ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 3999 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VI overclocking thread

Reply
Thread Tools
post #39981 of 40022 (permalink) Old 02-07-2019, 12:24 PM
New to Overclock.net
 
boostedabarth's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 37
Rep: 3
Quote: Originally Posted by Naeem View Post
need help overclocking the ram ,, i am at 3000mhz

These look to be Hynix chips C16 so your mileage may vary. Yes I know the BIOS has improved but Hynix chips still cause issues.
boostedabarth is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #39982 of 40022 (permalink) Old 02-07-2019, 01:33 PM
Custom User Title
 
hughjazz44's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 295
Rep: 16
Quote: Originally Posted by boostedabarth View Post
Quote: Originally Posted by Naeem View Post
need help overclocking the ram ,, i am at 3000mhz

These look to be Hynix chips C16 so your mileage may vary. Yes I know the BIOS has improved but Hynix chips still cause issues.
I've had Samsung B die and Hynix chips both hit 3200MHz. Why does everyone still try to scare everyone away from Hynix RAM? Ryzen RAM compatibility isn't anywhere near as bad as people make it out to be.
hughjazz44 is offline  
post #39983 of 40022 (permalink) Old 02-07-2019, 02:07 PM
New to Overclock.net
 
maxrealliti's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 12
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Naeem View Post
need help overclocking the ram ,, i am at 3000mhz
hello, you most likely have memory on hynix chips, just like me, my memory holds up to 3466, but optimally 3200 -3333, this is your screen. What are my parameters in BIOS: 1.395V, 3466 stable in synthetic tests and games but in some applications that i need are not stable, https://valid.x86.fr/1cnfa1 https://www.userbenchmark.com/UserRun/12972013
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Снимок экрана (24).png
Views:	69
Size:	261.8 KB
ID:	252110  


R7 1800x (4Ghz 1.425V) (CPU) || Crosshair VI Hero (6401 Bios) (Motherboard) || GSkill Trident Z F4-3200C16Q-32GTZSW (3466Mhz 1.415V) (RAM) || Corsair H110i GTX Extreme (Cooling) || Sapphire RX Vega 64 Liquid (GPU) || Samsung 960 EVO NVMe 500Gb (Hard Drive) || Seagate ST500DM002 (Hard Drive) || Seasonic Platinum 860 (Power Supply) || Samsung C32HG70QQI 1440p, 144HZ FreeSync 2 (Monitor) || Razer BlackWidow X Tournament (Keyboard) || ASUS ROG Gladius II (Mouse) || Win 10 Pro 1803 (Operating System)

Last edited by maxrealliti; 02-07-2019 at 02:12 PM.
maxrealliti is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #39984 of 40022 (permalink) Old 02-07-2019, 03:57 PM
New to Overclock.net
 
BLUuuE's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 115
Rep: 1
Quote: Originally Posted by Naeem View Post
need help overclocking the ram ,, i am at 3000mhz
You won't get too far with 4 sticks of Hynix.

BLUuuE is offline  
post #39985 of 40022 (permalink) Old 02-07-2019, 04:42 PM
Mmmm donuts.....
 
VicsPC's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 481
Rep: 1
Quote: Originally Posted by BLUuuE View Post
You won't get too far with 4 sticks of Hynix.
I had 2 sticks of Corsair C16 and got it down to C14 no problem, went from 16-18-36 to 14-15-34 fully stable, got 2000% on memtest, Hynix ram just loves more voltage, was using 1.45 no problem. I use 1.4v now on factory timing for better stability and haven't had a single problem. Oh and that was on a 1700x/c6 and 2700x/c7 combo not an issue on either.

My 1700x build
(6 items)
CPU
1700x
Motherboard
ROG Crosshair VI Hero
GPU
Vega 64
RAM
Corsair 16gb 3200mhz CL16
Power Supply
Corsair RM1000
Case
Core X5
▲ hide details ▲

Last edited by VicsPC; 02-07-2019 at 04:45 PM.
VicsPC is offline  
post #39986 of 40022 (permalink) Old 02-07-2019, 05:16 PM
Not New to Overclock.net
 
Naeem's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Always Near My PC
Posts: 271
Rep: 6
Quote: Originally Posted by maxrealliti View Post
hello, you most likely have memory on hynix chips, just like me, my memory holds up to 3466, but optimally 3200 -3333, this is your screen. What are my parameters in BIOS: 1.395V, 3466 stable in synthetic tests and games but in some applications that i need are not stable, https://valid.x86.fr/1cnfa1 https://www.userbenchmark.com/UserRun/12972013

Yes it's hynix ram bought before ryzen came out in market

is your ram 2 x 16gb or 4 x 8gb ? what is max rated speed on it 3000 or 3200 ?

AMD Master Race PC
(13 items)
CPU
Ryzen 7 1800X @ 4.0Ghz
Motherboard
Asus Crosshair VI Hero
GPU
RX Vega 64 Liquid
RAM
32GB G.Skill TridentZ RGB 3066MHZ
Hard Drive
Samsung 960 EVO 500GB
Power Supply
Corsair AX860
Cooling
Corsair H100I
Case
Corsair 460X RGB
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Asus MG278Q 1440p , 144HZ FreeSync
Keyboard
Corsair K30
Mouse
Razer Deathadder 2013
Mouse
Razer SPHEX
▲ hide details ▲



Last edited by Naeem; 02-07-2019 at 05:31 PM.
Naeem is offline  
post #39987 of 40022 (permalink) Old 02-07-2019, 05:24 PM
New to Overclock.net
 
maxrealliti's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 12
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Naeem View Post
Yes it's hynix ram bought before ryzen came out in market

is your ram 2 x 16gb or 4 x 8gb ? what is max rated speed on it 3000 or 3200 ?
4х8 xmp 3200 16-18-18-38-56-1T timings are the same as you, I understand the profile only you have a frequency of 3000, I attached you a screen of timings that the voltage works for me right now, you can not change, the 3200 should start up and pass the tests above. The problem starts with the processor because the memory rises to 3466. The processor itself does not pull, I myself tried using the program that is recommended here on the forum https://www.overclock.net/forum/13-a...-dram-am4.html, but my timings on 3200-3333 I got overclocked on the bus and the motherboard automatized them.ABOVE 3200 DOES NOT HAVE TO TAKE ON THE FIRST GENERATION ON RYZEN OVER AT 4 GHz FREQUENCIES

R7 1800x (4Ghz 1.425V) (CPU) || Crosshair VI Hero (6401 Bios) (Motherboard) || GSkill Trident Z F4-3200C16Q-32GTZSW (3466Mhz 1.415V) (RAM) || Corsair H110i GTX Extreme (Cooling) || Sapphire RX Vega 64 Liquid (GPU) || Samsung 960 EVO NVMe 500Gb (Hard Drive) || Seagate ST500DM002 (Hard Drive) || Seasonic Platinum 860 (Power Supply) || Samsung C32HG70QQI 1440p, 144HZ FreeSync 2 (Monitor) || Razer BlackWidow X Tournament (Keyboard) || ASUS ROG Gladius II (Mouse) || Win 10 Pro 1803 (Operating System)

Last edited by maxrealliti; 02-07-2019 at 05:31 PM.
maxrealliti is offline  
post #39988 of 40022 (permalink) Old 02-07-2019, 05:27 PM
Not New to Overclock.net
 
Naeem's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Always Near My PC
Posts: 271
Rep: 6
Quote: Originally Posted by maxrealliti View Post
4х8 xmp 3200 16-18-18-38-56-1T timings are the same as you, I understand the profile only you have a frequency of 3000, I attached you a screen of timings that the voltage works for me right now, you can not change, the 3200 should start up and pass the tests above. The problem starts with the processor because the memory rises to 3466. The processor itself does not pull


ok i will try your setting , mine never worked it boots up tp 3066 with newr bioses and gives error or crashes in game

AMD Master Race PC
(13 items)
CPU
Ryzen 7 1800X @ 4.0Ghz
Motherboard
Asus Crosshair VI Hero
GPU
RX Vega 64 Liquid
RAM
32GB G.Skill TridentZ RGB 3066MHZ
Hard Drive
Samsung 960 EVO 500GB
Power Supply
Corsair AX860
Cooling
Corsair H100I
Case
Corsair 460X RGB
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Asus MG278Q 1440p , 144HZ FreeSync
Keyboard
Corsair K30
Mouse
Razer Deathadder 2013
Mouse
Razer SPHEX
▲ hide details ▲


Naeem is offline  
post #39989 of 40022 (permalink) Old 02-09-2019, 09:34 AM
New to Overclock.net
 
MvGoater's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 10
Rep: 1
BIOS freezing

Hi all, I was semi-stable for a while, but I decided to update my BIOS for the first time in a while. After hearing mostly good reviews of 6401 I decided to jump on it. I am not freezing in the BIOS any time I try to change settings. I managed to get through it by moving wuickly, but then I couldn't boot and got a 0d error hang before BIOS boot. I have a Ryzen 1700, CMK16GX4M2B3200C16 ( which i think are Hynix), 1 TB SSD, an old ass 290X GPU, and an 850 G2 PSU by Evga. Not sure what to do, should I just can this BIOS and go back to 6301? I can't seem to overclock at all right now anyway.
MvGoater is offline  
post #39990 of 40022 (permalink) Old 02-09-2019, 08:48 PM
New to Overclock.net
 
mito1172's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: TURKİYE
Posts: 252
Rep: 1
Quote: Originally Posted by MvGoater View Post
Hi all, I was semi-stable for a while, but I decided to update my BIOS for the first time in a while. After hearing mostly good reviews of 6401 I decided to jump on it. I am not freezing in the BIOS any time I try to change settings. I managed to get through it by moving wuickly, but then I couldn't boot and got a 0d error hang before BIOS boot. I have a Ryzen 1700, CMK16GX4M2B3200C16 ( which i think are Hynix), 1 TB SSD, an old ass 290X GPU, and an 850 G2 PSU by Evga. Not sure what to do, should I just can this BIOS and go back to 6301? I can't seem to overclock at all right now anyway.
yes make flashbeck


AMD Ryzen 7 1800X 3.6 GHZ (NOCTUA NH-U12S SE) ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (Sapphire Nitron+Radeon RX 580 4G) G.SKILL Flare X DDR4-3200Mhz C14 16GB (2x8GB) Samsung 850 PRO 512GB 550MB-520MB/s Sata3 SSD
mito1172 is offline  
Reply

Tags
Bios5 , profiles to usb

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off