[OFFICIAL] HWiNFO/32/64 Thread - Page 205 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[OFFICIAL] HWiNFO/32/64 Thread

Reply
 
Thread Tools
post #2041 of 2094 (permalink) Old 05-31-2019, 02:27 AM - Thread Starter
HWiNFO Author
 
Mumak's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Plains of Oblivion
Posts: 1,194
Rep: 288 (Unique: 118)
Quote: Originally Posted by geronimo View Post
I don't see CPU fan in HWinfo. Aida64 shows it normally. I don't know why. Any info/help?

BTW is it possible to use HWinfo or some special plugin for it, to be able to create screenshots in games cos this is the one option I miss after abandoning afterburner and Aida64 and using HWinfo+RTSS for overlay after I upgraded to vega 56. I also don't like the overlay from radeon drivers. It's bad, as is that ReLive IMO.

thanks.
Which board is that, the ASRock Z68 Extreme4? If yes, this board has a special switch between CPU1/2 fan and HWiNFO cannot report both. The switching logic is done pretty stupid so that at one time only one fan can be read, hence full monitoring doesn't work reliably. If your CPU2 header is empty, try to connect the fan there instead of CPU1.
HWiNFO cannot create screenshots in games, this is beyond its scope.

HWiNFO Author
Mumak is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2042 of 2094 (permalink) Old 06-15-2019, 03:08 PM
New to Overclock.net
 
Scotty99's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 6,307
Rep: 72 (Unique: 56)
Anyone know why my kraken all of a sudden looks like this in hwinfo?


Its greyed out and the numbers dont change over the course of a day.

Gaming pc
(9 items)
HTPC
(8 items)
CPU
Intel Core i7 8700k
Motherboard
Rog Strix z370-F
GPU
Nvidia Founders Edition RTX 2060
RAM
Gskill Trident-z RGB 3000
Hard Drive
Samsung 960 evo 1tb
Power Supply
EVGA 750 G3
Cooling
NZXT Kraken x62
Case
NZXT S340 elite
Monitor
Dell S2417DG
CPU
AMD Athlon 5350
Motherboard
Asrock AM1B-ITX
RAM
4GB crucial 1600mhz
Hard Drive
OCZ Agility 3 60gb
Case
Linkworld 920-01
Monitor
Vizio Smartcast E55
Keyboard
Logitech K400
Audio
Vizio 3.1 Soundbar
▲ hide details ▲
Scotty99 is offline  
post #2043 of 2094 (permalink) Old 06-15-2019, 03:37 PM
New to Overclock.net
 
ssateneth's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 888
Rep: 43 (Unique: 38)
Means that hwinfo lost access to the device and it's sensors. It happens on graphics cards too if you disable and enable it in device manager. Just restart hwinfo and it'll start working again.

Intel Core i9-9900k (Silicon Lottery 5.1GHz @ 5.3GHz 1.36 VCore)
ASUS ROG MAXIMUS XI APEX
G.SKILL F4-4000C19D-32GTZSW (2x16GiB 4000MHz 19-19-19-39 2T, tuned to 4133MHz 14-17-17-31 2T)
EVGA NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti FTW3
Seasonic PRIME 1300W 80+ Platinum
ssateneth is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2044 of 2094 (permalink) Old 06-15-2019, 04:04 PM
New to Overclock.net
 
Scotty99's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 6,307
Rep: 72 (Unique: 56)
Quote: Originally Posted by ssateneth View Post
Means that hwinfo lost access to the device and it's sensors. It happens on graphics cards too if you disable and enable it in device manager. Just restart hwinfo and it'll start working again.
Just closed and reopened hwinfo and there is nothing listed under the kraken now lol. (print screen isnt working for some reason or id post another screen shot). I checked my kraken for an update but it says its up to date, /shrug.

Gaming pc
(9 items)
HTPC
(8 items)
CPU
Intel Core i7 8700k
Motherboard
Rog Strix z370-F
GPU
Nvidia Founders Edition RTX 2060
RAM
Gskill Trident-z RGB 3000
Hard Drive
Samsung 960 evo 1tb
Power Supply
EVGA 750 G3
Cooling
NZXT Kraken x62
Case
NZXT S340 elite
Monitor
Dell S2417DG
CPU
AMD Athlon 5350
Motherboard
Asrock AM1B-ITX
RAM
4GB crucial 1600mhz
Hard Drive
OCZ Agility 3 60gb
Case
Linkworld 920-01
Monitor
Vizio Smartcast E55
Keyboard
Logitech K400
Audio
Vizio 3.1 Soundbar
▲ hide details ▲
Scotty99 is offline  
post #2045 of 2094 (permalink) Old 06-15-2019, 07:10 PM
Overclocker
 
JackCY's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 10,008
Rep: 339 (Unique: 240)
Quote: Originally Posted by geronimo View Post
I don't see CPU fan in HWinfo. Aida64 shows it normally. I don't know why. Any info/help?

BTW is it possible to use HWinfo or some special plugin for it, to be able to create screenshots in games cos this is the one option I miss after abandoning afterburner and Aida64 and using HWinfo+RTSS for overlay after I upgraded to vega 56. I also don't like the overlay from radeon drivers. It's bad, as is that ReLive IMO.

thanks.
Screenshots? Just use ingame screenshot key or any other method (there are millions of programs that can take screenshots after they inject themselves into the game process). I run HWiNFO+RTSS with custom things shown in RTSS from HWiNFO.
JackCY is offline  
post #2046 of 2094 (permalink) Old 06-15-2019, 11:51 PM - Thread Starter
HWiNFO Author
 
Mumak's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Plains of Oblivion
Posts: 1,194
Rep: 288 (Unique: 118)
Try the latest HWiNFO Beta v6.07.

HWiNFO Author
Mumak is offline  
post #2047 of 2094 (permalink) Old 06-17-2019, 06:03 AM
Overclocker in training
 
ThrashZone's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 7,519
Rep: 72 (Unique: 55)
Hi,
Have you noticed after opening hwinfo sensors only mouse pointer is alway taken to the X close and save position ?
That is really annoying because most the time when it does it I'm wanting to click on something else and of course hwinfo closes instead

CPU
i9-9940x With Heatkiller IV Pro and VRM Plexi-Copper water block
Motherboard
ASUS x299 Rampage VI Apex
GPU
Titan Xp with copper Water Block
RAM
Trident Z 3600C16 4x8gb's b-die default timings 16-16-16-36
Hard Drive
Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2/ Samsung 850 Pro 256gb for os and 500gb evo for favorite games plus other wd hdd's for data and backup's
Optical Drive
LG Blu-Ray WH16NS40
Power Supply
evga 1200-P2
Cooling
2-280GTX Black Ice Nemesis rads with D5 pump-res combo and D5 top before and after rads.
Case
corsair 450D with added 2nd floor to house radiator on top
Operating System
Win-7 pro & 10 pro Win-7 Primary os.
Monitor
ASUS VG248QE 24" 144Hz
Keyboard
Logitech G910 Orion spectrum
Mouse
Redragon Perdition
Audio
Built in realtek and Insignia 2.0 soundbar HSB318
CPU
i7-5930k with Heatkiller IV Pro Plexi-Copper and koolance vrm water blocks
Motherboard
X99 Sabertooth
GPU
EVGA 1080ti FTW3 with Water block
RAM
Trident-Z 3200C14 4x8gb's b-die default timings 14-14-14-34
Hard Drive
Samsung 970 Evo 500gb M.2/ Samsung 850 Pro 256gb for os and 500gb evo for favorite games plus other wd hdd's for data and backup's
Power Supply
EVGA 1000-P2
Cooling
2-240 GTX Black Ice Nemesis rads/ D5 pump-res combo and D5 top before and after rads.
Case
Corsair 450D with added 2nd floor to house radiator on top
Operating System
Win-7 and 10 pro Win-7 Primary os.
Monitor
AOC G2460PG 24"G-Sync 144Hz
Mouse
Red Dragon Perdition
Audio
Built in realtek and Insignia 2.0 soundbar HSB318
Hard Drive
eLeaf MELO-3 4ml
Power Supply
SE US18650VTC6 3120mAh 30A 3.6V 18650 Li-ion Battery - GREENx4
Case
ANGIS Legion MOD 200w Geek Vape
Operating System
VapeWild RazzleBerry 50-50-0mg nic
▲ hide details ▲
ThrashZone is offline  
post #2048 of 2094 (permalink) Old 06-17-2019, 11:13 PM - Thread Starter
HWiNFO Author
 
Mumak's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Plains of Oblivion
Posts: 1,194
Rep: 288 (Unique: 118)
Quote: Originally Posted by ThrashZone View Post
Hi,
Have you noticed after opening hwinfo sensors only mouse pointer is alway taken to the X close and save position ?
That is really annoying because most the time when it does it I'm wanting to click on something else and of course hwinfo closes instead
Sorry, but I cannot reproduce/observe this.
What settings do you use, just Sensor-only mode enabled?

HWiNFO Author
Mumak is offline  
post #2049 of 2094 (permalink) Old 06-18-2019, 04:57 AM
Overclocker in training
 
ThrashZone's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 7,519
Rep: 72 (Unique: 55)
Quote: Originally Posted by Mumak View Post
Sorry, but I cannot reproduce/observe this.
What settings do you use, just Sensor-only mode enabled?
Hi,
Yes Windows 7 too
Had to go to control panel and mouse and uncheck snap mouse pointer to default position
Think window 10 is the same though I just don't use 10 near as much.

CPU
i9-9940x With Heatkiller IV Pro and VRM Plexi-Copper water block
Motherboard
ASUS x299 Rampage VI Apex
GPU
Titan Xp with copper Water Block
RAM
Trident Z 3600C16 4x8gb's b-die default timings 16-16-16-36
Hard Drive
Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2/ Samsung 850 Pro 256gb for os and 500gb evo for favorite games plus other wd hdd's for data and backup's
Optical Drive
LG Blu-Ray WH16NS40
Power Supply
evga 1200-P2
Cooling
2-280GTX Black Ice Nemesis rads with D5 pump-res combo and D5 top before and after rads.
Case
corsair 450D with added 2nd floor to house radiator on top
Operating System
Win-7 pro & 10 pro Win-7 Primary os.
Monitor
ASUS VG248QE 24" 144Hz
Keyboard
Logitech G910 Orion spectrum
Mouse
Redragon Perdition
Audio
Built in realtek and Insignia 2.0 soundbar HSB318
CPU
i7-5930k with Heatkiller IV Pro Plexi-Copper and koolance vrm water blocks
Motherboard
X99 Sabertooth
GPU
EVGA 1080ti FTW3 with Water block
RAM
Trident-Z 3200C14 4x8gb's b-die default timings 14-14-14-34
Hard Drive
Samsung 970 Evo 500gb M.2/ Samsung 850 Pro 256gb for os and 500gb evo for favorite games plus other wd hdd's for data and backup's
Power Supply
EVGA 1000-P2
Cooling
2-240 GTX Black Ice Nemesis rads/ D5 pump-res combo and D5 top before and after rads.
Case
Corsair 450D with added 2nd floor to house radiator on top
Operating System
Win-7 and 10 pro Win-7 Primary os.
Monitor
AOC G2460PG 24"G-Sync 144Hz
Mouse
Red Dragon Perdition
Audio
Built in realtek and Insignia 2.0 soundbar HSB318
Hard Drive
eLeaf MELO-3 4ml
Power Supply
SE US18650VTC6 3120mAh 30A 3.6V 18650 Li-ion Battery - GREENx4
Case
ANGIS Legion MOD 200w Geek Vape
Operating System
VapeWild RazzleBerry 50-50-0mg nic
▲ hide details ▲
ThrashZone is offline  
post #2050 of 2094 (permalink) Old 06-18-2019, 05:12 AM - Thread Starter
HWiNFO Author
 
Mumak's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Plains of Oblivion
Posts: 1,194
Rep: 288 (Unique: 118)
Quote: Originally Posted by ThrashZone View Post
Hi,
Yes Windows 7 too
Had to go to control panel and mouse and uncheck snap mouse pointer to default position
Think window 10 is the same though I just don't use 10 near as much.
Then such behavior must have happened in several other applications, not just HWiNFO.

HWiNFO Author
Mumak is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off