMD Ryzen 7 1800X UA 1734SUS
Motherboard
ASUS ROG Crosshair VI Hero
GPU
ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC
RAM
F4-3200C14D-32GTZ G.Skill TridentZ 2x16GB 2R CL14
Hard Drive
Samsung SSD 960 EVO 1TB, M.2
Hard Drive
Samsung SSD 850 EVO 1TB, SATA
Hard Drive
Western Digital WD Red Pro 6TB, 3.5", SATA 6Gb/s
Optical Drive
Plextor PX-LB950SA (BluRay)
Power Supply
Seasonic Prime Titanium 750W ATX 2.4
Cooling
Noctua NH-D15 SE-AM4
Cooling
5x Noctua NF-A14 industrialPPC-2000 PWM, 140mm
Case
Fractal Design Define R5 Blackout Edition w/ Window, silient
Case
4x BitFenix Alchemy 2.0 Magnetic 30cm, 15 LED RGB (BFA-RGB-30MK15N-RP)
Case
CableMod SE-Series XP2/XP3/KM3/FL2 cable kit for Power Supplies, white (CM-SS3-FKIT-KW)
Operating System
Windows 10
Monitor
NEC MultiSync PA301W, 30"
Keyboard
Cooler Master CM Storm Quick Fire TK, MX-Brown, USB, DE
Mouse
Roccat Kone XTD, USB
Audio
FiiO Olympus 2 E10K
▲ hide details ▲
harrysun is offline  
post #32108 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 06:56 AM
New to Overclock.net
 
SpecChum's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: England
Posts: 953
Rep: 59 (Unique: 29)
Quote:
Originally Posted by harrysun View Post

M.2 is connected to the CPU: refer to C6H XOC guide v05 (OP)

I've not double checked but M.2 just uses PCI-E lanes so it shouldn't matter.

You could, I think, drop your graphics card to 8x and have 2 x M.2 on a PCI riser and still use the M.2 slot.
SpecChum is offline  
post #32109 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 07:22 AM
*AMD OC newbie*
 
CarnageHimura's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Zacatecas, México
Posts: 215
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by harrysun View Post

M.2 is connected to the CPU: refer to C6H XOC guide v05 (OP)

Quote:
Originally Posted by SpecChum View Post

I've not double checked but M.2 just uses PCI-E lanes so it shouldn't matter.

You could, I think, drop your graphics card to 8x and have 2 x M.2 on a PCI riser and still use the M.2 slot.

Thank you for the quick answer guys!

Kaer Noctis
(26 items)
CPU
Ryzen 5 1600x
Motherboard
Asus ROG Crosshair VI Hero
GPU
EVGA gtx1070 FTW
RAM
G.Skill Trident Z
Hard Drive
Samsung NVMe 961
Hard Drive
Adata XPG SSD
Hard Drive
Toshiba 2.5"
Hard Drive
Seagate Barracuda
Hard Drive
Western Digital
Power Supply
Corsair AX760
Cooling
Corsair H100i v2
Cooling
3 x Cooler Master Jetflo 120 Red
Cooling
1 x Scite GrandFlex
Cooling
2 x Corsair SP120
Case
NZXT 450 Noctis
Operating System
Windows 10
Monitor
Benq 27" Led
Monitor
Samsung Syncmaster 24"
Keyboard
CMstorm MECH
Mouse
Logitech G502
Mousepad
Asus Whetstone
Audio
Creative SoundBlaster Zx
Audio
Logitech Z906
Audio
HyperX Cloud
Audio
Razer Seiren Microphone
Other
LCDSysinfo for GOverlay
▲ hide details ▲
CarnageHimura is offline  
post #32110 of 43097 (permalink) Old 12-27-2017, 07:50 AM
New to Overclock.net
 
ZeNch's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Argentina
Posts: 579
Rep: 19 (Unique: 17)
Quote:
Originally Posted by mtrai View Post

I have the same kit and got mine stable at 3200 here is a screen shot of my settings however I do have to use 1.44 dram voltage and 1.15 Soc for it to be stable.


You raise other voltage? (VDDP/PLL)?

Thanks! I have other mother (x370 pro prime of asus) and G.Skill TridentZ (with the same memory chip) i try with your settings.

What test use?
ZeNch is offline  
Reply

Tags
Bios5 , profiles to usb

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off