Accidentally Water Cooled Asus AMD Mobo - Page 2 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Accidentally Water Cooled Asus AMD Mobo

Reply
 
Thread Tools
post #11 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 06:51 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
rivaldog's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Texas
Posts: 1,779
Rep: 47 (Unique: 44)
Quote: Originally Posted by skupples View Post
are you jacked into the board IO atm or something? cuz if not, then your GPU appears to be working, at least in 2D... now to load 3D.

I don't see many drip marks in the dust in the shots you took. seems like the top fan tossed most of it away, & whatever may have dripped went into the cpu cooler.
The boot I managed into safe mode is on my brother's PC with PSU, mobo, CPU, RAM, that are all guaranteed not wet. My drives from the wet PC are in and all recognized and showing up in safe mode. The GPU in use is a replacement I got off eBay

Quotes better than Charlie Sheen's (Click to show)Warning: Spoiler! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by tommy1993 go_quote.gif
Perfect for my hobby of shaving my balls while standing in a volcano

devil.gif
Quote:
Originally Posted by PARTON go_quote.gif
Quote:
Originally Posted by luXfer go_quote.gif
I plan on making my HAF-932 into a family heirloom eventually.
The grandkids are going to wonder what the hell it even is.
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud go_quote.gif
EDIT:
Dangit...double post! doh.gif After the next person posts...I'll clean this mistake up. ninja.gif

sneaky.gifAMD 4GHz Clubsneaky.gifdevil.gifWe Are The Red Tidedevil.gif


rivaldog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 06:55 PM
Vermin Supreme 2020
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bradentucky
Posts: 25,552
Rep: 737 (Unique: 388)
gotch'ya

assuming its all dry now, there's no harm in testing. The PSU will protect itself before it catches fire, & a dead GPU will either not boot, or artifact.

I've gotten a lot of things wet over the years, and have yet to have anything truly die.

Add me on Steam, same name
R.I.P. Zawarudo, may you OC angels' wings in heaven.
If something appears too good to be true, it probably is.
skupples is offline  
post #13 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 07:03 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 375
Rep: 13 (Unique: 11)
Quote: Originally Posted by rivaldog View Post
The computer was running when it got wet, that is correct.

I was just able to successfully boot into safe mode. Does that mean my win10 install is fine? Orrrr do I need to wipe and reinstall?

Mouse works just fine but I can't get either of my 2 keyboards to work on the damn thing

No one thinks that GPU is working do they? It looks like it took a direct hit of the water, like a lot of it.
If it works in safe mode the issue is likely incorrect or corrupted drivers.

To fix that go to the microsoft Win10 download site and create a bootable USB and basically just do a version update over the original windows install. You may need to set the BIOS to boot from USB.

Note that as you have changed motherboards a non-retail windows may refuse to activate. If you had an OEM Win10 it is locked to the first motherboard it is installed on. If that occurs you will have to either ring Microsoft support and explain its a repair and not a new computer and get a code OR just put up with an unactivated Windows.

The GPU may be OK, the amount of water is not an issue it is more a question of whether anything shorted or got zapped from power spikes. There may however be long term issues with corrosion even if it still works, it may be necessary to thoroughly clean the card with some sort of contact cleaner.
clannagh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 07:07 PM
Vermin Supreme 2020
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bradentucky
Posts: 25,552
Rep: 737 (Unique: 388)
i think he may have intentionally booted into safe mode? not sure, he slotted all his stuff, minus GPU n PSU into his brother's similar enough system. You'd think win10 would just be awesome n boot direct into windows. I mean, I just swapped an M.2 from an AMD notebook to an intel notebook & it booted fine, first try.

Add me on Steam, same name
R.I.P. Zawarudo, may you OC angels' wings in heaven.
If something appears too good to be true, it probably is.
skupples is offline  
post #15 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 07:10 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
rivaldog's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Texas
Posts: 1,779
Rep: 47 (Unique: 44)
If I wipe and re-install Win 10, like I know it's got the option to do that within the OS without creating a bootable disk, will that take care of all the old drivers and get it ready for new ones? Referring to the option found in settings under "Update and Security > Recovery" section

Quotes better than Charlie Sheen's (Click to show)Warning: Spoiler! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by tommy1993 go_quote.gif
Perfect for my hobby of shaving my balls while standing in a volcano

devil.gif
Quote:
Originally Posted by PARTON go_quote.gif
Quote:
Originally Posted by luXfer go_quote.gif
I plan on making my HAF-932 into a family heirloom eventually.
The grandkids are going to wonder what the hell it even is.
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud go_quote.gif
EDIT:
Dangit...double post! doh.gif After the next person posts...I'll clean this mistake up. ninja.gif

sneaky.gifAMD 4GHz Clubsneaky.gifdevil.gifWe Are The Red Tidedevil.gif



Last edited by rivaldog; 08-08-2019 at 07:17 PM.
rivaldog is offline  
post #16 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 07:13 PM
Vermin Supreme 2020
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bradentucky
Posts: 25,552
Rep: 737 (Unique: 388)
is it just NOT booting into a normal win10? normally win10 would do all its own driver clean up in the background, unless store/update is disabled.

Add me on Steam, same name
R.I.P. Zawarudo, may you OC angels' wings in heaven.
If something appears too good to be true, it probably is.
skupples is offline  
post #17 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 07:14 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
rivaldog's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Texas
Posts: 1,779
Rep: 47 (Unique: 44)
Quote: Originally Posted by skupples View Post
is it just NOT booting into a normal win10? normally win10 would do all its own driver clean up in the background, unless store/update is disabled.
It boots and shows the Windows logo but the screen goes black and just sits there. Monitors show blue lights like they're getting a video signal from the card / mobo, but nothing gets displayed. Some type of driver issue happening..

Update; Can't reinstall windows 10 from safe mode... Gonna attempt to uninstall old mobo drivers and then try booting into regular Windows 10 and see what happens

Quotes better than Charlie Sheen's (Click to show)Warning: Spoiler! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by tommy1993 go_quote.gif
Perfect for my hobby of shaving my balls while standing in a volcano

devil.gif
Quote:
Originally Posted by PARTON go_quote.gif
Quote:
Originally Posted by luXfer go_quote.gif
I plan on making my HAF-932 into a family heirloom eventually.
The grandkids are going to wonder what the hell it even is.
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud go_quote.gif
EDIT:
Dangit...double post! doh.gif After the next person posts...I'll clean this mistake up. ninja.gif

sneaky.gifAMD 4GHz Clubsneaky.gifdevil.gifWe Are The Red Tidedevil.gif



Last edited by rivaldog; 08-08-2019 at 07:29 PM.
rivaldog is offline  
post #18 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 07:41 PM
Vermin Supreme 2020
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bradentucky
Posts: 25,552
Rep: 737 (Unique: 388)
i'd start with just one drive connected.

I just got done fixing an OEM for a co-worker, n it wouldn't boot into windows w. the old data drive connected.

I'd take a step back, step down to one drive, and one memory stick, then keep trying to get into windows with a different stick of memory.

Add me on Steam, same name
R.I.P. Zawarudo, may you OC angels' wings in heaven.
If something appears too good to be true, it probably is.
skupples is offline  
post #19 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 08:14 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
rivaldog's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Texas
Posts: 1,779
Rep: 47 (Unique: 44)
Different stick of memory? The RAM is fine too, that's also from my brother's computer. The memory has nothing to do with it.

I just tried my old GPU in my brother's rig. I realize now I forgot to plug in the PCIe power cables from the PSU into the GPU, but when I hit the power button with the old GPU plugged into the working rig, there was a flicker of power, fans started to spin for a split second, then everything turned right back off. Now absolutely nothing happens when I hit the power button on the case.... Is that a short? Is something shorted? Also thought I smelt a burning smell for a second... Did I just fry this mobo too?

Update; Ok so I turned the PSU off and then back on and now it's all good. Rig turns on with the eBay GPU. It's now booting into regular Windows 10 after I uninstalled some drivers from device manager while in safe mode. Trying to install gigabyte drivers now. I'm getting some artifacting randomly, and twice in regular win 10 it's had a huge artifact and crashed. Like I lost the display completely while the rig was still running. Does that mean the eBay GPU is not functioning?

Cheers.

Quotes better than Charlie Sheen's (Click to show)Warning: Spoiler! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by tommy1993 go_quote.gif
Perfect for my hobby of shaving my balls while standing in a volcano

devil.gif
Quote:
Originally Posted by PARTON go_quote.gif
Quote:
Originally Posted by luXfer go_quote.gif
I plan on making my HAF-932 into a family heirloom eventually.
The grandkids are going to wonder what the hell it even is.
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud go_quote.gif
EDIT:
Dangit...double post! doh.gif After the next person posts...I'll clean this mistake up. ninja.gif

sneaky.gifAMD 4GHz Clubsneaky.gifdevil.gifWe Are The Red Tidedevil.gif



Last edited by rivaldog; 08-08-2019 at 08:18 PM.
rivaldog is offline  
post #20 of 35 (permalink) Old 08-08-2019, 08:18 PM
I Love this Hobby!
 
Gunderman456's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 7,777
Rep: 612 (Unique: 504)
Put your brother's card in and see. If it boots, his computer is fine and your card is toast.

-Guide to 1st Case Modding for Better GPU(s) Performance/Cooling-
https://www.overclock.net/case-mod-wo...ing-guide
-Guide to 2nd Case Modding for Better GPU(s) Performance/Cooling-
https://www.overclock.net/case-mod-wo...e-fan-mod
Fast n' Cheap
(17 items)
Bit'O'Heaven
(16 items)
CPU
RYZEN 7 3700X
Motherboard
ASUS TUF GAMING X570-PLUS
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series 32GB (2x16GB) DDR4 3600 16-19-19-39 CL 16 1.35V
Hard Drive
Corsair Force Series Gen.4 PCIe MP600 500GB NVMe M.2 SSD
Hard Drive
Seagate BarraCuda ST3000DM008 3TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
Optical Drive
LG 16X SATA Blu-Ray Internal Rewriter with 3D Playback and M-DISC Support BH16NS40
Power Supply
Fractal Design Ion+ 860P 80 PLUS Platinum Certified 860W Full Modular
Cooling
Noctua NH-D15
Case
Veddha GriderCase alpha V1
Operating System
Win 10 Pro 64bit
Monitor
Nixeus EDG 27" IPS Freesync 1440p 144Hz
Keyboard
Redragon K589 SHRAPNEL RGB Mechanical Keyboard
Mouse
Logitech G502 Hero
Mousepad
ALLSOP Redmond Mouse Pad
Audio
Cambridge Soundworks 5.1
Other
PulseLabz Challenger Gaming Chair
CPU
Intel i7 4770k @ 4.5GHz
Motherboard
Asus Maximus VI Rog Gene
GPU
Gigabyte AMD R9 290 @ Core 1160MHz & Memory 1350MHz
RAM
G.SKILL Trident X DDR3 16GB 2400MHz
Hard Drive
Samsung 840 PRO 256GB
Hard Drive
Seagate Barracuda 7200.14 3TB
Optical Drive
Pioneer Black Blu-ray 16X BD-R 2X BD-RE
Power Supply
EVGA SuperNOVA G2 1300W 80PLUS Gold Fully Modular
Cooling
Corsair H60 Push/Pull
Case
PC-JMK5-Cool 5 Open Frame Case
Operating System
Win 7 Pro 64bit
Monitor
Samsung 245BW 24" 1200p 60Hz
Keyboard
Logitech G15
Mouse
Logitech MX518
Mousepad
Corsair Vengeance MM200
Audio
Yamaha HTR-5830 Polk Audio 3.0
CPU
Intel Core i5-3570K @ 4.6GHz
Motherboard
ASRock Z77E-ITX mITX
GPU
Sapphire AMD HD 7990 @ Clock 900MHz & Memory 1100MHz
RAM
G.SKILL Ripjaws X DDR3 8GB 1600MHz @ 1866MHz
Hard Drive
Crucial SSD CT128M4SSD3 128GB mSATA SATA III 6GB
Hard Drive
Seagate Barracuda HDD 1TB
Optical Drive
LG DVD R/W
Power Supply
Corsair Professional Series Gold AX850 Fully Modular
Cooling
Corsair Cooling Hydro Series H100
Case
BitFenix Prodigy Mini-ATX Black Case
Operating System
Win 7 Pro 64bit
Monitor
Samsung TV 52"
Keyboard
Logitech K330 Wireless
Mouse
Logitech M215 Wireless
Mousepad
Corsair Vengeance MM200
Audio
Yamaha RX-V681 PSB/PolkAudio 5.1
▲ hide details ▲


Gunderman456 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off