Lucky AMD Boards! X470 CH7 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Lucky AMD Boards! X470 CH7

 
Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 10-09-2019, 12:23 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 83
Rep: 1 (Unique: 1)
Lucky AMD Boards! X470 CH7

Have to RMA my x570 due to wifi card. Tried using my x470 but now that doesn't work either. System will boot if left on auto voltage control. If trying to use any offsets or manual voltage that causes the board to go below 1.35v it will crash or not post to windows and stay on ROG screen with a debug code error 8. Have tried 2 fine working cpus. This is on an x470 CH7. Re-sat CPU, trial & errored all memory sticks, tried another GPU, reset CMOS and pulled/placed back in CMOS battery. Any suggestions on how I might fix this problem?
RedBlueHue4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-09-2019, 01:46 AM
New to Overclock.net
 
darkage's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 24
Rep: 0
do they work and post when set to stock values?
if so why below 1.35V ?
which cpu ?

Offical Ryzen 7 3700X Owner!
AZ
DKG
(10 items)
JP_AZ
(12 items)
CPU
AMD RYZEN 7 3700X
Motherboard
ASUS CROSSHAIR VII
GPU
SAPPHIRE PULSE RX 5700XT
RAM
TEAMGROUP UD4-3200 DARK 8 PACK EDITION
Hard Drive
SAMSUNG 960 EVO NVME
Power Supply
Antec HCP 850
Cooling
ARCTIC FREEZER 34 DUO
Case
SILVERSTONE FT-02
Operating System
10 X64 Pro
Monitor
ASUS MX 279H
CPU
I7 7700K
Motherboard
ASUS MAXIMUS IX CODE
GPU
ASUS STRIX RX 580 OC
RAM
GSKILL TRIDENT Z F4-3200C14-16GTZSW
Hard Drive
SAMSUNG 960 EVO NVME
Power Supply
SEASONIC FOCUS +
Cooling
CRYORIG H5 ULTIMATE
Case
CORSAIR AIR 540
Operating System
10 X64 Pro
Monitor
LG 24GM79G B
Mouse
STEELSERIES RIVAL 650
Mousepad
STEELSERIES QCK PRISM
▲ hide details ▲
darkage is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-10-2019, 11:07 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 83
Rep: 1 (Unique: 1)
Yeah stock voltages things seem to work. not sure at all why but if its 1.35 or below it gets stuck on the ROG loading screen and doesn't post to windows. Error code 8, and if it does get to windows it just blacks out and shows error code 8. I think this is a bad motherboard too I had disabled VRM spread sprectrum and noticed my voltages were going as high as 1.65v after this. Turned the feature back to off/auto and never been acting the same since. I know its not the CPU because the new 3900x I got works fine and does the same thing in this board. Right now just trying to use a 2700x
RedBlueHue4 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off