(Gigabyte X570 AORUS Owners Thread) - Page 390 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

(Gigabyte X570 AORUS Owners Thread)

Reply
 
Thread Tools
post #3891 of 4335 (permalink) Old 11-08-2019, 11:00 PM
New to Overclock.net
 
dansi's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 787
Rep: 21 (Unique: 19)
Here is mine after 20 minutes of gpuz render test...i know it is not much load but a convenience for me and the temps are about there too.

room temp about 27C, granted i run zen+ perhaps it is not hitting the pcie4 as much?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	x570.JPG
Views:	13
Size:	13.0 KB
ID:	305290  

dansi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3892 of 4335 (permalink) Old 11-08-2019, 11:06 PM
New to Overclock.net
 
1kari's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 27
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by dansi View Post
Here is mine after 20 minutes of gpuz render test...i know it is not much load but a convenience for me and the temps are about there too.

room temp about 27C, granted i run zen+ perhaps it is not hitting the pcie4 as much?
I'm sorry, but your data doesn't look true. In terms of physics, there can be no such temperatures.
1kari is offline  
post #3893 of 4335 (permalink) Old 11-08-2019, 11:10 PM
New to Overclock.net
 
dansi's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 787
Rep: 21 (Unique: 19)
I got it from hwinfo, unless it is a bug? Idk, why you dont think it is possible? It is 18C above my ambient, seems fair.
My chipset fan isnt even on. lol. I hope is not a bug (zen+ x570) and it dies a year later. Who knows, AMd bios is spotty so far on X570
I have a front fan directly flowing through it
dansi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3894 of 4335 (permalink) Old 11-08-2019, 11:18 PM
New to Overclock.net
 
1kari's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 27
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by dansi View Post
I got it from hwinfo, unless it is a bug? Idk, why you dont think it is possible? It is 18C above my ambient, seems fair.
My chipset fan isnt even on. lol. I hope is not a bug (zen+ x570) and it dies a year later. Who knows, AMd bios is spotty so far on X570
I have a front fan directly flowing through it
I'd like to know what components you have in the pc?
1kari is offline  
post #3895 of 4335 (permalink) Old 11-08-2019, 11:44 PM
New to Overclock.net
 
1kari's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 27
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by Streetdragon View Post
Am i the only one that has Problems with reboots in Idle?
IF 3733 SOC 1.1V(Auto) VDDG 950mV VDDP 900mV

Aida Chache and ram test stable for 2 hours.

Closed aida, browser and after some secounds my rig reboots. Seems to be a problem with idle and waking up cores or so.

Yes ram is stable. Cache should be ok too..... something else is triggering the reboots
Not using the XMP profile does not help, just rebooted again.
1kari is offline  
post #3896 of 4335 (permalink) Old 11-09-2019, 12:38 AM
New to Overclock.net
 
Moutsatsos's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 72
Rep: 0
I am thinking of buying an aorus pro wifi and been reading around that there's issues with the board.
Can anyone confirm any present known issues and how does mem overclocking behave on this board?
Provided you own one are you satisfied by the board?

PC
(14 items)
CPU
AMD K17 Ryzen 1800
Motherboard
CROSSHAIR VI HERO
GPU
MSI GeForce GTX 1080 Gaming X
RAM
Corsair Vengeance RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3466 MHz CMR16GX4M2C3466C16
Hard Drive
Samsung 960 Evo
Hard Drive
Samsung 860Evo
Hard Drive
Seagate IronWolf
Hard Drive
Seagate Baracuda
Power Supply
evga 750 g2
Cooling
NZXT Kraken X62
Case
Phanteks Enthoo Pro M
Monitor
Benq XL2420Z
Keyboard
Logitech G15
Mouse
Logitech Proteus Core
▲ hide details ▲
Moutsatsos is offline  
post #3897 of 4335 (permalink) Old 11-09-2019, 01:03 AM
New to Overclock.net
 
GoforceReloaded's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Belgium
Posts: 31
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by bluechris View Post
Matthew just posted 10c bios, did you tried it?

As for red dead redemption 2 someone posted earlier that he had install from add windows and features the "graphic tools" and after reboot it works with 1.0.0.4, you tried that also?
He posted for the Aorus Elite, not the Gigabyte X570 Xtreme : p

For RDR2... lol it fixed the issue ..., with this "graphic tools" installed, game launch without any problems, even on AGESA 1.0.0.3B and bios F5B on my Gigabyte X570 Xtreme : D

Main Gaming
(17 items)
CPU
Ryzen 3900X
Motherboard
Gigabyte X570 Xtreme
GPU
MSI RTX 2080 Ti TRIO X
RAM
F4-3200C14D-32GTRG
Hard Drive
Samsung 970 EVO PLUS - Nvme
Hard Drive
Samsung 860 EVO
Power Supply
Seasonic Prime TX 1000
Cooling
Corsair H115I RGB Platinum
Operating System
W10 1903
Monitor
LG OLED55C9
Monitor
Philips BDM3270QP
Monitor
Philips BDM3270QP
Keyboard
Logitech G910
Mouse
Razer Naga Trinity
Mousepad
Razer goliathus Control
Audio
Creative Sound Blaster AE-9
Audio
Sennhaiser GSP 500
▲ hide details ▲

Last edited by GoforceReloaded; 11-09-2019 at 01:12 AM.
GoforceReloaded is offline  
post #3898 of 4335 (permalink) Old 11-09-2019, 01:28 AM
New to Overclock.net
 
bluechris's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Athens - Greece
Posts: 107
Rep: 0
Quote: Originally Posted by carlcamper View Post
That was me, sorry spoke too soon, the crashes still occur in DX12 even after installing Graphics Tools..
In rdr2 thread i read some exe files need to run as administrator also

Quote: Originally Posted by panni View Post
Are all of you still seriously looking at the wrong sensor? I mean yeah, it could be lower and it has been proven that this can be lowered. Nevertheless, neither the bad readings from the wrong sensor nor the correct readings from the correct sensor are anywhere near issue-level.
Do you experience loud chipset coolers?

Quote: Originally Posted by 1kari View Post
What do you mean, the wrong sensor? Chipset and PCH Diode sensors on the same chip. When changing the thermal grease on the chipset, the temperature on both sensors has dropped by ~15 degrees.

Right now, the chipset fan is completely out of hearing. Even if the evo is switched off completely, the temperature remains around 60 degrees.
Im ok in both readings now with only the thermal paste change and as i said mainly is a psychological thing that i water cooled the chipset, i passed that for the chipset.

We can do group therapy for this no matter the brand of the x570 motherboards lol

bluechris is online now  
post #3899 of 4335 (permalink) Old 11-09-2019, 02:02 AM
New to Overclock.net
 
Ohim's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 15
Rep: 0
Quote: Originally Posted by panni View Post
There is a workaround for that. Search for CSM in this thread.
Searched it but i couldn`t find anything that fixes the lag while CSM is disabled .
Ohim is offline  
post #3900 of 4335 (permalink) Old 11-09-2019, 02:06 AM
New to Overclock.net
 
GoforceReloaded's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Belgium
Posts: 31
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by Ohim View Post
Searched it but i couldn`t find anything that fixes the lag while CSM is disabled .
Just hit CTRL + F6 in bios and select VGA First.

Before leaving the bios, just CTRL + F6 again and reselect "FULL HD" : )

Main Gaming
(17 items)
CPU
Ryzen 3900X
Motherboard
Gigabyte X570 Xtreme
GPU
MSI RTX 2080 Ti TRIO X
RAM
F4-3200C14D-32GTRG
Hard Drive
Samsung 970 EVO PLUS - Nvme
Hard Drive
Samsung 860 EVO
Power Supply
Seasonic Prime TX 1000
Cooling
Corsair H115I RGB Platinum
Operating System
W10 1903
Monitor
LG OLED55C9
Monitor
Philips BDM3270QP
Monitor
Philips BDM3270QP
Keyboard
Logitech G910
Mouse
Razer Naga Trinity
Mousepad
Razer goliathus Control
Audio
Creative Sound Blaster AE-9
Audio
Sennhaiser GSP 500
▲ hide details ▲
GoforceReloaded is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 12 (2 members and 10 guests)
Acertified , Rookienjules
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off