ROG Crosshair VII overclocking thread - Page 676 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VII overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #6751 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 09:22 AM
Meddling user
 
gupsterg's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Lurking over a keyboard
Posts: 6,947
Rep: 741 (Unique: 345)
@mtrai

UEFI 2406 seems to have the sections/data which would get removed when on UEFI 2304 I'd save it in AMIBCP and get message "Saving secure capsule as unsigned". Not sure what is going on...

+rep for the tip on changing "up the tree" to user.

Spoiler!


Now the options do come up in search.

Spoiler!


While back I tested editing VDDSOC FSW, link. I even modded and tried 250kHz-1000kHz range, worked in the way of flashing/saving, etc. As no oscope can not confirm changes take, have you any info that the VRM controller can support this?
gupsterg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #6752 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 10:26 AM
New to Overclock.net
 
iNeri's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: México
Posts: 591
Rep: 6 (Unique: 6)
Quote: Originally Posted by larrydavid View Post
This is not encouraging https://www.reddit.com/r/Amd/comment...m_medium=web2x

This guy in Romania bought an R5 3600 early and can't get above 2133 memory speed on his Crosshair VII Hero. He was previously running 3466 C14 with his 2700X IIRC.
Bad news, that is the bios that asus realease on CH6 too.

Ryzen [email protected] bclk+ Kraken X61 push/pull|Asrock X370 Taichi|EVGA SC2 1080ti [email protected] & [email protected] Mhz 0.98 mV + Kraken X61|GSkill FlareX 8GBx2 3466MHz CL 14-15-14-28-42-277-1t&1.40 mV|EVGA SuperNova 850W|Thermaltake View 31 RGB|NVME CorsairMP500 240 GB+Seagate 3TB 7200rpm 200 MBps|HP Omen 27" [email protected]
iNeri is offline  
post #6753 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 10:29 AM
New to Overclock.net
 
VPII's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Hout Bay, Cape Town, South Africa
Posts: 417
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by larrydavid View Post
This is not encouraging https://www.reddit.com/r/Amd/comment...m_medium=web2x



This guy in Romania bought an R5 3600 early and can't get above 2133 memory speed on his Crosshair VII Hero. He was previously running 3466 C14 with his 2700X IIRC.
Well I am certain the Ryzen 9 3900x in my CH7 will do way better. I seriously dont trust others to show what can and cannot be done.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

AMD
(9 items)
CPU
AMD Ryzen 2700X
Motherboard
Asus Crosshair VII Hero
GPU
GALAX RTX 2080 TI OC
RAM
G.Skill f4-3200c14d-16gtzr tridentz rgb
Hard Drive
Crucial MX300 M.2 SSD
Power Supply
Corsair HX1200i
Cooling
CoolerMaster MLW-D24M-A20PC-R1 MasterLiquid ML240L 240mm RGB Liquid CPU Cooler
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Dell U2717D 27" UltraSharp InfinityEdge LED Monitor
▲ hide details ▲
VPII is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #6754 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 10:32 AM
Meddling user
 
gupsterg's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Lurking over a keyboard
Posts: 6,947
Rep: 741 (Unique: 345)
Gigabyte seem to have AGESA 1.0.0.3AB on some of their product download pages. Seems like a lot of quick version updates been flying out. Also seems as if AMD/board vendors haven't really put in the effort to have everything right....
gupsterg is offline  
post #6755 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 10:52 AM
New to Overclock.net
 
larrydavid's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 296
Rep: 6 (Unique: 6)
Quote: Originally Posted by VPII View Post
Well I am certain the Ryzen 9 3900x in my CH7 will do way better. I seriously dont trust others to show what can and cannot be done.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
I guess we'll find out tomorrow.
larrydavid is offline  
post #6756 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 10:56 AM
Stuck in the past
 
mtrai's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 894
Rep: 16 (Unique: 11)
Quote: Originally Posted by gupsterg View Post
@mtrai

UEFI 2406 seems to have the sections/data which would get removed when on UEFI 2304 I'd save it in AMIBCP and get message "Saving secure capsule as unsigned". Not sure what is going on...

+rep for the tip on changing "up the tree" to user.



Now the options do come up in search.



While back I tested editing VDDSOC FSW, link. I even modded and tried 250kHz-1000kHz range, worked in the way of flashing/saving, etc. As no oscope can not confirm changes take, have you any info that the VRM controller can support this?
That is how you have to do it. Glad you understood what I said. Even though with editing the modules we cannot make them show...there is still a way even if it takes a few steps in the bios using search. It is another drinking day for us...so modding is out. I will have to take a deep dive into what you are asking on the VDDSOC. I would really hate to give wrong info since I am already drinking.

post-flame-small.gif5 GHz Overclock Club post-flame-small.gif


Sabertooth 990 FX R 2.0 FX 8120 BL ED. B2 Rev Can over clocked to 5.0( Normally run at 4.4 Ghz )
2 x 8 Gb Corsair Vengence 1600 Ram EVGA Supernova 1050 GS Gold PSU Logitech G502 Proteus Gaming Mouse
Powercolor PCS+ R9 290X x2 CM Storm Trooper Case
SteelSeries Apex Gaming Keyboard SteelSeries Stealth Merc Keyboard (1 broke key)
Several Sata HDs CM Seidron 120 AIO Closed Liquid Cooler
Disabled so not a ton of money.

Last edited by mtrai; 07-06-2019 at 11:05 AM.
mtrai is offline  
post #6757 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 11:01 AM
New to Overclock.net
 
xeizo's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep: 0
MSI and Asrock also have 1.0.0.3 for certain boards, but the word is AGESA is seriously bugged this time and according to the guy who wrote Ryzen Dram Calculator: things will not be looking good until AGESA 1.0.0.6, which is due late July(shipping to board manufacturers) according to what he has heard(from AMD?).

I expect this launch to be rough. Still don't want a X570 with a buzzing fan.

The question is, is X570 as bugged as X470? It is the same AGESA AFAIK.
xeizo is offline  
post #6758 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 11:15 AM
AMD overclocker/developer
 
1usmus's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Ukraine / Germany
Posts: 1,494
Rep: 245 (Unique: 120)
I have to break some rules and reassure you. Artificial restriction is present due to NDA. To fully use Zen 2 you need 1.0.0.3AB

Stand#1 Ryzen Threadripper 2990WX + Liqtech 240 * MSI MEG X399 CREATION * G.Skill [email protected] * Sapphire Vega 64 NITRO+ * Corsair HX750i * Samsung 960 PRO * Benq BL3201PT
Stand#2 Ryzen 2700X + NZXT Kraken x62 * MSI X470 Gaming M7 AC * G.Skill [email protected]3666CL14 * MSI GTX 1080 Ti GAMING X * Corsair HX750i * Samsung 970 PRO
DRAM Calculator for Ryzen™ 1.5.1 by me + TM 5 0.12 1usmus config v3 (memory test)
How to update BIOS correctly + Unlocked AMD_CBS for Ryzen motherboard

Last edited by 1usmus; 07-06-2019 at 11:20 AM.
1usmus is offline  
post #6759 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 11:17 AM
New to Overclock.net
 
ToguroSR's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucharest, Romania
Posts: 13
Rep: 2 (Unique: 2)
Thanks for the clarification 1usmus. I was really worried with Asus ....i am the guy that got the 3600 early and was wondering why all the problems.
ToguroSR is offline  
post #6760 of 7415 (permalink) Old 07-06-2019, 11:19 AM
AMD overclocker/developer
 
1usmus's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Ukraine / Germany
Posts: 1,494
Rep: 245 (Unique: 120)
Quote: Originally Posted by ToguroSR View Post
Thanks for the clarification 1usmus. I was really worried with Asus ....i am the guy that got the 3600 early and was wondering why all the problems.
everything will be fine, do not panic

One more thing.

New bios, I advise you to install using flashback.
Then turn off the system. And only then can you do what you want.

Stand#1 Ryzen Threadripper 2990WX + Liqtech 240 * MSI MEG X399 CREATION * G.Skill [email protected] * Sapphire Vega 64 NITRO+ * Corsair HX750i * Samsung 960 PRO * Benq BL3201PT
Stand#2 Ryzen 2700X + NZXT Kraken x62 * MSI X470 Gaming M7 AC * G.Skill [email protected]3666CL14 * MSI GTX 1080 Ti GAMING X * Corsair HX750i * Samsung 970 PRO
DRAM Calculator for Ryzen™ 1.5.1 by me + TM 5 0.12 1usmus config v3 (memory test)
How to update BIOS correctly + Unlocked AMD_CBS for Ryzen motherboard
1usmus is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (1 members and 2 guests)
crakej
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off