ASUS ROG X570 Crosshair VIII Overclocking & Discussion Thread - Page 26 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ASUS ROG X570 Crosshair VIII Overclocking & Discussion Thread

Reply
 
Thread Tools
post #251 of 1198 (permalink) Old 07-21-2019, 12:45 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
Rep: 0
Quote: Originally Posted by phillyman36 View Post
Thanks lol for a second im like did my mobo just void my warranty lol

So far so good. My first install my bios was updated to the 0702 with the 7/5/2019 date. After I reinstalled the same 0702 bios with the 7/19/2019 date and installed the Aura lights first, let windows do all its updates and installed the chipset drivers from the Asus website last its running smooth. Before when I set my m,em freq to 3200 I would sometimes get a 8d post error. Haven't seen that yet.
Side note God how i sooo want to get transfer this from my white Corsair 780t to a Corsair black 680x lol
I have the 0702 with a date 7/4/2019 when I look in the BIOS. Only way that was working for me in terms of BIOS updating was the EZ Flash via Internet and it got this version. I tried installing the newest (same version number with newer date?) but I am unable. I have a FAT32 USB stick (tried two different ones) and tried by flashback function as well as EZ flash via USB stick and also the Internet EZ Flash again. Flashback doesn't go anywhere, EZ Flash with stick keeps saying the file isnt a proper BIOS file, and internet EZ Flash says I have the latest version but clearly I don't.

Now also tried using the C8H BIOS file from Asus website in AI Suite 3 which says "The model of the BIOS image doesn't match the BIOS ROM currently present"

How is this update supposed to be done?
leetier is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #252 of 1198 (permalink) Old 07-21-2019, 12:55 PM - Thread Starter
Well, hello there...
 
MacG32's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: ET US
Posts: 4,445
Rep: 315 (Unique: 230)
Quote: Originally Posted by leetier View Post
I have the 0702 with a date 7/4/2019 when I look in the BIOS. Only way that was working for me in terms of BIOS updating was the EZ Flash via Internet and it got this version. I tried installing the newest (same version number with newer date?) but I am unable. I have a FAT32 USB stick (tried two different ones) and tried by flashback function as well as EZ flash via USB stick and also the Internet EZ Flash again. Flashback doesn't go anywhere, EZ Flash with stick keeps saying the file isnt a proper BIOS file, and internet EZ Flash says I have the latest version but clearly I don't.

Now also tried using the C8H BIOS file from Asus website in AI Suite 3 which says "The model of the BIOS image doesn't match the BIOS ROM currently present"

How is this update supposed to be done?

You have the latest BIOS installed. 0702 is still 0702, just someone at Asus changed the posting date. The files are identical. It will not let you flash the same BIOS, unless you use the file renamer and follow the instructions in the manual on page 2-15 using the Flashback feature.

Primus
(25 items)
pfSense Firewall
(10 items)
CPU
AMD - Ryzen 9 3900X 3.8GHz 12-Core (4.6GHz Max Boost)
Motherboard
Asus - ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) X570 AMD ATX
GPU
Asus - GTX 1080 Ti Founders Edition 11GB 352-Bit GDDR5X
RAM
G.Skill - TridentZ RGB 32GB (4x8GB) 4000MHz F4-4000C17Q-32GTZR
Hard Drive
Samsung - 960 Pro 512GB M.2-2280 PCI-E v3.0 x4 NVMe SSD
Hard Drive
Seagate - Exos X10 10TB 3.5" 7200RPM SATA 6Gb/s
Hard Drive
Samsung - 850 Pro 512GB 2.5" SATA III 3D NAND SSD
Optical Drive
Asus - BW-12B1ST 12X SATA CD/DVD/Blu-ray Writer
Power Supply
EVGA - SuperNOVA P2 650W 80+ Platinum Fully Modular
Cooling
Corsair - Hydro H100i Pro Liquid 240mm All-In-One
Cooling
G.Skill - FTB-3500C5-D Turbulence II Memory Fans
Case
Cougar - Panzer Max ATX Full Tower
Operating System
Microsoft - Windows 10 Professional 64-bit
Monitor
Acer - 2x G7 G247HYL 23.8" IPS 4ms 1920 x 1080 60Hz
Keyboard
Cooler Master - MasterKeys Pro S Cherry MX Red w/Ducky Keycaps
Mouse
Logitech - G502 Hero RGB Tunable Gaming
Mousepad
Fellowes - Black w/Microban
Audio
Realtek - ALC1220 - 7.1Ch 32bit/192KHz 120dB SNR HD
Other
Logitech - C922x HD Pro Widescreen 1080p Webcam
Other
Thrustmaster - T.Flight Stick X Joystick
Other
Canon - PIXMA MG3120 All-In-One Copier/Printer/Scanner
Other
Sennheiser - HD 650 LE Massdrop Reference Class Headphones
Other
Logitech - Z623 200W 2.1Ch THX-Certified Speakers
Other
Thermal Grizzly - Kryonaut Top Grade Thermal Compound
Other
Shure - MV5 Professional Quality Condenser Microphone
CPU
Intel - Core i7-7700 3.6GHz 4-Core (4.2GHz Max Boost)
Motherboard
ASRock - Z270M-ITX/ac LGA1151 Intel Mini ITX
RAM
Kingston - HyperX Predator 8GB 2400MHz DDR4 CL12
Hard Drive
ADATA - Premier Pro SP600 64GB 2.5" SSD
Power Supply
Silverstone - 300W 80+ Bronze Certified SFX
Cooling
Noctua - NH-L9i 33.8 CFM
Case
Cooler Master - Elite 110 Mini ITX
Operating System
pfSense Latest Version
Monitor
BenQ - GW2270 21.5" 1920x1080 60Hz
Keyboard
Qumax - Scorpius V6 Wired Mini
▲ hide details ▲


MacG32 is online now  
post #253 of 1198 (permalink) Old 07-21-2019, 02:27 PM
OCCT Stable OCD
 
schoolofmonkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Gold Coast Australia
Posts: 2,178
Rep: 39 (Unique: 32)
Quote: Originally Posted by MacG32 View Post
I wouldn't use an offset at all. Seems there's not enough volts at idle to maintain your stability.
Ditched the big offset, basically I'm using -0.00625v with LLC 1, drops the voltage under load but keeps the voltages higher during idle. Brought the temps up a bit, but it also brought the Cinebench scores up.

The machine passes EVERY stress test and benchmark out there including memory tests.

So I'll see what happens now when I lock the machine.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cinebench 15.png
Views:	53
Size:	59.7 KB
ID:	282600  

Click image for larger version

Name:	2.png
Views:	30
Size:	41.4 KB
ID:	282602  

Attached Images
 

schoolofmonkey is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #254 of 1198 (permalink) Old 07-21-2019, 02:42 PM
Riding on the edge
 
The Sandman's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Grand Rapids Michigan
Posts: 3,169
Rep: 352 (Unique: 248)
Question for the Hero owners, and obviously all others as well.

Has anyone tried, or have an idea if there's any chance the C6H/C7H EK Monoblock will fit the C8H?
Just waiting for the dust to settle a bit before purchase and haven't seen this topic come up here yet.

I've contacted EK and their reply on a Monoblock for the C8H was "probably the special monoblocks for the X570 motherboards would be coming out in September 2019".

Ryzen Build
(20 items)
Bruce
(14 items)
CPU
R7 2700x
Motherboard
Crosshair VI Hero
GPU
Diamond 7970
RAM
GSkill FlareX F4-3200C14D-16GFX
Hard Drive
Samsung 960 EVO NVMe
Hard Drive
Samsung 840 SSD
Hard Drive
Corsair GT SSD
Hard Drive
WD 2TB Black
Hard Drive
WD 4TB Red
Power Supply
EVGA 850 G2
Cooling
XSPC GPU Razor WB
Cooling
XSPC RX 360
Cooling
XSPC RS 360
Cooling
D5 Vario
Cooling
Gentle Typhoon AP-15 1850 rpm
Cooling
EK-FB Asus C6H Monoblock
Cooling
XSPC EX140
Case
Xigmatek Elysium
Operating System
Win 10 Pro
Monitor
Asus VE248H x2
CPU
FX 6350
Motherboard
Asus CHV-Z
GPU
PNY GT 710
RAM
G.Skill Trident X 16GTX 1866MHz 8-9-9-24-33-1T
Hard Drive
Samsung 840 Pro
Hard Drive
WD20EFRX 64M Red x4 raid 10
Hard Drive
WD5001AALS Blk
Optical Drive
Asus DRW-24B1ST
Power Supply
Corsair HX500
Cooling
Hyper 212 Evo R2
Case
Corsair 330R Titainium
Operating System
Windows Server 2008 R2 Standard
Monitor
Asus
Keyboard
Logitech MK300
▲ hide details ▲


The Sandman is offline  
post #255 of 1198 (permalink) Old 07-21-2019, 05:06 PM
New to Overclock.net
 
OneCosmic's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 92
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by 1usmus View Post
In the interval between breakfast and writing a special review Zen 2 I want to share one more profile with you

4200C16

https://www.overclock.net/forum/atta...1&d=1563710817


__________________________________


I checked the VDDG voltage requirements for the entire frequency spectrum when using a processor with a poor memory controller. 0.9 volts is enough for any scenario.
Is 4200MHz CL16/1800 fClock better than 3600MHz CL14/1800fClock with optimised subtimings?
OneCosmic is offline  
post #256 of 1198 (permalink) Old 07-21-2019, 11:12 PM
OCCT Stable OCD
 
schoolofmonkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Gold Coast Australia
Posts: 2,178
Rep: 39 (Unique: 32)
So far so good with the idle clock BSOD, temps suck though, maxing out at 80c.
I ended up with a offset of -0.00625, it wouldn't let me use -0.0001

CPU Power is hitting 147w on full load during a x264 encode.

Someone mentioned about limiting power and not messing with negative offsets to lower temps, I'm just not sure how to go about that..

schoolofmonkey is offline  
post #257 of 1198 (permalink) Old 07-22-2019, 12:39 AM
New to Overclock.net
 
phillyman36's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 135
Rep: 4 (Unique: 4)
Quote: Originally Posted by leetier View Post
I have the 0702 with a date 7/4/2019 when I look in the BIOS. Only way that was working for me in terms of BIOS updating was the EZ Flash via Internet and it got this version. I tried installing the newest (same version number with newer date?) but I am unable. I have a FAT32 USB stick (tried two different ones) and tried by flashback function as well as EZ flash via USB stick and also the Internet EZ Flash again. Flashback doesn't go anywhere, EZ Flash with stick keeps saying the file isnt a proper BIOS file, and internet EZ Flash says I have the latest version but clearly I don't.

Now also tried using the C8H BIOS file from Asus website in AI Suite 3 which says "The model of the BIOS image doesn't match the BIOS ROM currently present"

How is this update supposed to be done?
What MagG32 said. Used the file renamer and updated via the bios update tool. The files are supposed to be the same but i updated again just in case something went wrong with my first update.
phillyman36 is offline  
post #258 of 1198 (permalink) Old 07-22-2019, 08:51 AM
New to Overclock.net
 
wisepds's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Seville (Spain)
Posts: 337
Rep: 6 (Unique: 5)
why my CPU FSB is not 100?

wisepds is offline  
post #259 of 1198 (permalink) Old 07-22-2019, 09:23 AM
New to Overclock.net
 
Section31's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 483
Rep: 8 (Unique: 8)
Quote: Originally Posted by SlimJ87D View Post
Are you using BIOs or Ryzen Master? I've been trying to figure out how to control the voltages with BIOs, it doesn't work.

But anyways, use this method for now: https://www.reddit.com/r/Amd/comment...mmend_massive/

I'm waiting for others to start OC so we can discuss controlling VID voltages. Haven't seen anyone talk much about CCX OC here yet.

With this method, I have accomplished the following:

Ryzen Master - All VID voltages controlled to be below 1.325, no thermal warnings happen.
CCX0 4425
CCX1 4425
CCX2 4475
CCX3 4475

der8auer's OC tool - VID voltages spike to 1.38v-1.48v, thermal warnings happen and PC shuts off
CCX0 4425
CCX1 4425
CCX2 4450
CCX3 4450

My scores with der8auer's OC tool is actually higher because Ryzen Master sucks up resources. But Ryzen Master lets me run 4475 because it controls the VID voltages!

I CAN'T GET THE BIOS TO CONTROL THE VID VOLTAGES LIKE RYZEN MASTER DOES!

Hopefully someone here can figure it out. We'll get really nice OCs soon. We need to Overclock and Undervolt the best that we can to maximize boost because if we don't, thermal throttling occurs and these chips heat up quite rapidly due to the way they are designed.
Thanks for the link. This really helped me out. I am still working on fine tuning the overclock. The bios PBO have issues with using too much voltage.
Section31 is online now  
post #260 of 1198 (permalink) Old 07-22-2019, 09:27 AM
New to Overclock.net
 
Section31's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 483
Rep: 8 (Unique: 8)
Quote: Originally Posted by The Sandman View Post
Question for the Hero owners, and obviously all others as well.

Has anyone tried, or have an idea if there's any chance the C6H/C7H EK Monoblock will fit the C8H?
Just waiting for the dust to settle a bit before purchase and haven't seen this topic come up here yet.

I've contacted EK and their reply on a Monoblock for the C8H was "probably the special monoblocks for the X570 motherboards would be coming out in September 2019".
I would seriously wait for user reviews on EKWB monoblocks. I had one for the X299 Apex and it was so bad I ended up getting the heatkiller X299 VRM waterblock and reused my heatkiller CPU IV block. I really try to avoid EKWB products at all costs.
Section31 is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (2 members and 1 guests)
Hitman82 , MacG32
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off