Asus 470-F Bios mod - Page 2 - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

Asus 470-F Bios mod

Reply
 
Thread Tools
post #11 of 24 (permalink) Old 01-24-2020, 02:15 PM
New to Overclock.net
 
ambivalence_ru's Avatar
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 9
Rep: 0
just flashed mine. so many options, it's insane! as for fans: should I manually set duty cycle to 0% or enabling fan stop option will stop them automatically when temperatures are low enough? was it hidden option or you've made it by yourself?

thanks a lot, this is huge!
ambivalence_ru is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 24 (permalink) Old 01-24-2020, 04:47 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 12
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Knodl View Post
Awesome - thanks for the screenshots!

So the CPPC preferred cores setting was actually hidden and not a "X570-only" feature? Well, thanks a lot Asus! -.-


Edit:

I flashed it and it's working fine. No issues here.


Regarding Cool´n´Quiet...
Source1
Source2 (~1:26:08)
Haha I've read somewhere a vendor put the option back in. Thanks for the feedback! I'm glad everything is working for you.

Quote: Originally Posted by ambivalence_ru View Post
just flashed mine. so many options, it's insane! as for fans: should I manually set duty cycle to 0% or enabling fan stop option will stop them automatically when temperatures are low enough? was it hidden option or you've made it by yourself?

thanks a lot, this is huge!
The Fan Stop option should stop the fans when the temperature is below the Lower Temperature settings. For example when you put 30 in the Lower Temperature the fans stop when a temperature is measured of 29.
Eder is offline  
post #13 of 24 (permalink) Old 01-24-2020, 07:04 PM
New to Overclock.net
 
ambivalence_ru's Avatar
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 9
Rep: 0
thanks for your answer one last question though: how can I get into memory training section which can be seen on your screenshot? I cannot find it for some reason, even though I see «DDR4 Common Options».
ambivalence_ru is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 24 (permalink) Old 01-25-2020, 04:52 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 12
Rep: 0
Quote: Originally Posted by ambivalence_ru View Post
thanks for your answer [IMG class=inlineimg]/forum/images/smilies/smile.gif[/IMG] one last question though: how can I get into memory training section which can be seen on your screenshot? I cannot find it for some reason, even though I see «DDR4 Common Options».
You're close. It's in the Phy Configuration/PMU training.
Eder is offline  
post #15 of 24 (permalink) Old 01-30-2020, 02:10 PM
New to Overclock.net
 
ambivalence_ru's Avatar
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 9
Rep: 0
seems like memory training feature is locked for zen+, at least I couldn't find it.
ambivalence_ru is offline  
post #16 of 24 (permalink) Old 02-16-2020, 12:10 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: May 2019
Posts: 8
Rep: 0
Hi,
I have a problem with USB 3.1 I'm getting max 20mb/sec where on Intel mainboard is 200mb/s. Is there any USB options in your MOD that can solve speeds on USB 3.1?
qpens8 is offline  
post #17 of 24 (permalink) Old 02-17-2020, 03:10 AM
"Topfn"
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 20
Rep: 0
Did you manually install any ASMedia USB driver package?

Try out "pure" 1.16.59.1 Asmedia drivers
Knodl is offline  
post #18 of 24 (permalink) Old 02-17-2020, 07:58 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 12
Rep: 0
Quote: Originally Posted by qpens8 View Post
Hi,
I have a problem with USB 3.1 I'm getting max 20mb/sec where on Intel mainboard is 200mb/s. Is there any USB options in your MOD that can solve speeds on USB 3.1?
Quote: Originally Posted by Knodl View Post
Did you manually install any ASMedia USB driver package?

Try out "pure" 1.16.59.1 Asmedia drivers
I had to manually point windows to the right direction for the correct AMD Sata Controller driver instead of a generic one. Wouldn't surprise me if something simular is happening with the USB drivers.
Eder is offline  
post #19 of 24 (permalink) Old 02-18-2020, 10:12 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: May 2019
Posts: 8
Rep: 0
Didn't help or I'm doing something wrong
qpens8 is offline  
post #20 of 24 (permalink) Old 02-19-2020, 08:08 AM
"Topfn"
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 20
Rep: 0
XHCI hand-off disabled? (BIOS, USB section)
Knodl is offline  
Reply

Tags
x470-f

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off