Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion - Page 349 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion

Reply
 
Thread Tools
post #3481 of 3493 (permalink) Old 04-22-2019, 09:11 PM
New to Overclock.net
 
LBear's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 514
Rep: 15 (Unique: 14)
Which chipset drivers should we be using?????

-GIGABYTE CHIP SET DRIVER 18.50.16.01 dated 2019/03/05
-AMD SITE CHIP SET DRIVER 18.50.0422 dated 4/22/2019

Starr Status
(15 items)
CPU
Ryzen 1700X @ 3.9ghz
Motherboard
Gigabyte Aorus X370 K7
GPU
MSI GTX 1080 Gaming X 8G
RAM
G.Skill TridentZ RBG 3200 14-14 -14 -32 1T
Hard Drive
Samsung 850 Pro SSD(OS) /Seagate 600 SSD 240GB (Games)
Power Supply
EVGA G3 850w
Cooling
CoolerMaster 240 AIO
Case
Haf 932(Blue LED)
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
LG 31MU97-B 4096x2160
Keyboard
Ducky Shine - Blue LED - MX Cherry Red
Mouse
Monix Naos 7000
Mouse
Mionix
Audio
Asus Xonar Xense
Audio
Sony DH 770 + Polk 5.1 speakers & Subwoofer
▲ hide details ▲
LBear is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3482 of 3493 (permalink) Old 04-23-2019, 08:53 AM
New to Overclock.net
 
Melcar's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Merida
Posts: 8,260
Rep: 636 (Unique: 438)
I just use whatever is on AMDs site. But then again, I mostly use Linux with the latest mainline kernel.

Magicbox
(18 items)
CPU
Ryzen 7 1700
Motherboard
GA-AX370-Gaming K7
GPU
RX 480 Nitro+
RAM
Corsair Vengeance
Hard Drive
Samsung EVO 850
Hard Drive
HyperX 3K
Hard Drive
Seagate Barracuda
Power Supply
EVGA G2
Cooling
Noctua NH-D15
Cooling
Morpheus II
Case
Phanteks Enthoo Pro
Operating System
Kubuntu 18.04
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Dell U2515H
Keyboard
CM Storm QuickFire TK
Mouse
G502
Mousepad
G440
Audio
Xonar DX
▲ hide details ▲
Melcar is offline  
post #3483 of 3493 (permalink) Old 04-23-2019, 06:53 PM
New to Overclock.net
 
TerminalVoltage's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 193
Rep: 18 (Unique: 14)
Flashed the new F30 BIOS today. Nothing but BSOD using same settings I've been using since launch. 3.8 Ghz @ 3200 C14. Upped voltages a bit, no luck either. I had to lower DRAM to 3133 to get it stable. I don't really feel like messing with it at the moment so I'm just flipping the switch back to my old BIOS, F22 I believe.
TerminalVoltage is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3484 of 3493 (permalink) Old 04-24-2019, 11:36 AM
New to Overclock.net
 
Melcar's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Merida
Posts: 8,260
Rep: 636 (Unique: 438)
I don't think there is anything new in the BIOS aside from new CPU support.

Magicbox
(18 items)
CPU
Ryzen 7 1700
Motherboard
GA-AX370-Gaming K7
GPU
RX 480 Nitro+
RAM
Corsair Vengeance
Hard Drive
Samsung EVO 850
Hard Drive
HyperX 3K
Hard Drive
Seagate Barracuda
Power Supply
EVGA G2
Cooling
Noctua NH-D15
Cooling
Morpheus II
Case
Phanteks Enthoo Pro
Operating System
Kubuntu 18.04
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Dell U2515H
Keyboard
CM Storm QuickFire TK
Mouse
G502
Mousepad
G440
Audio
Xonar DX
▲ hide details ▲
Melcar is offline  
post #3485 of 3493 (permalink) Old 04-25-2019, 07:54 AM
either freeze or burn
 
mus1mus's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: ILOILO - Philippines
Posts: 9,530
Rep: 459 (Unique: 230)
F30 is pretty stable on my end.

same clocks from the previous ones.

if you are getting issues, might be a good idea to double flash..it happened to me a couple of times and usually just irons out after a reflash.

D I S C L A I M E R
If you find a posting or message from me offensive, inappropriate, or disruptive, please ignore it.
If you don't know how to ignore a posting, complain to me and I will be only too happy to demonstrate...
mus1mus is offline  
post #3486 of 3493 (permalink) Old 04-27-2019, 11:09 AM
New to Overclock.net
 
colorfuel's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 158
Rep: 9 (Unique: 9)
I really hope this board gets Zen 2/Ryzen 3xxx support.

I couldnt find any info on this anywhere, so there is just hope atm.

I'll be upgrading my 1700X to some 8 core 3xxxX for some sweet IPC and GHz improvements.

colorfuel is offline  
post #3487 of 3493 (permalink) Old 05-10-2019, 03:56 PM
New to Overclock.net
 
Dystopiq's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Chicago
Posts: 23
Rep: 0
F31 is out. I'll check it out.

Improve USB device compatibility
Improve Q-Flash compatibility
Dystopiq is offline  
post #3488 of 3493 (permalink) Old 05-12-2019, 10:54 AM
Me not know how?
 
Sev501's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Manila, Philippines
Posts: 245
Rep: 16 (Unique: 12)
Woah, long time no see fellas, and wow there has been a lot of fw revisions already and here I am still sitting with F7B lol.
Was too busy to dedicate time in oc'ing and tweaking memory.

Maybe time to flash the 2nd bios and do some tests, but thinking of the time spent doing it ugh makes me just want to be content with what I am working with atm.

Any improvements or new stuff found in the present bios? Did they organize the menus etc?

And BTW I do hope we get ryzen 3xxx support x-ing fingers so we can get some nice upgrades

Knowledge is power, guard it well.
Zangief V2
(18 items)
CPU
AMD Ryzen 7 1700X
Motherboard
Gigabyte GA-AX370-Gaming K7
GPU
Gigabyte Aorus GTX 1080 8g
RAM
G.Skill Trident Z
Hard Drive
Western Digital Black
Hard Drive
Western Digital Blue
Hard Drive
Samsung Evo 850
Power Supply
Corsair HX750i
Cooling
Noctua NH-D15 with AM4 Bracket
Case
Phanteks Enthoo Pro M TG
Operating System
Windows 10 Pro x64
Monitor
Acer Predator XB271HU bmiprz 27"
Keyboard
Corsair K70 Mk.2 (Cherry MX Browns)
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Mouse
Logitech G903 Wireless
Mousepad
Steelseries QCK+
Audio
Logitech 7.1 G633 Artemis Spectrum RGB
Audio
Logitech 7.1 Wireless G933 Artemis Spectrum RGB
▲ hide details ▲
Sev501 is offline  
post #3489 of 3493 (permalink) Old 05-15-2019, 10:44 AM
New to Overclock.net
 
Seelbreaker's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 6
Rep: 0
Yesterday i updated my secondary BIOS to F31 because i was bored and i wanted to look if something beneficial for me has changed since i stayed on F23 for a really long time (my secondary BIOS was on F4d).

Seems like i need to switch Back to F23 again. Bios went into bootlooping with the following debug-led codes which might be caused due to active XMP Profile for my Memory (f4-3466c16d-32gtzr and it instantly worked with that profile... but well)
This are the debug led codes which looped trough until i hit the reset button:
10 PEI Core is started
01 ???? nothing in the manual
51 Memory Initialization Error
dE Reserved
Ad Issue Ready to Boot event for OS Boot (still no Screen)
C2 Reserved


And i can't use PCI-Passtrough for my RX480 on ESXi 6.7 anymore
0:00:00:04.862 cpu0:2097152)AMDIOMMU: 306: Domain 0: bypass = Yes, identity-mapped = Yes, top page table = 0x1173e5000
2019-05-15T17:28:08.486Z cpu4:2097620)WARNING: PCIPassthru: PCIPassthruAllowed:175: Device passthru not possible on this system (no PCI ACS support)
2019-05-15T17:28:08.488Z cpu4:2097620)WARNING: PCIPassthru: PCIPassthruAllowed:175: Device passthru not possible on this system (no PCI ACS support)
2019-05-15T17:28:08.513Z cpu11:2097699)vmk_MemPoolCreate passed for 64 pages
2019-05-15T17:28:09.129Z cpu10:2097724)WARNING: PCIPassthru: PCIPassthruAllowed:175: Device passthru not possible on this system (no PCI ACS support)
2019-05-15T17:28:09.300Z cpu15:2097744)vmk_MemPoolCreate passed for 4 pages
2019-05-15T17:28:09.990Z cpu2:2097724)WARNING: PCIPassthru: PCIPassthruAllowed:175: Device passthru not possible on this system (no PCI ACS support)
2019-05-15T17:28:10.020Z cpu2:2097724)WARNING: PCIPassthru: PCIPassthruAllowed:175: Device passthru not possible on this system (no PCI ACS support)
2019-05-15T17:28:10.040Z cpu2:2097724)WARNING: PCIPassthru: PCIPassthruAllowed:175: Device passthru not possible on this system (no PCI ACS support)
2019-05-15T17:28:11.267Z cpu2:2097724)WARNING: PCIPassthru: PCIPassthruAllowed:175: Device passthru not possible on this system (no PCI ACS support)



Did they killed PCI ACS support or do i have to enable it somewhere?

With BIOS F23 it works without reconfiguring anything on the VM/ESXi/BIOS

(SVM Mode is set to enabled and IOMMU is set to Enabled aswell on both BIOS-Versions).
Seelbreaker is offline  
post #3490 of 3493 (permalink) Old 05-15-2019, 12:19 PM
⤷ αC
 
AlphaC's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10,124
Rep: 820 (Unique: 551)
There's probably tighter security in the newer BIOs , particularly the AMD CPU fTPM setting. For virtualization it might have an issue if the software needs access to that feature.

http://forum.gigabyte.us/thread/1542...hread?page=165

► Recommended GPU Projects: [email protected] , [email protected] (FP64) (AMD moreso) ► Other notable GPU projects: [email protected] (Nvidia), GPUGrid (Nvidia) ► Project list


AlphaC is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off