Speccy - Page 2 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Speccy

Reply
 
Thread Tools
post #11 of 31 (permalink) Old 09-09-2010, 03:25 PM - Thread Starter
Retired Staff
 
wierdo124's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Minneapolis, Minnesota
Posts: 11,328
Rep: 442 (Unique: 323)
Quote:
Originally Posted by pistons50 View Post
Ya I use that and sometimes I use realtemp.
http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/Real_Temp/

Try it out everyone pretty nice as well. Both great programs I have them both.
Realtemp is also hosted in our downloads section

Take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty.

Quote:Originally Posted by BFRD in suggestions forum 
*poof*
Bravo One
(15 items)
CPU
Intel Core i7 6700k
Motherboard
Gigabyte Z170X-UD3
GPU
EVGA GTX1070 SC ACX3.0
RAM
16GB EVGA DDR4-2400mhz (2x8GB)
Hard Drive
Samsung 840 Evo 120GB
Hard Drive
WD 1TB
Hard Drive
WD 500GB
Hard Drive
WD 250GB
Power Supply
Corsair HX520
Cooling
Cooler Master Hyper TX3
Case
Fractal Design Define R5
Operating System
Windows 10 x64
Monitor
24" Asus
Monitor
24" Samsung
Keyboard
OCN/Ducky Mechanical
▲ hide details ▲


wierdo124 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 31 (permalink) Old 09-10-2010, 04:05 AM
 
shahzada420's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
thanks for the software
shahzada420 is offline  
post #13 of 31 (permalink) Old 09-16-2010, 10:17 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kansas City (KC)
Posts: 4,836
Rep: 224 (Unique: 189)
Speccy can sometimes be innacurate, lacking enough information, or missing information, a lot more than other programs.

The only Pros this program has is:

1) It's Free
2) It has a ultra easy to use style (Intuitive Design)
3) It looks better than other similar programs

Just my 2 cents

Try PC Wizard 2010 or Everest, much better.

_GTech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 31 (permalink) Old 09-23-2010, 01:24 AM
New to Overclock.net
 
pistons50's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Sterling Heights, MI
Posts: 2,396
Rep: 73 (Unique: 59)
Update. I have always used this program untill I realized the temps are off.

Sorry for typos. I am posting from my phone a lot.


Games for Windows / Xbox Live Gamertag: McHRSN

thumbsupsmiley.pngJoin the Selena Gomez Fan Clubthumbsupsmiley.png
pistons50 is offline  
post #15 of 31 (permalink) Old 09-23-2010, 06:00 PM - Thread Starter
Retired Staff
 
wierdo124's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Minneapolis, Minnesota
Posts: 11,328
Rep: 442 (Unique: 323)
Quote:
Originally Posted by pistons50 View Post
Update. I have always used this program untill I realized the temps are off.
Then it's not set correctly.

Take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty.

Quote:Originally Posted by BFRD in suggestions forum 
*poof*
Bravo One
(15 items)
CPU
Intel Core i7 6700k
Motherboard
Gigabyte Z170X-UD3
GPU
EVGA GTX1070 SC ACX3.0
RAM
16GB EVGA DDR4-2400mhz (2x8GB)
Hard Drive
Samsung 840 Evo 120GB
Hard Drive
WD 1TB
Hard Drive
WD 500GB
Hard Drive
WD 250GB
Power Supply
Corsair HX520
Cooling
Cooler Master Hyper TX3
Case
Fractal Design Define R5
Operating System
Windows 10 x64
Monitor
24" Asus
Monitor
24" Samsung
Keyboard
OCN/Ducky Mechanical
▲ hide details ▲


wierdo124 is offline  
post #16 of 31 (permalink) Old 09-23-2010, 06:04 PM
New to Overclock.net
 
pistons50's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Sterling Heights, MI
Posts: 2,396
Rep: 73 (Unique: 59)
My motherboard tells me the temp and speccy is sometimes off by more than 10C. I am not the only one who has seen this.

Sorry for typos. I am posting from my phone a lot.


Games for Windows / Xbox Live Gamertag: McHRSN

thumbsupsmiley.pngJoin the Selena Gomez Fan Clubthumbsupsmiley.png
pistons50 is offline  
post #17 of 31 (permalink) Old 09-23-2010, 06:06 PM
New to Overclock.net
 
MrLinky's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Oregon, USA
Posts: 3,351
Rep: 488 (Unique: 415)
Quote:
Originally Posted by pistons50 View Post
My motherboard tells me the temp and speccy is sometimes off by more than 10C. I am not the only one who has seen this.
The Classy reads the cpu's IHS temp, not core temps.

Home fileserver: Pentium G3258, ASRock H97M-ITX/ac, two 4TB HDDs in Raid 1
Netflix machine: 13.3" Retina MacBook Pro


MrLinky is offline  
post #18 of 31 (permalink) Old 09-23-2010, 06:07 PM
Probably sleep deprived
 
PhilWrir's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Murrican Southwest
Posts: 5,582
Rep: 232 (Unique: 199)
Ive been using speccy for a while now. its a really nice program.
its like a simplified and more visually pleasing Belarc Advisor.
Of course, its nothing close to SIW, but its still a GREAT little program.

"In a relatively short time we've taken a system built to resist destruction by nuclear weapons and made it vulnerable to toasters." — Jeff Jarmoc


PhilWrir is offline  
post #19 of 31 (permalink) Old 09-23-2010, 07:34 PM - Thread Starter
Retired Staff
 
wierdo124's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Minneapolis, Minnesota
Posts: 11,328
Rep: 442 (Unique: 323)
Quote:
Originally Posted by pistons50 View Post
My motherboard tells me the temp and speccy is sometimes off by more than 10C. I am not the only one who has seen this.
Classifieds always read wrong.

Take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty.

Quote:Originally Posted by BFRD in suggestions forum 
*poof*
Bravo One
(15 items)
CPU
Intel Core i7 6700k
Motherboard
Gigabyte Z170X-UD3
GPU
EVGA GTX1070 SC ACX3.0
RAM
16GB EVGA DDR4-2400mhz (2x8GB)
Hard Drive
Samsung 840 Evo 120GB
Hard Drive
WD 1TB
Hard Drive
WD 500GB
Hard Drive
WD 250GB
Power Supply
Corsair HX520
Cooling
Cooler Master Hyper TX3
Case
Fractal Design Define R5
Operating System
Windows 10 x64
Monitor
24" Asus
Monitor
24" Samsung
Keyboard
OCN/Ducky Mechanical
▲ hide details ▲


wierdo124 is offline  
post #20 of 31 (permalink) Old 09-24-2010, 09:30 AM
New to Overclock.net
 
blackbuilder's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Location, Location
Posts: 1,162
Rep: 56 (Unique: 50)
v.1.05.183
Code:
- Support for newest Intel and AMD CPUs.
- Added GFX driver version to summary panel.
- Improved NVidia SLI status detection.
- Hard disk info now includes serial number.
- Improved HD drive type detection for AMD Phenom motherboards.
- Added "Check for updates" link to status bar.
- Internet connection test added.
- Added support for Hungarian language.
- Uninstall now removes older 32-bit installations correctly.
- Improved uninstall to remove dmp and log files.
- Minor tweaks and improvements.
blackbuilder is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off