Disable Highlight New Programs In Windows 8? - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Disable Highlight New Programs In Windows 8?

 
Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 05-12-2014, 12:50 PM - Thread Starter
Stock *ahem*
 
Quantum Reality's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,380
Rep: 307 (Unique: 237)
I know how to do it in Win7 but for the life of me I can't find such an option in Windows 8 and Google Searches have been less than helpful.

Any assistance from the peanut gallery?
Quantum Reality is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 05-12-2014, 01:58 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 669
Rep: 65 (Unique: 42)
As far as I'm aware there is no GUI to modify this option as it was in the now removed "Customize Start Menu" window, however the registry key might still work and provide the same functionality:

run regedit.exe
navigate to HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
find the key name Start_NotifyNewApps
if it doesn't exist, create a new DWORD (32-bit) Value and name it Start_NotifyNewApps exactly
modify it's value, set it to 0 to disable highlighted new apps, or set it to 1 to enable highlighted new apps
close regedit then reboot and see if it has had any effect

chances are this might have no effect or cause problems, if so open up regedit and delete the value
Bearybear is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 05-12-2014, 02:12 PM - Thread Starter
Stock *ahem*
 
Quantum Reality's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,380
Rep: 307 (Unique: 237)
Quantum Reality is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 02-21-2015, 06:58 AM
New to Overclock.net
 
DougS2K's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 35
Rep: 1 (Unique: 1)
I just tried this method as im new to 8.1 and hate the highlighting. Unfortunately it didnt work for me.

DougS2K is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 12-04-2016, 07:09 PM - Thread Starter
Stock *ahem*
 
Quantum Reality's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,380
Rep: 307 (Unique: 237)
I realize I'm necro-ing this and I apologize. However, I want to let people know (if they try this) they should reboot their computer so the registry change "takes" properly, so they won't get DougS2K's problem.
Quantum Reality is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off