GTX 750 Ti mining - Page 17 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

GTX 750 Ti mining

Reply
 
Thread Tools
post #161 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 03:21 AM
New to Overclock.net
 
Aurosonic's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 53
Rep: 1 (Unique: 1)
I'm currently mining with 6 MSI TF at 1600 khash/s. Wondering how someone got 1550 with only 5 of them.

I'm able to get 316 from single card plugged in x16 slot with overclock 135/650. But whenever i'm using riser ( no matter if it's ribbon riser or powered usb 3.0 riser) i'm getting only 280 khash + downclock to 135/300.

How do you stay at the same rates with risers i cant understand. What could be a problem ?
Which motherboard do you use ?
Aurosonic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #162 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 03:44 AM
Done
 
fleetfeather's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Australia
Posts: 5,253
Rep: 260 (Unique: 203)
next pay check I'll be picking up a 750 Ti to trial alongside my 780 Ti.

is there a go-to model for mining purposes?

Project mATX #003 | JP Artisan Advent (Prototype)
????
(15 items)
CPU
5775C (4.2)
Motherboard
VII Impact
GPU
1080Ti Hybrid
RAM
Ballistix LP 2x8GB (2133 9-10-9-24 T1)
Hard Drive
XP941 256GB
Hard Drive
Ultra II 960GB
Power Supply
Prime 650w
Cooling
D15
Case
FD Nano S
Operating System
10
Monitor
XB271HU
Keyboard
K-Type (Halo Clears, Cherry Stabs)
Mouse
G303
Mousepad
Artisan Hayate
Audio
Audioengine D1 + Beyer DT250/80 + Modmic 5
▲ hide details ▲
fleetfeather is offline  
post #163 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 05:03 AM
New to Overclock.net
 
Partol's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 734
Rep: 34 (Unique: 29)
1267-1280 MHz is my highest possible stable OC at 1.062-1.068V
bios TDP set to 39500 mW
power limit 100%
core clock +135

currently, I am increasing clock frequency by modifying the boost table.
In kepler bios tweaker: right click on boost table, choose "fix invalid clocks", and move slider at bottom.
Is there a better way to change the clock?

Partol is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #164 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 06:34 AM
New to Overclock.net
 
dph314's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Gaming...or waiting to
Posts: 3,593
Rep: 114 (Unique: 92)
Quote:
Originally Posted by Freekers View Post

Thanks for the tips and pointers guys! With your help, I managed to optimize my system even further in terms of power usage: I removed the –H 1 flag, undervolted my CPU (-0.100V compared to stock) and played around in the BIOS and now my power usage is as follows:

Complete System Power Usage
Idle without 750TI installed: 30W
Idle with 750TI OC +135/+635: 34W
Load with 750TI OC +135/+635: 112W

I.e. the 750TI OCed uses 112-30 = 82W under load

For a 6 card setup that would be 6x82 + 30 = 522W, let's say 530W. That’s a difference of 590-530 = 60W compared to before. Nice!

I’m now getting 320 kh/s which is slightly lower than before but still not bad. I have to run Chrome as well, else I get around 300 kh/s.

I’ll be getting my risers this Wednesday if all goes well. Then I can update you with the real world numbers.

Thanks!

Why is that? What kind of difference does a web browser make?

Quote:
Originally Posted by maarten12100 
Quote:
Originally Posted by dph314 
Is it weird that I'm slightly aroused?
No, it isn't. Epeen is rising!


dph314 is offline  
post #165 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 06:37 AM
New to Overclock.net
 
Americonfusion's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 33
Rep: 4 (Unique: 3)
Quote:
Originally Posted by dph314 View Post

Why is that? What kind of difference does a web browser make?

Forces the GPUs to operate at a higher load
Americonfusion is offline  
post #166 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 08:04 AM
New to Overclock.net
 
HardwareDecoder's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4,514
Rep: 142 (Unique: 106)
Quote:
Originally Posted by UNOE View Post

Yeah no backup pools make it not worth doing a farm with. Can't use betarigs, api, or backup pools.

I have it at 310 on each card. I can do 325 to 340. But with random crashes a day apart. So it's just better to keep then under voted a little and do 310 from me.

I'm using 90% power target.

there is no way to even do a backup pool? ugh I might have to cancel my order for 24 of these and just stick with 280x's.

Does anybody have a amd 990 chipset board and have these working with risers

HardwareDecoder is offline  
post #167 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 09:28 AM
New to Overclock.net
 
ivanlabrie's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Buenos Aires, Argentina. Land of the obscenely expensive hardware
Posts: 8,638
Rep: 350 (Unique: 189)
Quote:
Originally Posted by HardwareDecoder View Post

there is no way to even do a backup pool? ugh I might have to cancel my order for 24 of these and just stick with 280x's.

Does anybody have a amd 990 chipset board and have these working with risers

I wouldn't get 750ti's en masse till the cudaminer dev launches his failover support enabled cudaminer he's working on. That and the linux overclocking tool he said he or someone else was working on as well.
ivanlabrie is offline  
post #168 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 09:43 AM
New to Overclock.net
 
HardwareDecoder's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4,514
Rep: 142 (Unique: 106)
Quote:
Originally Posted by ivanlabrie View Post

I wouldn't get 750ti's en masse till the cudaminer dev launches his failover support enabled cudaminer he's working on. That and the linux overclocking tool he said he or someone else was working on as well.


i think im gonna keep my order, the stuff we need is right around the corner and the price on these is going to go up significantly I got my 24 for $165 shipped a piece.

btw got any links to the linux oc'ing tool ? im gonna use windows until that is viable.

HardwareDecoder is offline  
post #169 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 09:54 AM
New to Overclock.net
 
dph314's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Gaming...or waiting to
Posts: 3,593
Rep: 114 (Unique: 92)
Quote:
Originally Posted by Americonfusion View Post

Quote:
Originally Posted by dph314 View Post

Why is that? What kind of difference does a web browser make?

Forces the GPUs to operate at a higher load

Hmm. Well I know Chrome uses the GPU, puts a small load on it. But if that load is something other than the mining software, how would that help anything?


Also, was just going to ask what the best/lowest-fee miner is that most people are using now. I've been using the ones in the OP of the PTS Mining Guide thread for now.

Quote:
Originally Posted by maarten12100 
Quote:
Originally Posted by dph314 
Is it weird that I'm slightly aroused?
No, it isn't. Epeen is rising!


dph314 is offline  
post #170 of 1291 (permalink) Old 03-03-2014, 09:58 AM
New to Overclock.net
 
Americonfusion's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 33
Rep: 4 (Unique: 3)
Quote:
Originally Posted by dph314 View Post

Hmm. Well I know Chrome uses the GPU, puts a small load on it. But if that load is something other than the mining software, how would that help anything?


Also, was just going to ask what the best/lowest-fee miner is that most people are using now. I've been using the ones in the OP of the PTS Mining Guide thread for now.

I really don't know the mechanics behind it, I just read it somewhere and saw definitive results when using it.
Americonfusion is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off