ASUS PRIME X470-PRO (Issues and Successes) - Page 118 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ASUS PRIME X470-PRO (Issues and Successes)

Reply
 
Thread Tools
post #1171 of 1197 (permalink) Old 07-21-2020, 03:51 AM
New to Overclock.net
 
xeizo's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 410
Rep: 5 (Unique: 5)
Quote: Originally Posted by MishelLngelo View Post
Am I gone blind or PPT, TDC, EDC settings are gone in 5601 BIOS ? EDC "bug" fixed ?
Yes, you are blind, you have to switch Precision Boost to "manual" to be able to set PPT/TDC/EDC

Main rig(of five)
(10 items)
CPU
Ryzen R9 3900X
Motherboard
Asus X470 Crosshair VII Hero
GPU
MSI RTX2070 Super Gaming
RAM
G.Skill Trident Z RGB
Hard Drive
Samsung 970 Evo Plus
Power Supply
Corsair RM850x
Cooling
Noctua NH-D15 Chromax.black
Case
NZXT H700 Black
Operating System
Windows 10 2004 Pro
Audio
Motu M2
▲ hide details ▲
xeizo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1172 of 1197 (permalink) Old 07-22-2020, 04:19 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: May 2013
Posts: 23
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by radier View Post
Nope.
So after the F11 trick posted above , you are able to achieve a steady 100.00 BCLK with virtualisation support enabled in bios ?

On my board this just isn't possible .

Just to be sure : you are using latest bios 5601 , right ?

Corsair Carbide 400R -!- PC Power&Cooling Silencer MK III 750W Semi-Passive PSU -!- Asus X470 Prime Pro -!- AMD Ryzen 2700X -!- 2x16gb Corsair Vengeance 3000Mhz -!- 1Tb Crucial P1 PCIE 1.3 NVME SSD -!- MSI Vega 56 Air Boost 8GB HBM2 Samsung -!- Asus PCE-AC68 802.11ac Wifi -!- Bluetooth USB 4.2 -!- Windows 10 pro x64 -!- Samsung S27A850D 27" + Samsung 2443BW 24" -!- Sennheiser HD590 -!- Logitech G815 Linear -!- Remote Panel Monitoring -!- Razer Deathadder 3500dpi -!- Eaton Ellipse MAX 1500 UPS
criminala is offline  
post #1173 of 1197 (permalink) Old 07-22-2020, 07:11 AM
New to Overclock.net
 
radier's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 278
Rep: 21 (Unique: 15)
Right. I have enabled Virtualization after your post.

Ryzen R5 3600 + TR Macho Rev.C | ASUS Prime X470-Pro UEFI 5603 | G.Skill 2x8GB DDR4 3000 | MSI Radeon RX 470 4GB | WD SN750 1TB NVMe, Crucial MX500 250GB SSD, Seagate BarraCuda 1TB/3TB | 24" HP LP2475w | EVGA SuperNOVA G2 750W | Fractal Design Define R3 | Windows 10 64bit
radier is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1174 of 1197 (permalink) Old 07-30-2020, 11:51 AM
New to Overclock.net
 
radier's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 278
Rep: 21 (Unique: 15)
The New Audio driver is ready for download.

Ryzen R5 3600 + TR Macho Rev.C | ASUS Prime X470-Pro UEFI 5603 | G.Skill 2x8GB DDR4 3000 | MSI Radeon RX 470 4GB | WD SN750 1TB NVMe, Crucial MX500 250GB SSD, Seagate BarraCuda 1TB/3TB | 24" HP LP2475w | EVGA SuperNOVA G2 750W | Fractal Design Define R3 | Windows 10 64bit
radier is offline  
post #1175 of 1197 (permalink) Old 07-30-2020, 08:51 PM
New to Overclock.net
 
Rayleighzero's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Venezuela
Posts: 39
Rep: 0
Quote: Originally Posted by radier View Post
The New Audio driver is ready for download.
i just installed it.. any idea on what did they change?

Rayleighzero is offline  
post #1176 of 1197 (permalink) Old 07-30-2020, 11:37 PM
New to Overclock.net
 
MishelLngelo's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 2,167
Rep: 52 (Unique: 37)
Quote: Originally Posted by Rayleighzero View Post
i just installed it.. any idea on what did they change?
It's UAD driver now, not HDA. All adjustments are now thru UWP application.
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m..._20200716R.zip this is last HDA driver from Realtek.

Asus Prime x470 Pro BIOS 5601 1006
R7 3700x. Arctic Liquid Freezer II 240
2 x Kingston HyperX KHX3600C17D4/8GX
Samsung 960 Evo 250GB
Asus strix 570 OC 4gb
MishelLngelo is offline  
post #1177 of 1197 (permalink) Old 07-31-2020, 09:56 AM
New to Overclock.net
 
radier's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 278
Rep: 21 (Unique: 15)
UWP app update was also available after I have installed new drivers. Drivers itself are 15 months newer than the previous one.

Ryzen R5 3600 + TR Macho Rev.C | ASUS Prime X470-Pro UEFI 5603 | G.Skill 2x8GB DDR4 3000 | MSI Radeon RX 470 4GB | WD SN750 1TB NVMe, Crucial MX500 250GB SSD, Seagate BarraCuda 1TB/3TB | 24" HP LP2475w | EVGA SuperNOVA G2 750W | Fractal Design Define R3 | Windows 10 64bit
radier is offline  
post #1178 of 1197 (permalink) Old 07-31-2020, 11:57 AM
New to Overclock.net
 
MishelLngelo's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 2,167
Rep: 52 (Unique: 37)
Quote: Originally Posted by radier View Post
UWP app update was also available after I have installed new drivers. Drivers itself are 15 months newer than the previous one.
From now on, new drivers should be available thru Microsoft MUC and so be either automatically update or thru searching thru device manager.

Asus Prime x470 Pro BIOS 5601 1006
R7 3700x. Arctic Liquid Freezer II 240
2 x Kingston HyperX KHX3600C17D4/8GX
Samsung 960 Evo 250GB
Asus strix 570 OC 4gb
MishelLngelo is offline  
post #1179 of 1197 (permalink) Old 08-03-2020, 10:44 AM
New to Overclock.net
 
umeng2002's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Florida
Posts: 3,299
Rep: 177 (Unique: 113)
Quote: Originally Posted by criminala View Post
I assume all people who report a steady 100 bclk have virtualisation support disabled in their bios ?
I'm not on the latest BIOS, but yes. I disabled virtualization to stabilize the bus clock.

CPU
AMD Ryzen 2700X
Motherboard
Asus Prime X470-Pro
GPU
EVGA GeForce RTX 2070 XC Ultra
RAM
TeamGroup T-Force 16 GB (2x8) Pro Dark (B-die TDPGD416G3200HC14ADC01)
Hard Drive
ADATA XPG SX8200 Pro 512GB NVMe
Power Supply
Seasonic Focus Plus Platinum SSR-750PX
Cooling
Corsair H80i (not V2 or GT)
Monitor
LG 34UC80-B
Keyboard
Logitech G413
Mouse
Logitech G503 RGB
Audio
Creative SoundBlaster Z (OEM)
▲ hide details ▲
umeng2002 is offline  
post #1180 of 1197 (permalink) Old 08-03-2020, 11:17 AM
New to Overclock.net
 
xeizo's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 410
Rep: 5 (Unique: 5)
Quote: Originally Posted by umeng2002 View Post
I'm not on the latest BIOS, but yes. I disabled virtualization to stabilize the bus clock.
I just turned on virtualization, I wanted to run some VMWare, bus clock is still stable at 100MHz. It looks like the trick earlier in the thread works pretty well

Main rig(of five)
(10 items)
CPU
Ryzen R9 3900X
Motherboard
Asus X470 Crosshair VII Hero
GPU
MSI RTX2070 Super Gaming
RAM
G.Skill Trident Z RGB
Hard Drive
Samsung 970 Evo Plus
Power Supply
Corsair RM850x
Cooling
Noctua NH-D15 Chromax.black
Case
NZXT H700 Black
Operating System
Windows 10 2004 Pro
Audio
Motu M2
▲ hide details ▲
xeizo is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off