Windows 10 and M.2 Issues - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

Windows 10 and M.2 Issues

 
Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 06-04-2020, 10:26 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Thingamajig's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3,622
Rep: 138 (Unique: 122)
Windows 10 and M.2 Issues

Hi guys.

So i've had windows 10 installed on a m.2 raid 0 volume for the last year or so with no issues (Other than an initial installation problem that is because i needed certain drivers to install windows 10 on m.2 drives)

Anyway, suddenly i've hit a major problem. Windows 10 refuses to boot.

Just keeps giving me the circle dots on startup and never getting into windows 10.


I'm guessing it's a Win10 issue with my m.2 Drives. The volume is fine, the drives themselves are fine, yet windows 10 is having a major fit on booting for some reason.

Anyone know what i can do that preferably doesn't involve a reformat? I really cba with a fresh install and reconfiguring everything.

Umbra
(10 items)
CPU
i7 7700K
Motherboard
ASUS ROG Strix z270i ITX
GPU
Zotac 1070 Mini
RAM
Corsair Vengeance LPX (2x8GB) DDR4
Hard Drive
2x 2TB Seagate Guardian Barracuda 2.5"
Hard Drive
M.2 Western Digital Black 256GB
Optical Drive
Panasonic UJ-265 SATA Slot Blu-ray Writer
Power Supply
700w Silverstone SST-SX700-LPT SFX
Cooling
Heatkiller v3 CPU Block
Case
Cougar QBX Mini
▲ hide details ▲
Thingamajig is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-04-2020, 10:38 AM
9 Cans of Ravioli
 
The Pook's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 18,649
Rep: 1431 (Unique: 725)
if you "cba" to fresh install then maybe you shouldn't put your OS on a RAID 0 volume that doesn't have a backup

booting into recovery/safe mode = ? even if that works you still gotta figure out how to force W10 to allow you to run commands (rebuildbcd/fixmbr/fixboot/etc) on a RAID volume since usually it won't let you.

Intel i9 9900K Coffee Lake @ X8 5309mhz (+47.5%)
AMD FX-8320 Vishera @ X4 5022mhz (+43.5%)
Intel i5 4690K Haswell @ X4 5013mhz (+43.2%)
AMD X4 960T Zosma @ X6 4870mhz (+62.3%)
Intel i7 6700 Skylake @ X4 4709mhz (+38.5%)
Intel i5 6400 Skylake @ X4 4588mhz (+69.9%)
2 OP pls nerf
(24 items)
NUC U
(9 items)
CPU
i9 9900K
Motherboard
AsRock Z390 Taichi
GPU
MSI GTX 1080 Ti
RAM
G.Skill DDR4 4133 32GB
Hard Drive
XPG SX8200 Pro NVMe 2TB
Hard Drive
HP EX950 NVMe 2TB
Hard Drive
2x Samsung 860 1TB RAID 0
Hard Drive
WD Blue 4TB SSD
Power Supply
Seasonic Focus Plus Gold 750w
Cooling
Corsair H115i Pro
Cooling
Raijintek Morpheus II
Case
Fractal Design Meshify S2
Operating System
Windows 10 Education x64
Monitor
Acer XF270HU 27" 1440p
Monitor
LG 24UD58 24" 4K
Keyboard
CoolerMaster MK730 (MX Blue)
Mouse
Glorious Model D
Mousepad
X-Ray 27" x 14"
Audio
Klipsch PowerGate
Audio
Schiit Hel
Audio
Micca RB42
Audio
Philips Fidelio X2
Audio
Philips SHP9500S
Audio
Audio Technica ATH-M50X
CPU
i3 8109U
Motherboard
Intel NUC8i3BEH
GPU
Iris Plus 655
RAM
Kingston DDR4 2400 16GB
Hard Drive
Mushkin Pilot NVMe 1TB
Hard Drive
SanDisk Ultra II 480GB
Operating System
Windows 10 Professional
Keyboard
Dierya DK63 60% (Outemu Blue)
Mouse
Logitech G603
▲ hide details ▲


The Pook is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-04-2020, 10:47 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Thingamajig's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3,622
Rep: 138 (Unique: 122)
Quote: Originally Posted by The Pook View Post
if you "cba" to fresh install then maybe you shouldn't put your OS on a RAID 0 volume that doesn't have a backup

booting into recovery/safe mode = ? even if that works you still gotta figure out how to force W10 to allow you to run commands (rebuildbcd/fixmbr/fixboot/etc) on a RAID volume since usually it won't let you.
I've got backups, but if I can get this working, i'd rather that then restoring something thats a few days old.

Umbra
(10 items)
CPU
i7 7700K
Motherboard
ASUS ROG Strix z270i ITX
GPU
Zotac 1070 Mini
RAM
Corsair Vengeance LPX (2x8GB) DDR4
Hard Drive
2x 2TB Seagate Guardian Barracuda 2.5"
Hard Drive
M.2 Western Digital Black 256GB
Optical Drive
Panasonic UJ-265 SATA Slot Blu-ray Writer
Power Supply
700w Silverstone SST-SX700-LPT SFX
Cooling
Heatkiller v3 CPU Block
Case
Cougar QBX Mini
▲ hide details ▲
Thingamajig is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off