[Techspot] AMD Catalyst Omega Drivers - Page 89 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[Techspot] AMD Catalyst Omega Drivers

 
Thread Tools
post #881 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 04:59 PM
New to Overclock.net
 
Pionir's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 219
Rep: 3 (Unique: 3)


biggrin.gif

Intel i7 2600K /ASRock Z77 Pro3/SS 250GB 850 PRO/KHX1600C9D3B1 2x4GB/Seasonic M12II 620W/Noctua NH-U12P SE2/Asus R9 270X TDCII/Asus 24B3ST/CM HAF 912+/

AMD A10 7850K/Manhattan 702997/G1.Sniper A88X/HyperX Blue 4GB/FSP Raider 650W/SSD 840 EVO/Sony 32EX500/
Pionir is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #882 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 05:00 PM
New to Overclock.net
 
Clocknut's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,471
Rep: 101 (Unique: 60)
Quote:
Originally Posted by Ized View Post

I wish they would add a FPS cap (not VSync) for those of us with horrendous coil whine.

RadeonPro had this feature so I hold out hope!
dont bother hoping for..... just change to Nvidia(adaptive Vsync). I have lost faith in AMD.

Gaming Rig
(10 items)
Work/Web Rig
(12 items)
CPU
i5-2500K @4.1GHz stock volt OC
Motherboard
Asus P8Z77-V LK
GPU
Zotac GTX 1660Ti AMP
RAM
Corsair Vengence 1600MHz_CL8 4GBx4
Hard Drive
Kingston UV500 480GB SSD
Hard Drive
Maxtor 250GB 7200rpm
Cooling
Xigmatek Dark Knight
Case
Silverstone Ps06
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
BenQ XL2720z @ 1920x1080 144Hz
CPU
Core 2 Quad Q9650
Motherboard
Gigabyte EP41-UD3L
GPU
Asus 1GB Radeon 7790 DirectCU OC
RAM
Corsair Gaming Ram 2GBx2 DDR2-800
Hard Drive
Seagate Barracuda 250GB SSD
Hard Drive
Samsung 80GB 7200rpm
Hard Drive
Western Digital 200GB 7200rpm
Power Supply
FSP Hyper K 600w 80+
Cooling
Cooler Master Hyper TX3
Case
LianLi PS05
Operating System
Windows 10 pro
Monitor
Samsung 226bw 1680x1050
▲ hide details ▲
Clocknut is offline  
post #883 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 05:02 PM
New to Overclock.net
 
sugarhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: 38.051289,23.709791
Posts: 9,327
Rep: 564 (Unique: 287)
Quote:
Originally Posted by Clocknut View Post

dont bother hoping for..... just change to Nvidia(adaptive Vsync). I have lost faith in AMD.

rolleyes.gif

Quote:
Originally Posted by BiG StroOnZ
Warning: Spoiler! (Click to show)
No I said if Vega is clocked @ 1600MHz out of the box, I will eat my shoe on Twitch.tv.

Sound good? wink.gif
Warning: Spoiler! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by Juicin View Post
Not in games, which is what 99.9999 percent of us care about

And unless you own a business, you get paid for your time. So your compute power just makes more work for you not less

Ryzen is a joke to the vast majority of the market who would consider buying their product.
sugarhell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #884 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 06:13 PM
New to Overclock.net
 
detunedstring's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 154
Rep: 9 (Unique: 9)
Just got done installing a few minutes ago. Firestrike on Ultra looks a lot smoother even with a relatively low FPS ( 10-20 fps on the [email protected] 4K with Crossfire [email protected])

Really smoothed things out at 4K.

So far, so good. Thanks AMD thumb.gif

Red vs. Yella
detunedstring is offline  
post #885 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 06:20 PM
Linux Lobbyist
 
the9quad's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Carolina Beach, North Carolina
Posts: 3,683
Rep: 272 (Unique: 177)
I had to delete the mantle cache and the userprofile_profile in order to get DA:I to run. Not that big of a deal. Finally got Mantle up and running. A few things to note:

Gaming Evolved flickers really bad in crossfire, I also think it disables crossfire once the game is running.

Mantle frame pacing in DA:I seems really good (absolutely no hitching), but the FPS seems alot worse now. It's kind of a trade off I am willing to take as it feels really smooth but I lost a butt ton of FPS a BUTT TON.

Mantle occasionally will make the game really dark (isn't fixable with in game Gamma adjustment). Essentially you load in to a level and it looks fine, but if you go to a cutscene (like go to the wartable in Skyhold) when you exit the cut scene the game will be really dark. Happened to me twice in about an hour.

Went from playing at 1440p to using the VSR for 3200x1800. Still plays really smooth using all ultra settings+fade touched textures+2Xmsaa, low post AA. Looks way better than 1440p with 4xmsaa and all though the framerate takes a hit it doesnt stutter and feels smooth. I am using vsync and it stays pretty much at 60 fps.

Anyway, other the othr thing I did was I successfully used the pixel patcher and CRU to get 120hz on the QNIX. Some people on toastyx's forum were having issues,but I had none it went flawless.

pretty good drivers overall, but either the patch for DA:I or these drivers do something with Mantle performance to make it smoothr, but at the same time cut FPS. my 2 cents.

the9quad is offline  
post #886 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 06:31 PM
New to Overclock.net
 
Insan1tyOne's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Iowa
Posts: 1,489
Rep: 137 (Unique: 110)
I really wanted to use this driver but it caused a system hang and then crash when trying to load up eyefinity. It's a real shame. I wanted to see 3200 x 1800 on my three monitors instead of just 1920 x 1080... Oh well, I hope it is fixed by next release. Back to 14.11.2 for me... redface.gif
Insan1tyOne is offline  
post #887 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 06:31 PM
New to Overclock.net
 
SkateZilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 1,775
Rep: 36 (Unique: 33)
Err,

Uninstall Previous Driver,
Reboot,
Start Omega Installer,
Only Warning was Publisher not recognized by MS,
Reboot,
BAM: No Hardware Driver Found



OK, Lets Try this again, with another Complete Uninstall, lol.

SkateZilla is offline  
post #888 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 06:34 PM
New to Overclock.net
 
Ultracarpet's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 3,642
Rep: 216 (Unique: 139)
For some reason since I switched to the omega driver, I am getting the "shiny hair textures" in DA: I.... much like when you turn mesh textures to low... It is bugging me.

It does it in Mantle and DX.

Ultracarpet is offline  
post #889 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 06:35 PM
New to Overclock.net
 
SKYMTL's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Montreal
Posts: 641
Rep: 84 (Unique: 59)
Wow. It's been a while since I posted here....

Seems like a lot of people are having issues with these, particularly an error where the driver refuses to install which has a cascade effect to previous driver installations as well. After that happens, it's impossible to install an AMD driver without using System Restore.

I have three emails in my inbox and a few posts on our forums indicating the same thing.

While they work for me, seems like this error is popping up quite a bit.
SKYMTL is offline  
post #890 of 1132 (permalink) Old 12-09-2014, 06:37 PM
New to Overclock.net
 
Pantsu's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Finland
Posts: 730
Rep: 35 (Unique: 30)
Quote:
Originally Posted by Ultracarpet View Post

For some reason since I switched to the omega driver, I am getting the "shiny hair textures" in DA: I.... much like when you turn mesh textures to low... It is bugging me.

It does it in Mantle and DX.

It's a problem with the new patch.
http://www.dsogaming.com/news/report-latest-dragon-age-inquisition-update-breaks-visuals-on-pc-version/

Pantsu is offline  
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off