3300x on Asrock B350 Fatality Itx , last bios P6.50 ... not working - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

3300x on Asrock B350 Fatality Itx , last bios P6.50 ... not working

 
Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 06-30-2020, 03:33 AM - Thread Starter
Gmt
New to Overclock.net
 
Gmt's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 92
Rep: 2 (Unique: 2)
3300x on Asrock B350 Fatality Itx , last bios P6.50 ... not working

Hi, to keep it short, tried to pair up a 3300x with an Asrock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac. Checked the website for support (https://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1.../index.asp#CPU) and the processor appears there since bios P6.50. Downloaded the bios (AB350 Gaming-ITXac(6.50)ROM) and flashed it with a Ryzen 1600 and all went fine. Put the new 3300x in ... and it does not work. The cpu fan spins, videocard fans spin .. still no signal to the monitor, I have no speaker so I do not hear if any beep codes occur (need to find one). Very unlikely that the videocard output has failed exactly in the same time. Anyone tried to pair a 3300x with a B350?

Many thanks.

Last edited by Gmt; 06-30-2020 at 03:38 AM.
Gmt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-30-2020, 03:45 AM
Top kek
 
Join Date: Oct 2013
Location: Bulgaria , Sofia
Posts: 3,545
Rep: 121 (Unique: 72)
Make sure you reset the BIOS to its defaults after changing the CPU. Reset the CMOS.

Previous Hardware:
Spoiler!
Main rig
(16 items)
Parents (2nd) PC
(13 items)
CPU
AMD R7 1700
Motherboard
ASRock X570 Fatal1ty Gaming K4
GPU
Sapphire RX480 4GB Nitro+
RAM
Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200Mhz
Hard Drive
Corsair ForceLS SSD
Hard Drive
250GB Maxtor SATA 7200RPM 8MB
Hard Drive
250GB Seagate Baracuda SATA 7200RPM 8MB
Hard Drive
500GB WesternDigital Blue 7200RPM 16MB
Power Supply
Corsair TX850M
Cooling
Cooler Master 212 EVO
Case
Thermaltake View 27
Operating System
Windows 10 x64 1607
Monitor
AOC i2267FWH 21.5" 1080p IPS
Keyboard
Logitech K120
Mouse
A4 Tech Bloody v5
Audio
Corsair HS30 Raptor
CPU
AMD FX-8320
Motherboard
ASRock Fatal1ty 990FX Killer
GPU
XFX RX470 4GB SingleFan
RAM
Mushkin Redline 996996 2x4GB 2133Mhz
Hard Drive
Western Digital Green 500GB 7200RPM 8MB
Hard Drive
120GB Kingston SSD
Optical Drive
ASUS DVD+RW x52
Power Supply
Corsair VS650
Cooling
ThermalTake Frio Silent 14
Case
DeepCool Tesseract
Operating System
Windows 10 Enterprise 1607
Monitor
ASUS VS228H 21.5"
Keyboard
Logitech K120
▲ hide details ▲
ku4eto is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-30-2020, 04:00 AM - Thread Starter
Gmt
New to Overclock.net
 
Gmt's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 92
Rep: 2 (Unique: 2)
Hi, yes those steps were already done, reset CMOS bios via jumper, removed the battery for 30 secs, initially it did not even managed to start the cpu fan to spin. Too bad it does not have an integrated gpu ... :-(
Gmt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 06-30-2020, 04:36 AM
Still kinda lost
 
Awsan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Trance city (Sana'a,Yemen)
Posts: 3,256
Rep: 122 (Unique: 92)
Did you try the CPU on a different board? and maybe if you have another CPU test the board and GPU again.

Godzilla HAF red
(18 items)
The Son Of Godzilla
(18 items)
CPU
Ryzen 3950x
Motherboard
MSI MEG UNIFY X570
GPU
EVGA RTX 2080 SUPER GAMING BLACK
RAM
G.Skill Trident NEO 32GB 3600mhz
Hard Drive
Sabrent Rocket 4.0 1TB
Hard Drive
WD blue 2tb SSD
Power Supply
Seasonic Prime Ultra Titanium 650w
Cooling
Nh-D15 Chromax
Case
CM H500
Operating System
Windows 10 pro
Monitor
LG24GM77-b
Keyboard
Corsair K95 platinum
Mouse
Logitech G502 SE
Mousepad
Red Gear
Audio
AD900x
Audio
Beyerdynamic Custom Studio
Audio
Schiit Modi 3
Audio
JDS ATOM
CPU
Intel Core i7 Extreme 2920XM/Intel Core i7 2860QM
Motherboard
P180HMx
GPU
AMD Radeon HD 6990M
GPU
AMD Radeon HD 6990M
RAM
Samsung
RAM
Samsung
RAM
Samsung
Hard Drive
Seagate 750GB 7200RPM
Optical Drive
Blu-Ray reader
Power Supply
300W+8 cells battery
Cooling
Sager Cooling + CM SF-19 USB 3.0
Case
SagerNP8180
Operating System
Windows 7 Ultimate X64
Monitor
18.4 1920x1080 Glossy 16:9 Plastic covered
Keyboard
Gigabyte wirless
Mouse
Gigabyte wireless
Mouse
Table
Audio
ultrasone pro 550 + FiiO E7++ on board 5.1 sound system
▲ hide details ▲
Awsan is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-30-2020, 10:18 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 12
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Gmt View Post
Hi, yes those steps were already done, reset CMOS bios via jumper, removed the battery for 30 secs, initially it did not even managed to start the cpu fan to spin. Too bad it does not have an integrated gpu ... :-(

Do you wait some minutes with board powered up ? its normal to happen when exchange cpu to a new family ( matisse ). The system may reboot several time until boot sucessfully.
zhadoom is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off