[AMD] Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.1.1 - Page 2 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[AMD] Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.1.1

Reply
 
Thread Tools
post #11 of 46 (permalink) Old 01-11-2019, 08:28 AM
New to Overclock.net
 
Ha-Nocri's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,172
Rep: 110 (Unique: 71)
It's still saying I have newer drivers to update to. It's recommending me to install 18.12.2 as newer version.

Also, how can I turn off the advisor?


Last edited by Ha-Nocri; 01-11-2019 at 08:31 AM.
Ha-Nocri is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 46 (permalink) Old 01-11-2019, 08:34 AM
Mmmm donuts.....
 
VicsPC's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 504
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by Ha-Nocri View Post
It's still saying I have newer drivers to update to. It's recommending me to install 18.12.2 as newer version.

Also, how can I turn off the advisor?
Upgrade advisor can be turned off under the settings. I wouldnt worry about newer drivers to update it goes by WQHL so i wouldn't worry.

My 1700x build
(6 items)
CPU
1700x
Motherboard
ROG Crosshair VI Hero
GPU
Vega 64
RAM
Corsair 16gb 3200mhz CL16
Power Supply
Corsair RM1000
Case
Core X5
▲ hide details ▲
VicsPC is offline  
post #13 of 46 (permalink) Old 01-11-2019, 08:36 AM
curmudgeon
 
miklkit's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 5,606
Rep: 302 (Unique: 173)
I have never had that memory bug either. I went back to earlier drivers (18.11.2) in order to get better fan performance. The fans were not going much past 1500 and now they are hitting 3500+. Lower temps = more stable OC.

"No taxation without representation."
Junkyard Dog
(18 items)
Blackie
(17 items)
CPU
AMD Ryzen 1700
Motherboard
Biostar X370 GT7
GPU
Sapphire Nitro+ Radeon Vega 64
RAM
G. Skill Ripjaws ddr4 3200 16 GB 4x4
Hard Drive
Samsung 850 EVO 500gb SSD
Hard Drive
Western Digital 500gb
Hard Drive
Samsung 860 evo 1tb ssd
Optical Drive
Memorex Lightscribe dvd
Power Supply
Seasonic 850 watt
Cooling
Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme
Case
Silverstone Redline RL05
Operating System
Win 10 64bit
Monitor
Pixio 27" 1440P
Keyboard
yes
Mouse
Evoluent vertical mouse
Mouse
yes
Audio
Creative X-FI
Other
Sennheiser headphones HD 599
CPU
AMD FX8370 @ 5 ghz
Motherboard
ASUS Sabertooth
GPU
Sapphire Fury
RAM
G Skill F3-14900CL9Q-16GBXL
Hard Drive
Western Digital
Hard Drive
Samsung 850 EVO
Optical Drive
Memorex Lightscribe dvd
Power Supply
Seasonic SS-850KM Active PFC F3
Cooling
Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme
Case
Silverstone Redline RL02b
Operating System
Win X 64 bit
Monitor
Pixio 27" 1440P
Keyboard
yes
Mouse
Evoluent VM4
Mouse
yes
Audio
Creative Soundblaster Z
Audio
Sennheiser 428 headphones
▲ hide details ▲
miklkit is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 46 (permalink) Old 01-11-2019, 08:47 AM
Mmmm donuts.....
 
VicsPC's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 504
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by miklkit View Post
I have never had that memory bug either. I went back to earlier drivers (18.11.2) in order to get better fan performance. The fans were not going much past 1500 and now they are hitting 3500+. Lower temps = more stable OC.
I'm on water and with fan controllers it wasn't an issue for me. Then again i did buy my Vega on release day and had the reference cooler for about a week till my waterblock came in. And it's so damn sexy



My 1700x build
(6 items)
CPU
1700x
Motherboard
ROG Crosshair VI Hero
GPU
Vega 64
RAM
Corsair 16gb 3200mhz CL16
Power Supply
Corsair RM1000
Case
Core X5
▲ hide details ▲
VicsPC is offline  
post #15 of 46 (permalink) Old 01-11-2019, 11:35 AM
I Love this Hobby!
 
Gunderman456's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 6,825
Rep: 580 (Unique: 485)
Quote: Originally Posted by VicsPC View Post
I haven't had this issue at all and i bought my V64 on release day. You sure it's not something else causing your memory to max at idle? I know when i had 2 screens hooked up on my r9 390 it would raise mem clocks at idle to 500 instead of the actual min. I know there's some windows aero settings that can cause memory clocks to be high at idle. If i were you id clean uninstall AMD drivers, either AMD uninstaller or DDU, restart with your ethernet/wifi off (or safe mode) so windows doesnt try to install anything re install. Ive never run into that issue at all.
I disconnected my second monitor, to test, and that did not help. Aero is set to default. I'll consider my options when I install my next driver update. I use DDU sparingly, usually opting to just uninstall previous driver.

-Guide to 1st Case Modding for Better GPU(s) Performance/Cooling-
https://www.overclock.net/case-mod-wo...ing-guide
-Guide to 2nd Case Modding for Better GPU(s) Performance/Cooling-
https://www.overclock.net/case-mod-wo...e-fan-mod
Bit'O'Heaven
(16 items)
Cigar ATX PC
(14 items)
CPU
Intel i7 4770k @ 4.5GHz
Motherboard
Asus Maximus VI Rog Gene
GPU
Gigabyte AMD R9 290 @ 1160GHz Core/1350GHz Mem
GPU
Gigabyte AMD R9 290 @ 1160GHz Core/1350GHz Mem
RAM
G.SKILL Trident X DDR3 16GB 2400MHz
Hard Drive
Samsung 840 PRO 256GB
Hard Drive
Seagate Barracuda 7200.14 3TB
Optical Drive
Pioneer Black Blu-ray 16X BD-R 2X BD-RE
Power Supply
EVGA SuperNOVA G2 1300W 80PLUS Gold Fully Modular
Cooling
Open Water Loop
Case
Fractal Design Arc Midi R2
Operating System
Win 7 Pro 64bit
Monitor
Nixeus EDG 27" Freesync 1440p 144Hz
Monitor
Samsung 245BW 24" 1200p 60Hz
Keyboard
Logitech G15
Mouse
Microsoft Sidewinder X5
Mousepad
ALLSOP Redmond Mouse Pad
Audio
Cambridge Soundworks 5.1
CPU
Intel Core i5-3570K @ 4.5GHz
Motherboard
ASRock Z77E-ITX mITX
GPU
Sapphire AMD HD 7990
RAM
G.SKILL Ripjaws X DDR3 8GB 1600MHz
Hard Drive
Crucial SSD 128GB
Hard Drive
Seagate Barracuda HDD 1TB
Optical Drive
LG DVD R/W
Power Supply
Corsair Professional Series Gold AX850 Fully Modular
Cooling
Corsair Cooling Hydro Series H100
Case
BitFenix Prodigy Mini-ATX Black Case
Operating System
Win 7 Pro 64bit
Monitor
Samsung TV 52"
Keyboard
Logitech K330 Wireless
Mouse
Logitech M215 Wireless
Mousepad
Corsair Vengeance MM200
Audio
Yamaha RX-V681 PSB/PolkAudio 5.1
CPU
AMD Athlon II X4 640
Motherboard
ASRock N68C-GS
GPU
NVIDIA 6600GT
RAM
G. Skill Ripjaws DDR3 1600MHz
Hard Drive
WD Caviar Blue 500GB 16MB Cache 7200RPM
Optical Drive
LG Optical Drive
Power Supply
Thermaltake TR2 600W
Cooling
Thermaltake Max Orb
Case
Cigar Boxes
Operating System
Windows 7
Monitor
Viewsonic 19” Flatscreen CRT
Keyboard
Gigabyte GK-K6800 103
Mouse
Zalman ZM-M300
Mouse
Corsair Vengeance MM200
▲ hide details ▲


Gunderman456 is offline  
post #16 of 46 (permalink) Old 01-11-2019, 12:40 PM
Mmmm donuts.....
 
VicsPC's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 504
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by Gunderman456 View Post
I disconnected my second monitor, to test, and that did not help. Aero is set to default. I'll consider my options when I install my next driver update. I use DDU sparingly, usually opting to just uninstall previous driver.
I always uninstall using AMD uninstaller then reinstall, i end up losing my wattman profiles but thats about it.

My 1700x build
(6 items)
CPU
1700x
Motherboard
ROG Crosshair VI Hero
GPU
Vega 64
RAM
Corsair 16gb 3200mhz CL16
Power Supply
Corsair RM1000
Case
Core X5
▲ hide details ▲
VicsPC is offline  
post #17 of 46 (permalink) Old 01-13-2019, 01:41 PM
Overclocker
 
EastCoast's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,891
Rep: 132 (Unique: 88)


A 570 completely curb stomps 1050TI. More importantly in some titles playable at 1440p! Remember these cards only use 4GB Vram!

Dat finewine (tm)



EastCoast is offline  
post #18 of 46 (permalink) Old 01-13-2019, 01:57 PM
New to Overclock.net
 
ninya's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Gunderman456 View Post
Anyone installing this, please let me know if MEM clocks are still stuck on max on idle. Seems AMD ignored this ongoing issue in their release notes.
If you're using 144hz on DVI or DP >= 1.2 there isn't enough bandwidth to get that refresh rate, so they use some trickery to get past [email protected] (reducing blanking? iirc). As a consequence clocks cannot be set to the lowest state, the screen flickers otherwise.

This may be the issue you are having
ninya is offline  
post #19 of 46 (permalink) Old 01-13-2019, 02:00 PM
PC Evangelist
 
ZealotKi11er's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Toronto, CA
Posts: 45,358
Rep: 1789 (Unique: 1170)
Quote: Originally Posted by EastCoast View Post


A 570 completely curb stomps 1050TI. More importantly in some titles playable at 1440p! Remember these cards only use 4GB Vram!

Dat finewine (tm)



https://youtu.be/H6_Dj-TedSU
1050 Ti stomps it on sales.

Ishimura
(13 items)
Yamato
(10 items)
CPU
Intel Core i7-3770K @ 4.8GHz
Motherboard
ASRock Z77E-ITX
GPU
AMD Radeon Vega Frontier Edition
RAM
AVEXIR Blitz 1.1 16GB DDR3-2400MHz CL10
Hard Drive
SanDisk Ultra II 960GB
Hard Drive
Toshiba X300 5TB
Power Supply
EVGA SuperNOVA 750 G3
Cooling
Corsair H100i GTX
Case
Fractal Design Define Nano S
Operating System
Microsoft Windows 10 Pro 64 Bit
Monitor
LG OLED55C7P
Keyboard
Cooler Master MasterKeys MK750
Mouse
Finalmouse Air58 Ninja
CPU
Intel Core i7-6700K @ 4.6GHz
Motherboard
ASUS Z170 Deluxe
GPU
EVGA GeForce GTX 1080 Ti Hybrid
RAM
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000 CL15
Hard Drive
Samsung SM961 512GB
Hard Drive
HGST DeskStar NAS 6TB
Power Supply
EVGA SuperNOVA 750 P2
Cooling
Cooler Master Nepton 280L
Case
Fractal Design Meshify C TG
Operating System
Microsoft Windows 10 Pro 64 Bit
▲ hide details ▲


ZealotKi11er is offline  
post #20 of 46 (permalink) Old 01-13-2019, 06:31 PM
Tetrapyloctomist
 
Aenra's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,318
Rep: 17 (Unique: 16)
Building a rig for a family member, word of warning if not mentioned already.

Attempting to install these on a 1607 build results in system corruption, PC hangs at shut down, reboot, etc, initiates windows repair on forced startup. You can use AMD's cleanup tool to remove everything, but system's still unstable, need re-format.
Attempting to install latest chipset with its bundled gfx drivers (forget these here) does... work, but results in an infinite Radeon Installer loop, persisting even after reboots (no task entry either, couldn't even locate its trigger). So basically also a no-go.

So, if like me, you had some nice LTSB 1607 stable build in mind, without bloatware and gimmicks..? Nope, 1709 at the minimum.
(yes, am aware of 1709 being the bare 'minimum' for Ryzens, but frankly i) this is about GFX, ii) 1607 worked just fine so far regardless. Am kinda surprised it does so still, but not for graphics. Have never, ever had a similar issue with NuGreedia GFX driver suites. Not very happy right now)

Pride, honour and purity.
Aenra is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off