Issues with ASUS CrossHair V Formula-Z - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Issues with ASUS CrossHair V Formula-Z

 
Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 02-16-2019, 04:36 PM - Thread Starter
AMD OC'ing Enthusiast
 
mattliston's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Wisconsin, USA
Posts: 2,461
Rep: 103 (Unique: 81)
Issues with ASUS CrossHair V Formula-Z

My motherboard is refusing to correctly set tRFC of 350.



No matter what I do, it stays at 300


Date and Time inside BIOS also refuse to be cleared out at all. All bios settings reset to default, date and time remain untouched.




BIOS has been reflashed several times to 2201 (the latest available on ASUS's website, dated 2015). I have had this BIOS version since late 2014 or early 2015, cannot remember, and have done some fantastic CPU and northbridge overclocking with it.



CMOS has been cleared multiple times



CMOS battery is fine.


Computer is 100% stable.




This tRFC lockdown is very odd, as is the date and time issue.





Has anyone with this motherboard experienced this?
mattliston is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 02-17-2019, 08:33 AM - Thread Starter
AMD OC'ing Enthusiast
 
mattliston's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Wisconsin, USA
Posts: 2,461
Rep: 103 (Unique: 81)
mattliston is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-17-2019, 02:05 PM - Thread Starter
AMD OC'ing Enthusiast
 
mattliston's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Wisconsin, USA
Posts: 2,461
Rep: 103 (Unique: 81)
Tried everything again today


Same result, no tRFC 350 setting was applied.


Getting irritated that this motherboard is now doing this. I specifically remember it working just fine with my old KLEVV 2800 CL12 ram, back when I was pushing the limits of what people do with their daily FX rigs.




I have tried 4 other sets of ram that I own, and none of them allow this 350ns tRFC setting.




Is there no one else with this formula z board going through this?
mattliston is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 02-18-2019, 02:52 PM - Thread Starter
AMD OC'ing Enthusiast
 
mattliston's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Wisconsin, USA
Posts: 2,461
Rep: 103 (Unique: 81)
BUMP


I have now tried the 4 newest BIOS's available for my board, with no luck.
mattliston is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off