Asus Strix B450-E nvme raid issue - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

Asus Strix B450-E nvme raid issue

 
Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 05-17-2020, 12:17 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Mopeygoth's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 40
Rep: 1 (Unique: 1)
Asus Strix B450-E nvme raid issue

hey,

i have an odd issue where my M.2 drivers to not appear in raidexpert in windows, and in device manager the two drives appear individually, and not as a raid array like my 4x sata drives (that are in raid)

The boot drive is GPT UEFI, so that i have the raidexpert options available in bios.

I can set up the raid in bios, but it does not carry through to windows as described above.

the AMD CBS menu is greyed out in bios, but the raid expert menu is there, so go figure.

both NVME and SATA is set as raid in sata configuration under chiptset.

I've installed the sata raid drivers initially, when setting up the sata raid (used for backup of my nvme content before attempting the raid in the first place)

the current storage config is:

4x sata ssds in raid
2x m.2 nvme supposed to be in raid
another m.2 nvme in pci-express 3.0 x4 adapter with OS

any ideas?

i did not do any screenshots when i first attempted this, but if needed, i can redo it all for documentation and clarification.

Mopeygoth is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-17-2020, 12:34 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kentucky
Posts: 18,003
Rep: 961 (Unique: 706)
kinda confused are you having trouble booting windows or installing it ? when i setup raid i had load a driver to get my os installed.


Midnight Madness
(17 items)
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
Motherboard
ASUS AMD AM4 ROG Strix X570-E
GPU
EVGA GTX 1080 FTW Hydro Copper
RAM
G.SKILL TridentZ Series
Hard Drive
Samsung EVO 850 500
Power Supply
SeaSonic M12D SS-850 850W
Cooling
EK-SBAY Dual DDC 3.2 PWM Serial
Cooling
Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper Radiator 360
Cooling
Hardware Labs Black Ice SR2 Multiport Black Carbon Radiator - 360mm
Cooling
EKWB EK-Velocity Strike CPU
Cooling
EK-CoolStream RAD XTC 420
Case
Thermaltake core x71
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
ASUS VW246H Black 24" 2ms
Keyboard
Rosewill NEON K75 V2 BR
Mouse
CM Storm Sentinel Advance II
Audio
Corsair Void
▲ hide details ▲


Bal3Wolf is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-18-2020, 01:48 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Mopeygoth's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 40
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by Bal3Wolf View Post
kinda confused are you having trouble booting windows or installing it ? when i setup raid i had load a driver to get my os installed.
neither, OS is running off a third nvme.

The issue is that there is no raid array to be seen for the two main nvmes.

Mopeygoth is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off