Asus & X399 The ROG Zenith Extreme: A Complaint & Bug Tracking Thread - Page 47 - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

Asus & X399 The ROG Zenith Extreme: A Complaint & Bug Tracking Thread

Reply
 
Thread Tools
post #461 of 1301 (permalink) Old 03-16-2018, 10:54 PM
New to Overclock.net
 
Brain29's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 213
Rep: 3 (Unique: 3)
[(Agesa 1005)0001, 0002]
Brain29 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #462 of 1301 (permalink) Old 03-16-2018, 11:05 PM
Terrible Overclocker
 
spadizzle's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: FL, USA
Posts: 98
Rep: 0
Wink Agesa 1005, 1003 or 1004(1002, 902, 0019)

Quote: Originally Posted by AgnomK View Post
What AGESA version is in this BIOS? I've tried both 0001 and 0002 with no luck, latency increased, worse stability... And now, with BIOS 1001, everything is better than 0019... Even my SCSI card started to show up during boot, got to crank up my RAM to 3333 MHz stable. All my tests were done with Memory Interlaving set to Channel...

On 0019:


On 0002 (My AIDA version was outdated, so motherboard wasn't detected properly):


On 1001:


FIY, the ram kit is from Corsair, model CMR32GX4M4C3466C16, version 4.31. running at 1,37V
Set your CPU to Auto Multiplier. Unfortunately 1001,2 has a bug that once you set the Multiplier manually, it starts causing issues with memory speed. I was running the 902, but now I'm back to 1002 Yeah the CPU is running stock with the OC, but the memory timings I seem to be having better luck with. Scroll up a few posts and look for myself, Arne and Gust discussing the issue. The run your running 0019 is with the Agesa 1004, but ASUS said issues and it doesn't include the M2 Raid config
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cachemem.png
Views:	18
Size:	92.4 KB
ID:	115873  


Last edited by spadizzle; 03-16-2018 at 11:12 PM.
spadizzle is offline  
post #463 of 1301 (permalink) Old 03-17-2018, 04:15 PM
New to Overclock.net
 
BrennanMH's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1
Rep: 0
First, I want to say thanks for the quick BIOS updates, been great.

I just flashed to 1001 in the hopes that I might be able to get my Tdie to stop reporting 27degs under. First, Yay! It is looking like a real temp now so maybe I can finally tune my fans w/o fear.

But, I get no video during POST, it boots to Windoze and the drivers kick in and viola! But, I need to tweak some BIOS settings and I'm just SOL.

Any ideas? I've tried plugging my monitor into both cards (oh, yeah, dual 1080 TIs) and that didn't help. I do get a monitor flash on boot, it looks like it probes, but then it just goes away.

I do get into the BIOS, it looks like, the LCD says BIOS Setup.

Any help welcome,
Thanks,

=B-)
BrennanMH is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #464 of 1301 (permalink) Old 03-17-2018, 06:43 PM
New to Overclock.net
 
Brain29's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 213
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by BrennanMH View Post
First, I want to say thanks for the quick BIOS updates, been great.

I just flashed to 1001 in the hopes that I might be able to get my Tdie to stop reporting 27degs under. First, Yay! It is looking like a real temp now so maybe I can finally tune my fans w/o fear.

But, I get no video during POST, it boots to Windoze and the drivers kick in and viola! But, I need to tweak some BIOS settings and I'm just SOL.

Any ideas? I've tried plugging my monitor into both cards (oh, yeah, dual 1080 TIs) and that didn't help. I do get a monitor flash on boot, it looks like it probes, but then it just goes away.

I do get into the BIOS, it looks like, the LCD says BIOS Setup.

Any help welcome,
Thanks,

=B-)
maybe --
turn off fast boot ?

remove 1 graphics card to see if you can see it then -- if you can then you might have an sli bug
Brain29 is offline  
post #465 of 1301 (permalink) Old 03-19-2018, 03:42 AM
New to Overclock.net
 
elmor's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 862
Rep: 352 (Unique: 157)
@spadizzle @Arne Saknussemm @AgnomK

AGESA 1.0.0.5 with fixed performance when overclocking, please help me verify http://www.mediafire.com/file/cv29b5...-ASUS-0020.zip
elmor is offline  
post #466 of 1301 (permalink) Old 03-19-2018, 04:49 AM
New to Overclock.net
 
woppy101's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 136
Rep: 7 (Unique: 7)
Quote: Originally Posted by elmor View Post
@spadizzle @Arne Saknussemm @AgnomK

AGESA 1.0.0.5 with fixed performance when overclocking, please help me verify http://www.mediafire.com/file/cv29b5...-ASUS-0020.zip
How long before this is available for the Strix?

All custom loop
1920X ThreadRipper @ 4ghz
Asus X399 Strix, GTX1080Ti
32gig Corsair Vengeance LPX 3200mhz,EVGA SuperNova 1200W Platinum
woppy101 is offline  
post #467 of 1301 (permalink) Old 03-19-2018, 05:13 AM
New to Overclock.net
 
elmor's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 862
Rep: 352 (Unique: 157)
Quote: Originally Posted by woppy101 View Post
How long before this is available for the Strix?
No idea, not working with that product.
elmor is offline  
post #468 of 1301 (permalink) Old 03-19-2018, 09:41 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 11
Rep: 0
@elmor
Will AGESA 1.0.0.5 also fix the virtualization bug, that makes it impossible to boot Linux in a VirtualBox VM, when the CPU is overclocked? I have encountered this bug on a MSI X370 Gaming Pro Carbon with the current BIOS that includes AGESA 1.0.0.1a. With AGESA 1.1.0.1 everything was fine before. Might be related to the memory bandwidth problem while overclocking.
MLipfert is offline  
post #469 of 1301 (permalink) Old 03-19-2018, 03:16 PM
New to Overclock.net
 
AgnomK's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
Rep: 4 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by elmor View Post
@spadizzle @Arne Saknussemm @AgnomK

AGESA 1.0.0.5 with fixed performance when overclocking, please help me verify http://www.mediafire.com/file/cv29b5...-ASUS-0020.zip
Installed today, didn't get much of a chance to play around, but... My baseline is 0019:



So, 0020 with only memory settings and overclocking enhancement disabled:



And now 0020 with all the same settings I used on 0019:



It seems it's pretty much the same as 0019, but with a newer AGESA...
AgnomK is offline  
post #470 of 1301 (permalink) Old 03-20-2018, 12:41 AM
Terrible Overclocker
 
spadizzle's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: FL, USA
Posts: 98
Rep: 0
Thumbs up 0020

@elmor

Got home and saw this bios and ran couple quick tests, will work through it more on my days off after tomorrow.

First run, was a set CPU/FSB Multiplier of 40x100 with custom mem timings. Looks just fine!

Second run, auto with custom mem timings. Bench is good.

Will research it more over the new few days, thank you for the update and hard work Elmor and Asus Team!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0020 40 cpu mp.png
Views:	22
Size:	92.1 KB
ID:	119241  

Click image for larger version

Name:	0020 AUTO cpu mp.png
Views:	22
Size:	92.0 KB
ID:	119249  

spadizzle is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off