(Gigabyte X570 AORUS Owners Thread) - Page 355 - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

(Gigabyte X570 AORUS Owners Thread)

Reply
 
Thread Tools
post #3541 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 09:59 AM
pal
New to Overclock.net
 
pal's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 111
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Athyra View Post
just to follow up on my last post complaining about F10a on the pro
apparently on this particular bios in order to get good performance i have to set XFR to manual, maximize the limits, set the scalar to 10, then in the amd overclocking menu i have to disable PBO entirely
now my cpuz scores are back to 555 and 8500ish, like they were on F6a (with different settings...)
yup, I tried to disable PBO in AMD Overclock, using only CBS, and now I see totaly different story.

Last edited by pal; 11-02-2019 at 10:53 AM.
pal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3542 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 10:13 AM
OCP
New to Overclock.net
 
OCP's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 42
Rep: 0
There is an Orange LED light on the middle left of my Master board (I think its the bios light). Anyone know what it is and if its possible to turn it off?
OCP is offline  
post #3543 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 10:21 AM
New to Overclock.net
 
nangu's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 89
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by Athyra View Post
just to follow up on my last post complaining about F10a on the pro
apparently on this particular bios in order to get good performance i have to set XFR to manual, maximize the limits, set the scalar to 10, then in the amd overclocking menu i have to disable PBO entirely
now my cpuz scores are back to 555 and 8500ish, like they were on F6a (with different settings...)
You were running stock or PBO before F10a?
nangu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3544 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 10:25 AM
New to Overclock.net
 
nangu's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 89
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote: Originally Posted by OCP View Post
There is an Orange LED light on the middle left of my Master board (I think its the bios light). Anyone know what it is and if its possible to turn it off?
That LED shows which BIOS chip is currently in use (Main or backup), and it's not possible to turn it off. Yes I know, a silly decision :-(
nangu is offline  
post #3545 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 10:25 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 132
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by OCP View Post
There is an Orange LED light on the middle left of my Master board (I think its the bios light). Anyone know what it is and if its possible to turn it off?
Take a picture with your mobile phone with flash and you will see 2 chips, the left one soldered to the board and the right one with a mount (bigger). Left is backup BIOS and right is Primary BIOS.

[EDIT] the LED will be active on the top left of the ACTIVE BIOS. Cheers.
Frietkot Louis is offline  
post #3546 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 10:38 AM
New to Overclock.net
 
pschorr1123's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 618
Rep: 12 (Unique: 9)
I'm not sure what I'm doing wrong but SIV has not worked for me since July.

I go to click on it and nothing happens. Easy Tune does the same thing. Launch from start menu UAC prompt shows up hit yes then nothing. Only Gigabyte App that works is RGB Fusion

I have uni stalled SIV and Easy Tune and installed latest versions. I am on F7F for the Master

I really would like to be able to adjust my fans without having to shut down and enter bios.

Any suggestions would be appreciated.

x570 Aorus Master, R7 3700X, 16GB G Skill F4-3600C16D-16GVK, Rx Vega 64 Liquid, 500GB Samsung 970 Evo m.2 boot drive, EVGA SuperNOVA G2 750 Watt Gold, Samsung 860 evo 500GB sata steam ssd, Toshiba DT01ACA300 (3TB x 2), Toshiba HDWE150 5TB (sounds like wood pecker when playing video file it.)
pschorr1123 is offline  
post #3547 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 10:39 AM
New to Overclock.net
 
pschorr1123's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 618
Rep: 12 (Unique: 9)
To everyone reporting lower boost clocks with latest bios are you enabling PBO?

Reason I ask is that PBO hasn't worked right since launch. Yeah multi-core would go up but single core was reduced to all core speed. And the Auto OC is the most useless thing I have seen yet as it does nothing.

I have the F7F beta and have see the same 6 cores hitting max 4400 in fact last night 1 core hit 4008 (yeah 8 whole MHZ) but my point is it did not regress. I have everything on stock(auto) with the exception of manually tuned RAM

If you guys find that PBO is not the issue then perhaps the "Fixes" actually introduced issues for users who had no issues previously.

x570 Aorus Master, R7 3700X, 16GB G Skill F4-3600C16D-16GVK, Rx Vega 64 Liquid, 500GB Samsung 970 Evo m.2 boot drive, EVGA SuperNOVA G2 750 Watt Gold, Samsung 860 evo 500GB sata steam ssd, Toshiba DT01ACA300 (3TB x 2), Toshiba HDWE150 5TB (sounds like wood pecker when playing video file it.)
pschorr1123 is offline  
post #3548 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 10:44 AM
New to Overclock.net
 
pschorr1123's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 618
Rep: 12 (Unique: 9)
Quote: Originally Posted by nangu View Post
That LED shows which BIOS chip is currently in use (Main or backup), and it's not possible to turn it off. Yes I know, a silly decision :-(

I do not think there is an option for that LED in BIOS Settings -> Miscellaneous ->

LED in systen power on state - RGB
LED in sleep - RGB in sleep
Led button light - Power button
Onboard Debug - Post code

But if the light really annoys you perhaps cut a small piece of black electrical tape and cover it up

x570 Aorus Master, R7 3700X, 16GB G Skill F4-3600C16D-16GVK, Rx Vega 64 Liquid, 500GB Samsung 970 Evo m.2 boot drive, EVGA SuperNOVA G2 750 Watt Gold, Samsung 860 evo 500GB sata steam ssd, Toshiba DT01ACA300 (3TB x 2), Toshiba HDWE150 5TB (sounds like wood pecker when playing video file it.)
pschorr1123 is offline  
post #3549 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 10:56 AM
pal
New to Overclock.net
 
pal's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 111
Rep: 0
Quote: Originally Posted by OCP View Post
There is an Orange LED light on the middle left of my Master board (I think its the bios light). Anyone know what it is and if its possible to turn it off?
unsolder it
pal is offline  
post #3550 of 7075 (permalink) Old 11-02-2019, 11:15 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 80
Rep: 0
Can anyone make a screenshot from CPU-Z - Mainboard tab?
Belliash is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off