ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 4510 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VI overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #45091 of 45252 (permalink) Old 07-03-2020, 01:16 PM
New to Overclock.net
 
abso's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 420
Rep: 9 (Unique: 9)
Quote: Originally Posted by Dr. Vodka View Post
They're two different things. Leave VDDP alone.

VDDP and CLDO_VDDP are both in the extreme tweaker section, at least with my 1700. CLDO_VDDP accepts input in mV, VDDP can be increased or decreased in steps.
ahh ok, was confused because I was unable to put in 0.950 like in pretty much any other Voltage setting. So I just put in 950 there instead?
abso is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #45092 of 45252 (permalink) Old 07-03-2020, 01:23 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 109
Rep: 9 (Unique: 8)
Quote: Originally Posted by abso View Post
ahh ok, was confused because I was unable to put in 0.950 like in pretty much any other Voltage setting. So I just put in 950 there instead?

Be very careful here because it changed. In the older agesa 1.0.0.4 bios you would put 950. In the new 1.0.0.6 bios you need to use 0.950.
Dollar is offline  
post #45093 of 45252 (permalink) Old 07-03-2020, 04:21 PM
New to Overclock.net
 
overpower's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Amintaio, Greece
Posts: 279
Rep: 1 (Unique: 1)
Any ideas on why bclk and cpu ratio are greyed out? Ofc i have set to manual and for now I use pstates to oc. This happened with the new bios. Clearing cmos didnt help. Should I reflash?
overpower is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #45094 of 45252 (permalink) Old 07-03-2020, 04:24 PM
New to Overclock.net
 
Dr. Vodka's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 153
Rep: 7 (Unique: 7)
Quote: Originally Posted by BoMbY View Post
I finally got to it, and that actually works. Thanks!
Huh. So we both got flashback working again by manually updating the entire BIOS with 1usmus' method.

That's interesting. Maybe something went bad somewhere in the update chain at some point and it borked the flashback functionality.

Good to know it can be fixed.


Quote: Originally Posted by Dollar View Post
Be very careful here because it changed. In the older agesa 1.0.0.4 bios you would put 950. In the new 1.0.0.6 bios you need to use 0.950.
You're right. This changed with the latest AGESA. Gotta be careful.
Dr. Vodka is offline  
post #45095 of 45252 (permalink) Old 07-03-2020, 05:20 PM
New to Overclock.net
 
abso's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 420
Rep: 9 (Unique: 9)
Quote: Originally Posted by Dr. Vodka View Post
Huh. So we both got flashback working again by manually updating the entire BIOS with 1usmus' method.

That's interesting. Maybe something went bad somewhere in the update chain at some point and it borked the flashback functionality.

Good to know it can be fixed.




You're right. This changed with the latest AGESA. Gotta be careful.
Im not on 7803 anymore, I flashed back to 7704 cuz 3800mhz/IF1900 wouldnt boot anymore
abso is offline  
post #45096 of 45252 (permalink) Old 07-04-2020, 10:24 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 7
Rep: 0
I’m on 7803 c6h, I keep getting blue screen for memory management of 4x8 3200Mhz Samsung B-Die paired with a 3700x I can’t use the docp profiles because when I try to boot it just goes back to 2133mhz and throws the F9 code on the motherboard 3 times. Basically booting off safe mode. Then when I try to manually adjust everything I boot it, and it just shows 8 on MOBO and stays on Iv been working on fixing these memory management crashes for a while now and now all I’m wondering if anyone has had a similar issue and may have a solution?
ChrisPeach0 is offline  
post #45097 of 45252 (permalink) Old 07-05-2020, 04:18 AM
New to Overclock.net
 
Ryoz's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 103
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by ChrisPeach0 View Post
I’m on 7803 c6h, I keep getting blue screen for memory management of 4x8 3200Mhz Samsung B-Die paired with a 3700x I can’t use the docp profiles because when I try to boot it just goes back to 2133mhz and throws the F9 code on the motherboard 3 times. Basically booting off safe mode. Then when I try to manually adjust everything I boot it, and it just shows 8 on MOBO and stays on Iv been working on fixing these memory management crashes for a while now and now all I’m wondering if anyone has had a similar issue and may have a solution?
How about previous bios like 7704, is it working fine for you?

Also did you clear cmos before and after flash to the latest bios?

Try booting with a single stick of memory at a time to see if the issue still persist.
Ryoz is offline  
post #45098 of 45252 (permalink) Old 07-05-2020, 10:18 AM
New to Overclock.net
 
TheRic89's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Dub V
Posts: 166
Rep: 0
What are the main issues with this board people experience? Sleep bug issues and fan control mainly and memory issues? I am possibly thinking of upgrading from C6H to X570, to give the Crosshair to a family member for a build (Or keep C6H and buy cheap AM4 board for them). I never experience any of these issues (don't use sleep for pc/ have an external fan controller and slower 3000mhz ram). Would I gain anything from moving to something like say the Aorus x570 Ultra (other than PCI gen 4.0), or be just as good keeping the C6H for my 3900X?

(Sorry if this has been asked a bunch before)

Thanks

Voodoo3 3000 -> GeForce FX 5200 -> Radeon x850 Pro -> GeForce GTX 260 -> Radeon HD 6870 -> Radeon HD 7950 -> GeForce GTX 970
Fun on a bun
(14 items)
CPU
AMD Ryzen 3900X
Motherboard
ASUS Crosshair VI Hero
GPU
MSI RTX 2080 Ti
RAM
Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4
Hard Drive
Samsung 860 EVO 1TB SSD
Power Supply
Corsair RM750
Cooling
Fractal S24 AIO
Case
Fractal Meshify C
Operating System
Win 10
Monitor
ASUS PG278Q
Keyboard
Logitech G810
Mouse
Logitech G703
Mouse
Steel Series
Audio
Sound Blaster AE-5 - Audioengine A2/Sennheiser HD598
▲ hide details ▲
TheRic89 is offline  
post #45099 of 45252 (permalink) Old 07-05-2020, 11:59 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 7
Rep: 0
I haven’t cleared cmos yet or flashed it. I’m going to today now and try that method see where I get.
ChrisPeach0 is offline  
post #45100 of 45252 (permalink) Old 07-05-2020, 11:23 PM
New to Overclock.net
 
T[]RK's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 19
Rep: 1 (Unique: 1)
Gentlemens (and Ladies)!

I want to congratulate us all with one small won. After continuous communication with ASUS support (especially with Margarita!) now your may see ALL current Ryzen processors supported officially for ROG Crosshair VI Extreme. List now included even not so common 2300X, 2500X, 2600E, 2700E. I also must say that this apply not only for consumer products, but also for "Pro" business products! In total there are 61 Ryzen processor! New Ryzen 3000XT models also wasn't forgotten and now support since BIOS 7704.
T[]RK is offline  
Reply

Tags
Bios5 , profiles to usb

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 15 (3 members and 12 guests)
her9019 , Phoenix85 , StevieP24
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off