ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 4007 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VI overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #40061 of 41798 (permalink) Old 03-08-2019, 12:32 AM
French nerd
 
Lermite's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: France
Posts: 924
Rep: 44 (Unique: 32)
My RX 580 runs at 16X but I took care to avoid plugging anything in the second X16 slot (the middle one) because as soon as something is plugged in it, both slots are slowed down to 8X.
Lermite is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #40062 of 41798 (permalink) Old 03-08-2019, 09:24 AM
Gaming enthusiast
 
Ironcobra's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 749
Rep: 36 (Unique: 30)
I am running a nvme drive as well as 3 more sata drives. Nothing is in the second pcie slot. I thought the first slot is connected directly to the cpu while all the other go thru the chipset. Could all of these drives really be cutting into the available lanes for my 1080ti?

Origin: Ironcobra80
Steam: Ironcobra
Ryzen
(17 items)
CPU
AMD RYZEN 1800x
Motherboard
CROSSHAIR VI HERO
GPU
Asus strix 1080 ti
RAM
Gskill TridentZ RGB
Hard Drive
Crucial M100
Hard Drive
crucial mx300
Hard Drive
wd black
Power Supply
XFX P1-650X-CAH9 650W MODULAR
Cooling
Cooling by Noctua
Cooling
corsair h115i
Case
Corsair Carbide 540
Operating System
Windows 10
Monitor
LG OLED65C6P
Keyboard
Varmilo 87 Bluetooth
Mouse
logitech g900
Mouse
logitech G440
Audio
Marantz sr7010 and Elemental Designs home theater
▲ hide details ▲

Last edited by Ironcobra; 03-08-2019 at 09:27 AM.
Ironcobra is offline  
post #40063 of 41798 (permalink) Old 03-08-2019, 09:39 AM
French nerd
 
Lermite's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: France
Posts: 924
Rep: 44 (Unique: 32)
Quote: Originally Posted by Ironcobra View Post
I am running a nvme drive as well as 3 more sata drives. Nothing is in the second pcie slot. I thought the first slot is connected directly to the cpu while all the other go thru the chipset.
The two highest PCIE 16X slots are handled by the CPU (its SOC).
The lowest X16 and all the 1X are handled by the chipset.

When I had two graphic cards, one on each CPU PCI-E slot, both ran at 8X.
Since I have only one graphic card on the highest slot, it runs at 16X.


Last edited by Lermite; 03-08-2019 at 09:44 AM.
Lermite is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #40064 of 41798 (permalink) Old 03-08-2019, 09:54 AM
New to Overclock.net
 
BUFUMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 476
Rep: 3 (Unique: 3)
Had the same issue, reseat GPU again, if you have a Soundcard or something else installed remove this card also boot the first time only with gpu and check at uefi the bus speed.

Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk

RYZENBUFU: R7 1700X @ 3800Mhz| Noctua NH-U14S (Push-Pull) - BeQuite SilentWings 3 - 140MM | ASUS ROG Crosshair VI Hero UEFI 7003 | 16GB G.Skill TridentZ [G.SKILL F4-3200C14-GTZ (2x8GB)] @ 3333Mhz CL14 T1 | Zotac AMP Extreme GTX 1080 | NVME & SSD's & HDD's | Be quite Dark Power P11 850W | Phanteks Evolv ATX with BeQuite SilentWings 3 - 140MM | Creative Sound BlasterX AE-5 | Beyerdynamic DT-770 Pro | Logitech Z 2300 2.1 THX | Asus ROG Strix XG32VQ
BUFUMAN is offline  
post #40065 of 41798 (permalink) Old 03-09-2019, 07:21 AM
Gaming enthusiast
 
Ironcobra's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 749
Rep: 36 (Unique: 30)
Quote: Originally Posted by BUFUMAN View Post
Had the same issue, reseat GPU again, if you have a Soundcard or something else installed remove this card also boot the first time only with gpu and check at uefi the bus speed.

Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk
Only thing is the nvme and sata drives. Did you un plug all of them as well?

Origin: Ironcobra80
Steam: Ironcobra
Ryzen
(17 items)
CPU
AMD RYZEN 1800x
Motherboard
CROSSHAIR VI HERO
GPU
Asus strix 1080 ti
RAM
Gskill TridentZ RGB
Hard Drive
Crucial M100
Hard Drive
crucial mx300
Hard Drive
wd black
Power Supply
XFX P1-650X-CAH9 650W MODULAR
Cooling
Cooling by Noctua
Cooling
corsair h115i
Case
Corsair Carbide 540
Operating System
Windows 10
Monitor
LG OLED65C6P
Keyboard
Varmilo 87 Bluetooth
Mouse
logitech g900
Mouse
logitech G440
Audio
Marantz sr7010 and Elemental Designs home theater
▲ hide details ▲
Ironcobra is offline  
post #40066 of 41798 (permalink) Old 03-09-2019, 07:41 AM
French nerd
 
Lermite's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: France
Posts: 924
Rep: 44 (Unique: 32)
Quote: Originally Posted by Ironcobra View Post
Only thing is the nvme and sata drives. Did you un plug all of them as well?
My only devices are:
- a graphic card on the highest PCI-E 16X slot
- a SATA RAID controler on the lowest X16 slot that handle 4 HDD in RAID 5
- a Nvme on the M2 slot in PCIE mode
- a SSD on the first SATA slot

The graphic card switched from 8X to 16X when I removed the other graphic cards, especially the one on the middle 16X slot.
I didn't removed anything else.

Lermite is offline  
post #40067 of 41798 (permalink) Old 03-09-2019, 07:54 AM
Gaming enthusiast
 
Ironcobra's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 749
Rep: 36 (Unique: 30)
Okay Im with ya now, since I only have one graphics card at the top slot Im thinking its something else going on or bug/defective mobo. I have had it at 16x before. Im going to pull the cpu today and check the pins.

Origin: Ironcobra80
Steam: Ironcobra
Ryzen
(17 items)
CPU
AMD RYZEN 1800x
Motherboard
CROSSHAIR VI HERO
GPU
Asus strix 1080 ti
RAM
Gskill TridentZ RGB
Hard Drive
Crucial M100
Hard Drive
crucial mx300
Hard Drive
wd black
Power Supply
XFX P1-650X-CAH9 650W MODULAR
Cooling
Cooling by Noctua
Cooling
corsair h115i
Case
Corsair Carbide 540
Operating System
Windows 10
Monitor
LG OLED65C6P
Keyboard
Varmilo 87 Bluetooth
Mouse
logitech g900
Mouse
logitech G440
Audio
Marantz sr7010 and Elemental Designs home theater
▲ hide details ▲
Ironcobra is offline  
post #40068 of 41798 (permalink) Old 03-10-2019, 01:51 AM
New to Overclock.net
 
xAD3r1ty's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 26
Rep: 0
Can someone tell me what is the latest bios that still has the option for PBO ? latest doesn't have
xAD3r1ty is offline  
post #40069 of 41798 (permalink) Old 03-10-2019, 03:06 AM
New to Overclock.net
 
skline00's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 538
Rep: 14 (Unique: 12)
Quote: Originally Posted by xAD3r1ty View Post
Can someone tell me what is the latest bios that still has the option for PBO ? latest doesn't have
6302. I stayed with it because I can enable PBO and I have a custom watercooled rig so it takes advantage of the extra cooling.

9900k-5.0-Kraken X72|Asrock Z390 Taichi|16g-DDR4-3200 FlareX|EVGA GTX 2080TI Black| Corsair MP500-480g||PC P&C 950W|Thermaltake V51|Acer ET430k|Win10-64 home
5960x-4.4-EK WB|AsusRE5|16g DDR4-2400|Gigabyte GTX1080TI WB |2-500gb ssds|Win10-64|PC P&C 1200W|Thrmltake X9|3 XSPC RX480 |Dell UM3514W | Win 10-64 home
2700x stock H100i v2 240 AIO|Gigabyte 470|16g-DDR4-3200 Flare-X|Asrock Radeon VII |3-500g ssds|Antec 750W|Crsr 100R|BenQ3200+Oculus Rift
skline00 is offline  
post #40070 of 41798 (permalink) Old 03-10-2019, 05:19 AM
New to Overclock.net
 
BUFUMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 476
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by Ironcobra View Post
Only thing is the nvme and sata drives. Did you un plug all of them as well?
Just reseat card(s). i have nvme and 2ssd's and 2 hdd's.

Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk

RYZENBUFU: R7 1700X @ 3800Mhz| Noctua NH-U14S (Push-Pull) - BeQuite SilentWings 3 - 140MM | ASUS ROG Crosshair VI Hero UEFI 7003 | 16GB G.Skill TridentZ [G.SKILL F4-3200C14-GTZ (2x8GB)] @ 3333Mhz CL14 T1 | Zotac AMP Extreme GTX 1080 | NVME & SSD's & HDD's | Be quite Dark Power P11 850W | Phanteks Evolv ATX with BeQuite SilentWings 3 - 140MM | Creative Sound BlasterX AE-5 | Beyerdynamic DT-770 Pro | Logitech Z 2300 2.1 THX | Asus ROG Strix XG32VQ
BUFUMAN is offline  
Reply

Tags
Bios5 , profiles to usb

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 13 (3 members and 10 guests)
cbjaust , Geezerman , PolRoger
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off