ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 4335 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VI overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #43341 of 43554 (permalink) Old 10-11-2019, 04:04 AM
Casual Overclocker
 
diaaablo's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Baltic
Posts: 63
Rep: 5 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by CDub07 View Post
Glad to see you extending the life of this amazing board. Yes as you can see the CH6 thread is mostly a ghost town now. Everyone either moved cause newer toys were released and resulted better results and/or the thread turned a 1st Gen Hardware Civil War. Ppl really started to get nasty and blamed the few insider ppl, that actually new what the heck the settings in the motherboard did, for Asus issues and from there it just kept going down hill. My only issue so far is sound started making a feedback noise but I switched to PCIE audio card and haven't looked back. May just be driver related but I don't feel like swapping back over to onboard yet.
In my case: because everything is working good, I see no reason to write about it here ) I'm using this board since launch, have changed 1st and 2nd Gen. of Ryzen with basically no problems at all. There was a few minor bugs, but nothing critical. Very happy with it and suppose to use it with 4th Gen, if it will be compatible.

Kactus, try to flash via "BIOS Flashback" function.

Owned
(18 items)
CPU
AMD Ryzen™9 3900X
Motherboard
ROG Crosshair VI Hero
GPU
Palit GeForce GTX 1080Ti GameRock
RAM
G.Skill TridentZ F4-3600C15D-16GTZ
Hard Drive
Samsung NVMe 960 EVO 500GB
Hard Drive
Samsung 860 EVO 1TB
Hard Drive
WD RED NAS 2TB
Optical Drive
LG GP57EW40 Portable, USB
Power Supply
Seasonic Prime 850 Gold
Cooling
NZXT. Kraken X62 [Push/Pull @4x NF-A14 PWM]
Case
CM COSMOS C700P [4x NF-A14 PWM]
Operating System
Windows 10 Pro x64
Monitor
MSI Optix MPG27CQ
Keyboard
CM MasterKeys MK750
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Mousepad
Razer Sphex WE
Audio
Creative SB Zx
Audio
Sony WH-1000XM2
▲ hide details ▲
diaaablo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #43342 of 43554 (permalink) Old 10-11-2019, 06:47 AM
New to Overclock.net
 
Sonyswarm's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 1
Rep: 0
I have used this board since July 2017, some minor bugs at launch and cold memory bugs but overall I have been happy with the board. I lost the silicon lottery with my 1700x however and could only manage around 3.8 @ 1.4v and my b-die G-skill kits could only hit 3200 cl14.

Just upgraded to a 3900x (updated bios to 0075) and it worked like a charm. The same b-die kit now runs at 3600 cl14 with much tighter timings, thanks to the dram calculator. I am very happy with the board so far.
Sonyswarm is offline  
post #43343 of 43554 (permalink) Old 10-11-2019, 10:07 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 3
Rep: 0
Quote: Originally Posted by diaaablo
Kactus, try to flash via "BIOS Flashback" function.
I'll give it a shot. I have a new USB drive arriving today, so hopefully my old one was the cause of my Flashback issues.

Oddly enough, after using my system last night, Ryzen Master now works but HWinfo will not. The desktop stutter went away. Possibly Windows related since it cleared up after an update. The system is relatively stable though.

I'll update if the new USB and Flashback solves my BIOS issues.

Last edited by Kactus; 10-11-2019 at 10:14 AM. Reason: Fix quote and format
Kactus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #43344 of 43554 (permalink) Old 10-11-2019, 10:40 PM
New to Overclock.net
 
abso's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 363
Rep: 8 (Unique: 8)
How well does this board handle 4x8GB E-Dies in combination with Zen2?. Right now I have 2x8GB running at 3800/CL16, if I add another 2x8GB can I say goodbye to 3800mhz?
abso is offline  
post #43345 of 43554 (permalink) Old 10-12-2019, 05:55 AM
New to Overclock.net
 
CDub07's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Reidsville, NC
Posts: 1,166
Rep: 38 (Unique: 34)
Quote: Originally Posted by Kactus View Post
I'll give it a shot. I have a new USB drive arriving today, so hopefully my old one was the cause of my Flashback issues.

Oddly enough, after using my system last night, Ryzen Master now works but HWinfo will not. The desktop stutter went away. Possibly Windows related since it cleared up after an update. The system is relatively stable though.

I'll update if the new USB and Flashback solves my BIOS issues.
Very odd about the micro stutters. My 1700X always gave me stutters on this board(WIFI) but after upgrading to a 3700X all the little hiccups of Ryzen went away and this has been on buttery smooth PC. Running the latest BIOS so I can't comment on the older BIOS.

White Lightning
(14 items)
CPU
AMD Ryzen 7 3700X Processor
Motherboard
ASUS ROG Crosshair VI Hero (WI-FI AC)
GPU
ASUS Republic of Gamers Strix OC Radeon RX 580
RAM
Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200 White LED
Hard Drive
Western Digital WD BLACK SN750 NVMe 500GB
Hard Drive
Toshiba X300 4TB Desktop 3.5
Optical Drive
LG WH16NS40 Super Multi Blue 16x Blu-ray Disc
Power Supply
Seasonic SS-660XP2 Platinum
Cooling
Corsair Hydro Series H110i Extreme Performance Liquid CPU Cooler Cooling
Cooling
Corsair Air Series AF140 LED Quiet Edition High Airflow Fan x 3
Cooling
Corsair Air Series SP 140 LED White High Static Pressure Fan x2
Case
Cooler Master Mastercase Pro 5
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
AOC AGON AG273QCX 27" Curved Gaming Monitor
▲ hide details ▲
CDub07 is offline  
post #43346 of 43554 (permalink) Old 10-12-2019, 09:34 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 35
Rep: 0
Also no problem what so ever on my Crosshair Extreme VI , with the latest Bios update this board is making my 3900x a champion, using 4 stick of 8GB Bdie Memory at 3800mhz with very good performance in every aspect
roco_smith is offline  
post #43347 of 43554 (permalink) Old 10-13-2019, 03:49 AM
New to Overclock.net
 
chrisjames61's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bronx, NYC
Posts: 3,296
Rep: 169 (Unique: 99)
Quote: Originally Posted by CentroX View Post
Ia the stilts memory preset option gone?
I can't find them in the boost fix bios. I keep thinking they may be buried in some sub menu but I doubt it.

Ryzen- Too lazy to list everything. ASUS ROG Crosshair VI Hero- R5 1600, MSI Gaming Titanium- R5 2400G
chrisjames61 is offline  
post #43348 of 43554 (permalink) Old 10-13-2019, 07:01 AM
New to Overclock.net
 
bloot's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 401
Rep: 20 (Unique: 18)
Does the search function work for you on this board? I press F9 but nothing happens.

Asus ROG Crosshair VI Hero • AMD Ryzen 3900X + Corsair H110i GT • 4x 8GB G.Skill Trident Z 3866 • KFA² RTX 2080 OC • Samsung NVMe SSD 960 EVO 500GB • 2x Crucial MX300 750GB • SanDisk SSD Plus 480GB • Seasonic Prime Ultra 1000W Platinum • Phanteks Enthoo Pro M • Corsair K70 Lux RGB MX Red • Logitech G203 Prodigy • Xbox One Controller • Acer XF270HUA
https://valid.x86.fr/h6xcvs
bloot is offline  
post #43349 of 43554 (permalink) Old 10-13-2019, 08:56 AM
Enthusiast
 
Takla's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 745
Rep: 35 (Unique: 32)
Quote: Originally Posted by bloot View Post
Does the search function work for you on this board? I press F9 but nothing happens.
No. It never worked on this board.

Micron E-die Memory Timings Cheat Sheet
Computer #2
(9 items)
Computer #1
(8 items)
CPU
Ryzen 5 3600 @4.2GHz @1.250v
Motherboard
Asus ROG Crosshair VI Hero
GPU
Sapphire Radeon RX 580 Pulse 4GB @1400/2000 @1.100v
RAM
DDR4 2x8GB @3800MHz Micron E-die @1.400v
Hard Drive
Samsung 970 Evo Plus 500GB
Power Supply
Corsair AX860i
Case
Streacom BC1 Benchtable
Operating System
Windows 10
Monitor
LG 29WK600-W @30-76Hz FreeSync
CPU
Intel i5 3570K
Motherboard
Asus Z77-A
GPU
Asus Radeon R9 280X DirectCU II
RAM
DDR3 4x4GB @1600MHz
Hard Drive
Samsung Evo 840 120GB
Power Supply
Corsair AX860i
Case
Streacom BC1 Benchtable
Operating System
Windows 10
▲ hide details ▲
Takla is offline  
post #43350 of 43554 (permalink) Old 10-13-2019, 09:24 PM
New to Overclock.net
 
amin12345's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 125
Rep: 4 (Unique: 4)
Guys my cinebench r20 score is 7000 is this normal? I see some benchmarks around 7600 score.
all the cores boost up to 4074mhz.
My Temps are 80c while running cinebench I am on bios version 7501.
The motherboard is brand new as the last motherboard I had died it has a short on all the vrm's they are all shorted to ground from somewhere on the borad
I got the same HERO VI again but didn't test the cinebench score on that last borad I had I could remember it was between 4100mhz to 4300mhz on Bios ver 007.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot-14Oct2019-040534.jpg
Views:	37
Size:	856.0 KB
ID:	300626  

amin12345 is offline  
Reply

Tags
Bios5 , profiles to usb

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off