(Gigabyte X570 AORUS Owners Thread) - Page 356 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

(Gigabyte X570 AORUS Owners Thread)

Reply
 
Thread Tools
post #3551 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 12:27 PM
pal
New to Overclock.net
 
pal's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 97
Rep: 0
what would you like to see?
Attached Images
 
pal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3552 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 12:28 PM
May the force be with you
 
Nijo's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Cologne, Germany
Posts: 53
Rep: 0

Lower clock, more FPS. Could someone enlighten me? I can´t understand it...

Edit: Okay, I see, it´s not 1.0.0.3 ABBA...

AMD Ryzen 9 3900X - Corsair H150i Pro - Asus ROG Strix Helios - Gigabyte X570 Aorus Master @ Bios F10c
G.Skill Trident Z NEO 2x 16 GB 3.600 CL16 @ 3.733 CL16 - Asus ROG Strix RTX 2080 O8G - Asus ROG Thor 850W

Last edited by Nijo; 11-02-2019 at 01:52 PM.
Nijo is offline  
post #3553 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 12:28 PM
New to Overclock.net
 
bluechris's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Athens - Greece
Posts: 107
Rep: 0
Captains log diary : Day 35 with Aorus Pro

I did a restart and the post screen needed 1 full minute to proceed and boot the Os.
I have CSM enabled and maybe this is the time needed from the HP Raid cards to start all the HDD's one by one, i say that because in the hp dl380g8 where i had this controller originally, after the bios i was seeing the controller starting the disks with a message but in this board this info is not showing. Im afraid to disable CSM

Anyone without so many disks like me experiences the same?

bluechris is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3554 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 12:43 PM
New to Overclock.net
 
airforce46270's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Phoenix, AZ
Posts: 18
Rep: 0
Quote: Originally Posted by pschorr1123 View Post
I do not think there is an option for that LED in BIOS Settings -> Miscellaneous ->

LED in systen power on state - RGB
LED in sleep - RGB in sleep
Led button light - Power button
Onboard Debug - Post code

But if the light really annoys you perhaps cut a small piece of black electrical tape and cover it up
I have the Master and the LED Button Light is set to off and the Onboard Debug is set to off and I have no orange lights. Try those.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20191102_113955.jpg
Views:	14
Size:	2.08 MB
ID:	304112  

Click image for larger version

Name:	IMG_20191102_114004.jpg
Views:	10
Size:	2.30 MB
ID:	304114  


Blue Thunder
(6 items)
CPU
AMD Ryzen 3600X
Motherboard
Gigabyte Aorus X570 Master
GPU
EVGA RTX 2080 XC Ultra
RAM
G.Skill Trident Royal 16GB DDR-4 3800 MHz
Case
Fractal Meshify-C
Operating System
Windows 10
▲ hide details ▲
airforce46270 is offline  
post #3555 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 12:57 PM
New to Overclock.net
 
jamestowers's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 17
Rep: 0
BIOS F10a:
Biggd0gg - Asus Xonar Essence STX in pci-e x1, GTX 1080 ti. X570 Pro. CPU not mentioned. Not working.
Leongws - Asus Xonar DX in pci-e x1. GTX 1070 X570 Pro Wifi. 3700X. Not working.
Dansi - nothing in pci-e x1. GTX 1070. Board and CPU not mentioned. Not working.
Sakaana303 - Something in pci-e x1. Vega 56. Board and CPU not mentioned. Not working.
kunzjacq - Asus Essence STX in pci-e x1. GTX 1080ti. X570 Elite. CPU N/A. Not working.
hate108 - Creative SB AE-7 in pci-e x1, EVGA 2080TI. X570 Master. Ryzen 3900x F10a. Not working
1kari - avermedia live gamer hd 2 в pci-e x1, lower pci-e asus xonar d2, Msi GTX 1080 ti. x570 Master. 3700x. Not working.
Belliash - PCIE 1x: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Pro, PCIE 16x: GV-N166TOC-6GD, PCIE 8x: GT1030-SL-2G-BRK, X570 Elite, 3700X. Not working
Frietkot Louis - PCIE 1x :Asus Xonar Essence STX, Gigabyte 1080ti 11G, X570 Master, 3900X. Not Working
jamestowers - Asus Xonar DGX (pci-e x1), RTX 2070 Super (pci-e x16), X570 Aorus Elite, R7 3700x. Not working (no post/boot)

Okasha - No mention of PCI-e x1 usage. RTX 2070. X570-I-PRO-WIFI. 3700X. Working.
timOC83 - Creative X-Fi Titanium PCIE in pci-e x1. RTX2080ti. X570 Master. 2700X. Working.
Me - Nothing in pci-e x1. RTX 2080. X570 Pro Wifi. 3700X. Working.
Chucky27 - nothing in PCIe x1. GPU N/A. X570 Pro. 3700X. Working.
Buffalo2102 - Asus Xonar AE in pci-e x1. Vega 64. X570 Aorus Elite. 3800X. Working.
gurusmi - nothing in pci-e x1. RX 5700XT. X570 Master. 3800X. Working.
Silanda - X570 Elite, Soundblaster X-Fi Titanium in PCI-E x1, GTX 1080, 3700X, Working.
Fff Fff - Sound BlasterX AE-5 PCIE in pci-e x1, RTX 2080 SUPER, X570 PRO, 3900x working. But cpu-z SC dropped from 550 to540, MC from 8500 to 8350.

@GBT-MatthewH

Last edited by jamestowers; 11-02-2019 at 01:04 PM.
jamestowers is offline  
post #3556 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 01:07 PM
GuruSMI
 
gurusmi's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Europe
Posts: 69
Rep: 0
gurusmi is offline  
post #3557 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 01:16 PM
pal
New to Overclock.net
 
pal's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 97
Rep: 0
Quote: Originally Posted by bluechris View Post
Captains log diary : Day 35 with Aorus Pro

I did a restart and the post screen needed 1 full minute to proceed and boot the Os.
I have CSM enabled and maybe this is the time needed from the HP Raid cards to start all the HDD's one by one, i say that because in the hp dl380g8 where i had this controller originally, after the bios i was seeing the controller starting the disks with a message but in this board this info is not showing. Im afraid to disable CSM

Anyone without so many disks like me experiences the same?
kind of, yes. I have 2 ext hdd and if I unplug them it gets faster. Its the same with usb sticks. Maybe its not showing post of raid controler bcs of Fast Boot option. I think its fast boot..
pal is offline  
post #3558 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 01:37 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 14
Rep: 0
BIOS F10a:
Biggd0gg - Asus Xonar Essence STX in pci-e x1, GTX 1080 ti. X570 Pro. CPU not mentioned. Not working.
Leongws - Asus Xonar DX in pci-e x1. GTX 1070 X570 Pro Wifi. 3700X. Not working.
Dansi - nothing in pci-e x1. GTX 1070. Board and CPU not mentioned. Not working.
Sakaana303 - Something in pci-e x1. Vega 56. Board and CPU not mentioned. Not working.
kunzjacq - Asus Essence STX in pci-e x1. GTX 1080ti. X570 Elite. CPU N/A. Not working.
hate108 - Creative SB AE-7 in pci-e x1, EVGA 2080TI. X570 Master. Ryzen 3900x F10a. Not working
1kari - avermedia live gamer hd 2 в pci-e x1, lower pci-e asus xonar d2, Msi GTX 1080 ti. x570 Master. 3700x. Not working.
Belliash - PCIE 1x: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Pro, PCIE 16x: GV-N166TOC-6GD, PCIE 8x: GT1030-SL-2G-BRK, X570 Elite, 3700X. Not working
Frietkot Louis - PCIE 1x :Asus Xonar Essence STX, Gigabyte 1080ti 11G, X570 Master, 3900X. Not Working
jamestowers - Asus Xonar DGX (pci-e x1), RTX 2070 Super (pci-e x16), X570 Aorus Elite, R7 3700x. Not working (no post/boot)
ktmrc8 - Asus Xonar Essence STX PCIe x1, GTX1080, X570 Elite Wifi, 3700x, F3g and F10a not booting


Okasha - No mention of PCI-e x1 usage. RTX 2070. X570-I-PRO-WIFI. 3700X. Working.
timOC83 - Creative X-Fi Titanium PCIE in pci-e x1. RTX2080ti. X570 Master. 2700X. Working.
Me - Nothing in pci-e x1. RTX 2080. X570 Pro Wifi. 3700X. Working.
Chucky27 - nothing in PCIe x1. GPU N/A. X570 Pro. 3700X. Working.
Buffalo2102 - Asus Xonar AE in pci-e x1. Vega 64. X570 Aorus Elite. 3800X. Working.
gurusmi - nothing in pci-e x1. RX 5700XT. X570 Master. 3800X. Working.
Silanda - X570 Elite, Soundblaster X-Fi Titanium in PCI-E x1, GTX 1080, 3700X, Working.
Fff Fff - Sound BlasterX AE-5 PCIE in pci-e x1, RTX 2080 SUPER, X570 PRO, 3900x working. But cpu-z SC dropped from 550 to540, MC from 8500 to 8350.
ktmrc8 is offline  
post #3559 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 01:37 PM
New to Overclock.net
 
bluechris's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Athens - Greece
Posts: 107
Rep: 0
Quote: Originally Posted by pal View Post
kind of, yes. I have 2 ext hdd and if I unplug them it gets faster. Its the same with usb sticks. Maybe its not showing post of raid controler bcs of Fast Boot option. I think its fast boot..
Thx i have fast boot off for sure, its the hp controller because i opened the case and saw the backplane disk lights and i saw each hdd to power on one by one. I have put in my case 2 sas enclosures one 2.5 with 8 sas ports from Supermicro and 1 chenbro 4 sas port 3.5". This backplane does the delay so im ok.

My previous Pro that i RMA still i don't know if it died on me also because i disabled CSM or of bad flash, i still don't know so im afraid to touch the CSM.

bluechris is online now  
post #3560 of 4335 (permalink) Old 11-02-2019, 01:42 PM
New to Overclock.net
 
bucdan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 6,107
Rep: 202 (Unique: 181)
Seems that consensus is 1.003.ABBA is better right now besides boot time. I saw that power usage decreased, but I can spare it for performance.

Quote:
Originally Posted by holtzman go_quote.gif
Computer viruses are like herpes. You never think in a million years you'd get one... Till you do.
bucdan is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 16 (3 members and 13 guests)
Belliash , IamEzio , RaXelliX
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off