ASUS ROG Zenith Extreme X399 ThreadRipper Overclocking / Support - Page 76 - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

ASUS ROG Zenith Extreme X399 ThreadRipper Overclocking / Support

Reply
 
Thread Tools
post #751 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 05:12 AM
New to Overclock.net
 
Ljugtomten's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 81
Rep: 6 (Unique: 3)
@Neonkore Could you have your reference redone using Crystal Diskmark 5.2.2 instead of 5.2.1 so that variable of the test is identical?

My tests using UEFI 0603, RAM at 3066MHz.

Samsung 960 Pro 512GB, reached maximum 57 degrees Celcius during run:


Samsung 960 Evo 1TB, reached maximum 54 degrees Celcius during run:
Ljugtomten is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #752 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 05:47 AM
New to Overclock.net
 
vsimone67's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 15
Rep: 0
The share you are copying from is that also a 10GB card? Also, have you tried to copy that same file back to the share?
vsimone67 is offline  
post #753 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 06:16 AM
New to Overclock.net
 
Ljugtomten's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 81
Rep: 6 (Unique: 3)
Quote:
Originally Posted by vsimone67 View Post

The share you are copying from is that also a 10GB card? Also, have you tried to copy that same file back to the share?

No problems copying back and forth, used a 16GB file this time.
Server has 1GB-NIC and the switch (HP Procurve 1810G-24 GE) is also only 1GBit/port.
10GBit over ethernet is still new and stuff is expensive if you want managed switches and more than 8 ports :-)
Ljugtomten is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #754 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 06:25 AM
New to Overclock.net
 
faxfan2002's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 42
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by Neonkore View Post

Hey just to add to the memory comments - I've got my GSkill TridentZ 3466 CL16 4 x 16GB kit running at 3200MHz with loose 16-18-18-38 CR2 timings. I'll be trying to get to 3466MHz and/or tightening timings in the next week.

On another note:

Can someone with a Samsung 960 EVO drive confirm their 4K (Q32T) results. Mine and some others on the ROG board are getting about 50% less when compared to other platforms (~350MB/s when it should be around 800MB/s), the sequential speeds are good just the smaller blocks. I've tested on all 3 of my NVMe drives and they aren't being throttled, got latest Samsung drivers etc. I just want to get some evidence that it's a chipset problem because i'm getting seriously crappy load times for programs compared to what I should be getting - no this isn't HPET related.

Good:


X399:


Read: 410 / write 365 with 960 EVO NVME
Read: 426 / write 385 with Intel 750 PCIE NVME
Read: 304 / write 280 with standard crucial sata SSD

Think your on to something...
faxfan2002 is offline  
post #755 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 06:47 AM
New to Overclock.net
 
vsimone67's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 15
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by Ljugtomten View Post

No problems copying back and forth, used a 16GB file this time.
Server has 1GB-NIC and the switch (HP Procurve 1810G-24 GE) is also only 1GBit/port.
10GBit over ethernet is still new and stuff is expensive if you want managed switches and more than 8 ports :-)

Thank you,
vsimone67 is offline  
post #756 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 06:58 AM
New to Overclock.net
 
ssuski's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 8
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by faxfan2002 View Post

Read: 410 / write 365 with 960 EVO NVME
Read: 426 / write 385 with Intel 750 PCIE NVME
Read: 304 / write 280 with standard crucial sata SSD

Think your on to something...



Seeing similar slow 4K Q32 speeds on 960 Pro NVMe drive...
ssuski is offline  
post #757 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 09:38 AM
New to Overclock.net
 
NGMK's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 15
Rep: 0
Hey there everybody. I've been lurking around for about a week after finishing by Treadripper build using the Asus Zenith Extreme motherboard. I was able to get everything working on Bios 503. Even my ram ran at the 3200mhz rated speed.

The only problem I had was my Temps (Tdie) were very high while idle 37-47F as reported by HWiNFO64 and also ryzen master utility, temps were high while having everything at stock speed and defaults settings, also my vcore was very high 1.356v to 1.500v and this is while having everything on default on the Bios. When I decided to overclocked my 1950x to 4.0Ghz using .200v offset my idle temps came down to 26-31F System was stable on everything but Prime95 will crash after exactly 9Mins with Temps arround 53-57F also my voltages were more under control.

I decided to update the Bios to Version 603 and return everything to stock. I'm still experiencing the same issues with high idle temps and extremely very high voltages same as Bios 503.

Is this a bug on the Bios or is Asus Intentionally setting these crazy voltages? How can I keep the vcore under control without starving my cpu?

Thanks
NGMK is offline  
post #758 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 09:48 AM
New to Overclock.net
 
Ivanov88's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 62
Rep: 0
So after getting a little more time to test things again today and figure out why my 1950x/ROG Zenith Extreme won't run with 4 sticks of RAM I started testing them one by one. On 3 of the 4 sticks I got the system to boot, it did't boot with 1 of them which made me think it is a single stick problem. The manual doesn't give any configuration for 3 sticks so I don't think I can try the 3 "good ones" together. The weird thing is that with the 2 sticks that i am able to run the system with as of right now, when I put them back of the system i decided to just change the slots they were in( the stick i had in A1 went to C1 and the one I had at C1 went to A1) and it won't boot that way. I switched them back to the slots they were in before and it boots no problem..is this something that is supposed to be happening or? I am debating on starting an RMA with G-Skill on the single stick that the system wouldn't boot up with(wonder if I should just send the two that i am not able to use together). But I am also not sure if that's a motherboard issue or not... I have until the 6th of next month until my 30 days with Newegg are over and I am stuck with this board forever... I'd really appreciate any ideas or suggestions from you guys. I also thought about taking the 1 RAM stick that my system won't boot up with to a computer repair shop close by and see if they can test it and see if it boots on one of their pc's since I don't have another desktop to try it on.
Ivanov88 is offline  
post #759 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 12:31 PM
New to Overclock.net
 
MTH254's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 8
Rep: 0
960 PRO 500GB on nvme socket 3 (under chipset cooler):



960 PRO 1TB on DIMM.2:



1950x (stock clocks)
128GB TridentZ RGB 3200 CAS 14 running at 2933 CAS 16.
MTH254 is offline  
post #760 of 3267 (permalink) Old 09-28-2017, 12:32 PM
New to Overclock.net
 
ReHWolution's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Italy
Posts: 140
Rep: 5 (Unique: 4)
AFAIK, 4K performance aren't great on Ryzen either. Possibly, some kind of limitation within the chipsets storage interface. However, good to know that on DIMM.2 performance get a good 5-10% increase, I'll probably go RAID 0 with 2x 960EVO 250 GB, as one seems to be fast, yeah, but not with enough storage space.

ReHWolution is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off