ROG Crosshair VII overclocking thread - Page 958 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ROG Crosshair VII overclocking thread

Reply
 
Thread Tools
post #9571 of 9851 (permalink) Old 09-16-2019, 07:31 PM
AMD Enthusiast
 
CCoR's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 74
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by mtrai View Post
Here we go. New 0002 bios mod based just on The_Stilts 0002 SMU FW replacement this is for both the WIFI and Non-wifi, they are both in the download.

Some highlights and instructions as usual. I am not responsible for any damage to your system so use at your own risk which is pretty much nil due to flashback. But I still need to say it.

Pasting the read me contained within the zip as well. Note I have not yet actually tested the non-wifi version as I do not have that board.



Note fan mode is not unhidden as it unhides other useless message but it is still in the read me notes.

Download link: https://drive.google.com/open?id=14x...luvpSelbnubQr2

Just tried flashing but it goes through the usual mult long blinks like it usually does as if it did succuessfully flash but after the process finishes, it doesnt flash the proper modded bios. Verified this by noticing that the asus grid install and mem over clock fail count aren't modified from their usual defaults.

Can anybody else verify that it's not just me? My back up USB drive went missing, so I haven't tired another drive yet. Stilts bios flashes fine
CCoR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #9572 of 9851 (permalink) Old 09-16-2019, 10:17 PM
New to Overclock.net
 
AvengedRobix's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 196
Rep: 4 (Unique: 4)
Quote: Originally Posted by Pietro View Post
Tested 2501 the same behaviour. I'm really not happy that I can't do 1900MHz on FCLK with 3900X which supposed to be higher binned chip and when it is everything fine in stress test unless one single thread is loaded a bit heavier on stock. Ram is stable since I was testing it



For those that have 2x16GB or 4x8GB what are your settings to get FCLK to work on 1900MHz?

SOC 1.10625V tried higher up to 1.125V, but no change, LLC 5.

CLDO VDDG 1.050V so max Stilt wrote tested 1.075V still froze in bios.

CLDO VDDP 1.050V

Any sugestions hot to get it work again on 1900 inifnity?



RAM is stable on both 3733MHz and 3800MHz in 1:1:1, tested 5000% in karhu software, almost the same timings and I can't lower on 3733MHz than what I have on 3800MHz.
4x8.. 3800cl15 fclk 1900.. soc V 1.075

Inviato dal mio ONEPLUS A6013 utilizzando Tapatalk

My Best:
Fire Strike: https://www.3dmark.com/fs/19149242 - 33201
Fire Strike Extreme : https://www.3dmark.com/fs/17170615 - 19951
Fire Strike Ultra : https://www.3dmark.com/fs/17170668 - 10455
TimeSpy : https://www.3dmark.com/spy/6975925 - 17287
TimeSpy Extreme : https://www.3dmark.com/spy/6976008 - 7978
AvengedRobix is offline  
post #9573 of 9851 (permalink) Old 09-17-2019, 01:51 AM
New to Overclock.net
 
netman's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 35
Rep: 0
Quote: Originally Posted by AmxdPt View Post
Is there any news about the new 1.0.0.3 ABBA for the Crosshair 7 hero? Not even a beta?
sadly that is typical Asus - its a shame how long we always have to wait for Bioses with new Agesa Versions for the Top X470 Mobo, and i am not even thinking of an official bios but even a beta version is still not available. And still i would not complain if the bioses we get after such a long waiting time would run smooth and without problems, but sadly its exact the other way around - wait long time and then get bioses full of new bugs

For me asus bios support is dead - and if there wasn't this great community here with a few guys that use their spare free time to give us great modded bioses with the new updates i would already have got rid of my ch7.

But one thing for me is clear - the ch7 was my first Asus Mobo after a long time and it will for sure be my last one also in a long time

Last edited by netman; 09-17-2019 at 01:54 AM.
netman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #9574 of 9851 (permalink) Old 09-17-2019, 02:02 AM
New to Overclock.net
 
darkage's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 23
Rep: 0
Quote: Originally Posted by netman View Post
sadly that is typical Asus - its a shame how long we always have to wait for Bioses with new Agesa Versions for the Top X470 Mobo, and i am not even thinking of an official bios but even a beta version is still not available. And still i would not complain if the bioses we get after such a long waiting time would run smooth and without problems, but sadly its exact the other way around - wait long time and then get bioses full of new bugs

For me asus bios support is dead - and if there wasn't this great community here with a few guys that use their spare free time to give us great modded bioses with the new updates i would already have got rid of my ch7.

But one thing for me is clear - the ch7 was my first Asus Mobo after a long time and it will for sure be my last one also in a long time
are the other brands allready with new bios? are they working? up to 3 weeks AMD told, its AMD fault AGESA code not ROG

Offical Ryzen 7 3700X Owner!
AZ
DKG
(10 items)
JP_AZ
(12 items)
CPU
AMD RYZEN 7 3700X
Motherboard
ASUS CROSSHAIR VII
GPU
SAPPHIRE PULSE RX 5700XT
RAM
TEAMGROUP UD4-3200 DARK 8 PACK EDITION
Hard Drive
SAMSUNG 960 EVO NVME
Power Supply
Antec HCP 850
Cooling
ARCTIC FREEZER 34 DUO
Case
SILVERSTONE FT-02
Operating System
10 X64 Pro
Monitor
ASUS MX 279H
CPU
I7 7700K
Motherboard
ASUS MAXIMUS IX CODE
GPU
ASUS STRIX RX 580 OC
RAM
GSKILL TRIDENT Z F4-3200C14-16GTZSW
Hard Drive
SAMSUNG 960 EVO NVME
Power Supply
SEASONIC FOCUS +
Cooling
CRYORIG H5 ULTIMATE
Case
CORSAIR AIR 540
Operating System
10 X64 Pro
Monitor
LG 24GM79G B
Mouse
STEELSERIES RIVAL 650
Mousepad
STEELSERIES QCK PRISM
▲ hide details ▲
darkage is offline  
post #9575 of 9851 (permalink) Old 09-17-2019, 02:20 AM
New to Overclock.net
 
xeizo's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 149
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by darkage View Post
are the other brands allready with new bios? are they working? up to 3 weeks AMD told, its AMD fault AGESA code not ROG
MSI and Biostar has no new bioses for any board. Asus, Gigabyte and Asrock already has ABBA for all X570 models. No one has ABBA for X470/B450. Asus isn't worst, obviously.

Prime X470/X370-Pro at least has unofficial Betas of ABBA, works great btw.

AMD Ryzen R9 3900X | Corsair H150i Pro | Asus X470 Crosshair VII Hero (bios 2801 "ABBA") | MSI GTX1080Ti @AIO Water(Arctic Cooling)
32GB(2x16) G.SKill Trident Z RGB @3800(16-16-16-30-42-1T DR B-Die) 1:1:1 | Samsung 970 Evo Plus 1TB | Corsair RM850x | NZXT H700
xeizo is offline  
post #9576 of 9851 (permalink) Old 09-17-2019, 02:38 AM
New to Overclock.net
 
netman's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 35
Rep: 0
you guys are right there seems to be no x470/370/b450/b350 ABBA Bioses so far but i am curious what Brands will at least have beta or even final bioses for most of their x370/x470 and also B350/450 Boards out in 1-2 weeks and if we have at least a official beta for our ch7 in that period of time

just remember agesa 1.0.0.3 the ch7 was one of the last boards to get the new bios (i think it was 2406 0n 07-05-19) and even after this long time for asus to test and tweak the bios it was full of bugs (fans, some mice and keyboards not working) and it lastet another 2 Weeks till we got an official new bios from asus that fixed this bugs

so for me asus is really worst regarding bios support ...

Last edited by netman; 09-17-2019 at 02:52 AM.
netman is offline  
post #9577 of 9851 (permalink) Old 09-17-2019, 02:59 AM
►¿¿¿
 
Axaion's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Denmark
Posts: 2,036
Rep: 49 (Unique: 42)
Maybe Asus will use some of the time on letting US control how fans should ramp up, and letting US decide if we want spread spectrum and HPET or not.

Seeing as theyre entirely willing to let us smash in voltages and other stuff that will literally fry stuff, that -shouldnt- be a hard ask.

Shrug, who am i kidding, theyll keep ignoring our pleas for such things.

-.-
(14 items)
CPU
3700x
Motherboard
Crosshair VII Hero
GPU
MSi GTX 970 Gaming 4G
RAM
G.skill FlareX 3200Mhz CL14
Hard Drive
SX8200 Pro 1TB +30 TB Spinning Rust
Power Supply
Seasonic SSR-1000TR
Cooling
Dark Rock 4 Pro
Case
Fractal R6 (Dont buy, terrible HDD trays)
Operating System
Win 10 Pro x64
Monitor
Viewsonic VX2268wm
Keyboard
SteelKeys 6G
Mouse
Pro Intellimouse
Mousepad
QcK Heavy/Artisan Zero XL FX
Audio
Craptive AE-5
▲ hide details ▲
Axaion is offline  
post #9578 of 9851 (permalink) Old 09-17-2019, 03:03 AM
New to Overclock.net
 
netman's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 35
Rep: 0
@axiaon
and that is the next reason why i really some sort of hate the asus bios "support" meanwhile

without the great community here the whole situation would really be a pain in the ass
netman is offline  
post #9579 of 9851 (permalink) Old 09-17-2019, 05:31 AM
Stuck in the past
 
mtrai's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,120
Rep: 35 (Unique: 21)
Quote: Originally Posted by CCoR View Post
Just tried flashing but it goes through the usual mult long blinks like it usually does as if it did succuessfully flash but after the process finishes, it doesnt flash the proper modded bios. Verified this by noticing that the asus grid install and mem over clock fail count aren't modified from their usual defaults.

Can anybody else verify that it's not just me? My back up USB drive went missing, so I haven't tired another drive yet. Stilts bios flashes fine
Are you on the non wifi? I cannot test that one. I know the wifi works fine as I am using it. Checking it now on the non wifi. Also it can take up to 15 minutes to flash and the blue flashback light should be blinking the entire time. Double checking everything Mem over fail shjould actually show 2 forgot how that works.. with settings it sets it what I set it to then -1 however asus grid should show disabled. I am seeing that in the my modded bios. Thanks for the heads up.

I re uploaded it however no changes were made to the non wifi..notice a small QOL in the wifi one that needed correcting. I did note that my own WIFI had a mistake with the ASUS grid service to enable which I corrected. I did not notice this since I use a saved .cmo bios settings and load it after flashing however the non wifi was correctly disabled. I cannot test the non wifi anymore since we can no longer cross flash.

Please keep in mind these are hundreds of changes I have to make and I am only human. I do my best.

Asking a friend to double check the non wifi to make sure it flashes.

post-flame-small.gif5 GHz Overclock Club post-flame-small.gif


Sabertooth 990 FX R 2.0 FX 8120 BL ED. B2 Rev Can over clocked to 5.0( Normally run at 4.4 Ghz )
2 x 8 Gb Corsair Vengence 1600 Ram EVGA Supernova 1050 GS Gold PSU Logitech G502 Proteus Gaming Mouse
Powercolor PCS+ R9 290X x2 CM Storm Trooper Case
SteelSeries Apex Gaming Keyboard SteelSeries Stealth Merc Keyboard (1 broke key)
Several Sata HDs CM Seidron 120 AIO Closed Liquid Cooler
Disabled so not a ton of money.

Last edited by mtrai; 09-17-2019 at 06:16 AM.
mtrai is offline  
post #9580 of 9851 (permalink) Old 09-17-2019, 05:44 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 18
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by AvengedRobix View Post
4x8.. 3800cl15 fclk 1900.. soc V 1.075
What kind of CLDO VDDG are you using?

Quote: Originally Posted by AmxdPt View Post
Is there any news about the new 1.0.0.3 ABBA for the Crosshair 7 hero? Not even a beta?
Some said that this week, but we will see.

AMD Ryzen 9 3900X | Crosshair VII Hero, bios: 0002M-FIE | 2x16GB Crucial Ballistix Sport LT 3200CL16 Micron E-die @ 3733MHz 16-19-14-9-36-56 trfc 550 | Samsung 970 Pro | Noctua D15 | Corsair RM750X
Pietro is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off