ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 4012 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VI overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #40111 of 40605 (permalink) Old 03-16-2019, 04:34 PM
New to Overclock.net
 
CeltPC's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 452
Rep: 48 (Unique: 26)
Flashed to 6808. Set things to my everyday configs - 3.95 GHz CPU, 3466 memory with Stilt's timings, no problems so far.
CeltPC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #40112 of 40605 (permalink) Old 03-16-2019, 05:20 PM
New to Overclock.net
 
mito1172's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: TURKİYE
Posts: 284
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by residentour View Post
To prevent Cold Boot restarts I had to enter BCLK 100.00MHZ manually, interesting .
DOCP STANDART 3200MHZ C14 Seamless

AMD Ryzen 7 1800X 3.6 GHZ (NOCTUA NH-U12S SE) ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (Sapphire Nitron+Radeon RX 580 4G) G.SKILL Flare X DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) Samsung 850 PRO 512GB 550MB-520MB/s Sata3 SSD

Last edited by mito1172; 03-18-2019 at 09:34 AM.
mito1172 is offline  
post #40113 of 40605 (permalink) Old 03-17-2019, 04:13 AM
New to Overclock.net
 
BUFUMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 409
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by mito1172 View Post
What is this code? AA, I guess? opens with this new bios
I think we understand it just with your text check your manual or http://bfy.tw/Mmr1


Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk

RYZENBUFU: R7 1700X | Noctua NH-U14S (Push-Pull) - BeQuite SilentWings 3 - 140MM | ASUS ROG Crosshair VI Hero| 16GB G.Skill TridentZ [G.SKILL F4-3200C14-GTZ (2x8GB)] @ 3333Mhz | Zotac AMP Extreme GTX 1080 | SSD's & HDD's | Be quite Dark Power P11 850W | Phanteks Evolv ATX - BeQuite SilentWings 3 - 140MM
BUFUMAN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #40114 of 40605 (permalink) Old 03-17-2019, 04:19 AM
New to Overclock.net
 
BUFUMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 409
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by Neoony View Post
Where do you get ASUS Updater?
FAQ claims it should be in utilities of your MB, but there doesnt seem to be any for Crosshair VI Hero, other than EZ updater?

EDIT: ah I guess nvm, as I found the direct link on earlier pages: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...L_RS5_DCHU.zip
Why is this chipset driver not available at AMD?? *** is wrong with AMD? I think the next ryzen will be my last for some years.

Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk

RYZENBUFU: R7 1700X | Noctua NH-U14S (Push-Pull) - BeQuite SilentWings 3 - 140MM | ASUS ROG Crosshair VI Hero| 16GB G.Skill TridentZ [G.SKILL F4-3200C14-GTZ (2x8GB)] @ 3333Mhz | Zotac AMP Extreme GTX 1080 | SSD's & HDD's | Be quite Dark Power P11 850W | Phanteks Evolv ATX - BeQuite SilentWings 3 - 140MM
BUFUMAN is offline  
post #40115 of 40605 (permalink) Old 03-17-2019, 04:35 AM
New to Overclock.net
 
datspike's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 155
Rep: 9 (Unique: 7)
Feels like the mem clock limit is the same on 6808 as on the 6402.
The only thing I've noticed is that instabilities are easier to detect. It may be a placebo tho

R5 2600X UA1808 @ 4.2Ghz @ 1.281v
3600C15 G.Skill @ 3533С14 @ 1.44 vdram / 0.754 vttddr
datspike is offline  
post #40116 of 40605 (permalink) Old 03-17-2019, 06:45 AM
New to Overclock.net
 
arcDaniel's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 94
Rep: 1 (Unique: 1)
For me OC with AGESA 0070 is the same

CPU: Ryzen 1700 @ 4ghz with 1,45V
Ram: Ballistix Sport 2x16gb(32gb) DualRank 2400mhz @ 2933mhz cl16 with only 1.2V Ram and 1.050V SoC

But I needed to re-do all the Settings, only Loading the old Profil from USB-Stick didn't work.
arcDaniel is offline  
post #40117 of 40605 (permalink) Old 03-17-2019, 06:54 AM
New to Overclock.net
 
skline00's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep: 14 (Unique: 12)
I think the good news of this BIOS is that Asus has some of the 3000 series chips in for testing or that AMD sent out some BIOS info to allow the venders to get ready.

My 6308 BIOS works best with my 2700x because it allows PBO to work, 6401 does not. Is PBO even enabled in the newest BIOS?

9900k-Kraken X72|Asrock Z390 Taichi|16g-DDR4-3200 FlareX|ASrock Radeon VII| Corsair MP500-480g||PC P&C 950W|Thermaltake V51|Acer ET430k|Win10-64 home
5960x-4.4-EK WB|AsusRE5|16g DDR4-2400|Gigabyte GTX1080TI WB |2-500gb ssds|Win10-64|PC P&C 1200W|Thrmltake X9|3 XSPC RX480 |Dell UM3514W | Win 10-64 home
2700x stock H100i v2 240 AIO|Gigabyte 470|16g-DDR4-3200 Flare-X|Zotac GTX1080 FE|3-500g ssds|Antec 750W|Crsr 100R|BenQ3200+Oculus Rift
skline00 is offline  
post #40118 of 40605 (permalink) Old 03-17-2019, 10:14 AM
New to Overclock.net
 
mito1172's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: TURKİYE
Posts: 284
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by BUFUMAN View Post
I think we understand it just with your text check your manual or http://bfy.tw/Mmr1


Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk
I know what AA code is. but when you install the 6808 BIOS it opens with this code, why? previously had 24 or 40 code

AMD Ryzen 7 1800X 3.6 GHZ (NOCTUA NH-U12S SE) ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (Sapphire Nitron+Radeon RX 580 4G) G.SKILL Flare X DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) Samsung 850 PRO 512GB 550MB-520MB/s Sata3 SSD

Last edited by mito1172; 03-17-2019 at 10:25 AM.
mito1172 is offline  
post #40119 of 40605 (permalink) Old 03-18-2019, 02:58 AM
New to Overclock.net
 
matthew87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 182
Rep: 4 (Unique: 4)
Quote: Originally Posted by skline00 View Post
I think the good news of this BIOS is that Asus has some of the 3000 series chips in for testing or that AMD sent out some BIOS info to allow the venders to get ready.

My 6308 BIOS works best with my 2700x because it allows PBO to work, 6401 does not. Is PBO even enabled in the newest BIOS?
Why did Asus remove PBO in later BIOS releases for this board?
matthew87 is offline  
post #40120 of 40605 (permalink) Old 03-18-2019, 03:15 AM
New to Overclock.net
 
MishelLngelo's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 1,698
Rep: 42 (Unique: 32)
Quote: Originally Posted by matthew87 View Post
Why did Asus remove PBO in later BIOS releases for this board?
Accident ? Some already asked Asus for explanation and they seem to be surprised too !!! Answer is expected. My theory is AGESA code is at fault.

Asus Prime x470 Pro BIOS 4602
R7 2700x. CM Nepton 140XL
2 x Kingston HyperX KHX3600C17D4/8GX
Samsung 960 Evo 250GB
Asus strix 570 OC 4gb
MishelLngelo is offline  
Reply

Tags
Bios5 , profiles to usb

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off