ASUS PRIME X470-PRO (Issues and Successes) - Page 39 - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

ASUS PRIME X470-PRO (Issues and Successes)

Reply
 
Thread Tools
post #381 of 995 (permalink) Old 03-14-2019, 11:42 AM
New to Overclock.net
 
Ramad's Avatar
 
Join Date: May 2017
Posts: 892
Rep: 113 (Unique: 62)
Quote: Originally Posted by crakej View Post
I just read the release notes properly - especially the last bit:

Note that last bit 'ASUS strongly recommends installing AMD chipset driver 18.50.16 or later before updating BIOS.' - this chipset driver is not available yet!

Here you go: http://download.gigabyte.eu/FileList...8.50.16.01.zip
Ramad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #382 of 995 (permalink) Old 03-14-2019, 11:56 AM
New to Overclock.net
 
rdr09's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: From the US but lives in Africa
Posts: 19,085
Rep: 874 (Unique: 637)
Here we go: https://www.asus.com/Motherboards/PR...Desk_Download/

[email protected] 6 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2211392 4.6 @ 4 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2216580
5.0 @ 8 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2511322
2nd AMD Build
(10 items)
CPU
2700
Motherboard
X470
GPU
290
RAM
3200 CL14
Hard Drive
1000
Power Supply
700
Case
212
Operating System
10/64
Monitor
40 1080
Keyboard
M100
▲ hide details ▲
rdr09 is offline  
post #383 of 995 (permalink) Old 03-14-2019, 01:31 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 8
Rep: 0
Quote: Originally Posted by crakej View Post
This is correct - it's warning you that it's not a normal update.

When it reboots you should see something on the screen after initial boot saying something like 'updating, do not turn off' for a couple of seconds while it 'downdates' the AGESA version
Thanks, you were right. Downgrade did well. I have back version 4207 with mod on default value SB Clock Spread Spectrum = disabled, because it really upset me with BCLK with 99.8 MHz. By the way, does anyone know why this is no longer working in 4406?
vitosek is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #384 of 995 (permalink) Old 03-14-2019, 03:00 PM
Computer Enthusiast
 
crakej's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: UK
Posts: 2,728
Rep: 32 (Unique: 22)
Quote: Originally Posted by vitosek View Post
Thanks, you were right. Downgrade did well. I have back version 4207 with mod on default value SB Clock Spread Spectrum = disabled, because it really upset me with BCLK with 99.8 MHz. By the way, does anyone know why this is no longer working in 4406?
Glad to help

And thanks for the chipset driver

Ryzen 9 3900X | Current Bios - 3004 | Crosshair VII Hero | 32GB Patriot Steel 4400CL19 @ 3733CL14 | ADATA SX8200NP 480GB | Fractal Design S36 AIO
Ryzen 5 3500U with Vega 8 GPU | Lenovo IdeaPad C340-14API | 8GB DDR4 2666 @ 2400 (for some reason) | Samsung 981 256GB NVME
About me: I am dyslexic and DO occasionally miss things!
There are 10 types of people, those who understand binary, and those that don't. F people in 10 don't understand hexadecimal
crakej is offline  
post #385 of 995 (permalink) Old 03-14-2019, 03:34 PM
New to Overclock.net
 
Handrox's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Valencia-España
Posts: 96
Rep: 2 (Unique: 2)
This is available on the motherboard page.

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...016.1552080088
Handrox is offline  
post #386 of 995 (permalink) Old 03-15-2019, 07:55 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 39
Rep: 0
Quote: Originally Posted by MishelLngelo View Post
Finally had time to test and PBO is doing....... NOTHING. Loosing over 20% comparing to OC at 4.25. Before it was only 2-5%. Even with RM PBO all maxed out.
Meanwhile the same PBO problem with bios settings is confirmed on the x470-f strix with 4406:
https://rog.asus.com/forum/showthrea...e88#post764503

STRIX X470-F | R5 2600X, PBO OC + TRUE Bk Rev.A, 2xGT AP-15 | 2x8GB Flare X 3200C14 @3200MHz/CL14-14-14-34-1T| RX480 Gaming X 8G @1316/2025 | SB Z | M500 240GB, DT01ACA200, AD-7243S | Lian-Li PC-B70: FC5V2 + 2xNB PK-2, 2xNB PL-2 | RM750
AlleyViper is offline  
post #387 of 995 (permalink) Old 03-15-2019, 08:03 AM
New to Overclock.net
 
MishelLngelo's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 2,018
Rep: 47 (Unique: 34)
Quote: Originally Posted by crakej View Post
Maybe when we have the right chipset driver, things will work better... I'm waiting for others to test this AGESA on the CH7 first - I usually jump on these things first, but seeing yours , and others advice, I probably will not update until we have the chipset update.
It's not likely that chipset diver can change anything. Let's sees what will happen to other MB makes and models but how likely is that an AGESA fault ? Seems to be common denominator.

Asus Prime x470 Pro BIOS 5406 1004b
R7 3700x. CM Nepton 140XL
2 x Kingston HyperX KHX3600C17D4/8GX
Samsung 960 Evo 250GB
Asus strix 570 OC 4gb
MishelLngelo is offline  
post #388 of 995 (permalink) Old 03-15-2019, 08:36 AM
New to Overclock.net
 
umeng2002's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Florida
Posts: 3,258
Rep: 175 (Unique: 111)
I'm going to down grade this BIOS until they fix the issues.

Has anyone used the custom flashing method (for modded BIOSes) to install this new BIOS? Maybe it's an issue in the built in "EZ flash" not really overwriting everything...

CPU
AMD Ryzen 2700X
Motherboard
Asus Prime X470-Pro
GPU
EVGA GeForce RTX 2070 XC Ultra
RAM
TeamGroup T-Force 16 GB (2x8) Pro Dark (B-die TDPGD416G3200HC14ADC01)
Hard Drive
ADATA XPG SX8200 Pro 512GB NVMe
Power Supply
Seasonic Focus Plus Platinum SSR-750PX
Cooling
Corsair H80i (not V2 or GT)
Monitor
LG 34UC80-B
Keyboard
Logitech G413
Mouse
Logitech G503 RGB
Audio
Creative SoundBlaster Z (OEM)
▲ hide details ▲
umeng2002 is offline  
post #389 of 995 (permalink) Old 03-15-2019, 09:26 AM
New to Overclock.net
 
MishelLngelo's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 2,018
Rep: 47 (Unique: 34)
Quote: Originally Posted by umeng2002 View Post
I'm going to down grade this BIOS until they fix the issues.

Has anyone used the custom flashing method (for modded BIOSes) to install this new BIOS? Maybe it's an issue in the built in "EZ flash" not really overwriting everything...
If you are going to do it, pull the battery too for a while. Reset doesn't reset time so probably some other things stay alive.

Asus Prime x470 Pro BIOS 5406 1004b
R7 3700x. CM Nepton 140XL
2 x Kingston HyperX KHX3600C17D4/8GX
Samsung 960 Evo 250GB
Asus strix 570 OC 4gb
MishelLngelo is offline  
post #390 of 995 (permalink) Old 03-15-2019, 10:01 AM
New to Overclock.net
 
umeng2002's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Florida
Posts: 3,258
Rep: 175 (Unique: 111)
Can I just flash the old BIOS back with Afue tools using the /X option?

CPU
AMD Ryzen 2700X
Motherboard
Asus Prime X470-Pro
GPU
EVGA GeForce RTX 2070 XC Ultra
RAM
TeamGroup T-Force 16 GB (2x8) Pro Dark (B-die TDPGD416G3200HC14ADC01)
Hard Drive
ADATA XPG SX8200 Pro 512GB NVMe
Power Supply
Seasonic Focus Plus Platinum SSR-750PX
Cooling
Corsair H80i (not V2 or GT)
Monitor
LG 34UC80-B
Keyboard
Logitech G413
Mouse
Logitech G503 RGB
Audio
Creative SoundBlaster Z (OEM)
▲ hide details ▲
umeng2002 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off