SB750 RAID0 Success! M4A79 Deluxe - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

SB750 RAID0 Success! M4A79 Deluxe

 
Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 12-10-2010, 01:21 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2010
Location: South UK
Posts: 420
Rep: 25 (Unique: 22)
Hi all,

Just posting this up in case anyone else has similar problems to me.

After months of searching and trialling various drivers I finally installed Windows 7 64 onto an AMD SB750 RAID0 array of 3 1TB Seagate Barracudas.

Motherboard is an ASUS M4A79 Deluxe.

Download the SB750 AHCI Vista drivers, version 3.1.1540.61 and put them onto a USB pen.

The process that worked for me is to make sure all flash drives etc are removed from the pc.
Make sure the DVD drive is connected to the bottom flat SATA port (SATA5).
Enable RAID on SATA 1-4 and keep SATA 5-6 as IDE in BIOS.
Reboot and use CTRL-F to build raid array.
Boot from Windows disk and start Windows setup.
When you get to where you pick the installation hard drive nothing will display.
Insert the USB pen and click on load drivers.
Navigate to the driver files on the USB pen.

INSTALL THE X86 DRIVERS FIRST

This will make the array visible.
Click load drivers again and then pick the x64. (There should be two inf files now.)
Ignore the message about digital signing and carry on installation as normal.

TAKE NOTE!

Each time the pc restarts until you get into Windows press F8 on boot up so you can tell Windows to disable the signed driver enforcement.
Complete all Windows updates to resolve several RAID communication issues and restart.
Everything should now work fine and no needing off pressing F8 on each startup.

Hope this helps anyone who was getting fed up like me.


loki_reborn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 12-01-2011, 09:35 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2010
Location: South UK
Posts: 420
Rep: 25 (Unique: 22)
Bump for anyone who needs the info and shameless spotlight time for me.


loki_reborn is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off