-=Opteron=--=Prime=- vs -=MegaMod=--=Xeon=- - Page 3 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

-=Opteron=--=Prime=- vs -=MegaMod=--=Xeon=-

Reply
 
Thread Tools
post #21 of 281 (permalink) Old 04-19-2017, 03:11 PM
New to Overclock.net
 
Tnlgg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 598
Rep: 23 (Unique: 20)
Quote:
Originally Posted by chris89 View Post

HAHAHA XML? That's a lot of time but yes I hear ya haha... If we were to create a table specifically on one application among many different systems could work?

Check out HD 5800 series on Opteron 1389 3.8Ghz on 2104Mhz HT-NB link... 73.55fps OpenGL Cinebench R15... idk if it's good or horrible


I get 83.94 fps:thumb:

CryMods

Quote:
Originally Posted by Originally Posted by Dopamin3
Software overclocking is for women. Go into the bios like a man.


post-flame-small.gifI have a 771 CPU in my 775 Motherboard! post-flame-small.gif
Tnlgg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 281 (permalink) Old 04-19-2017, 07:23 PM - Thread Starter
Linux Lobbyist
 
chris89's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,520
Rep: 84 (Unique: 62)
Which drivers and clocks? I'm only like 1Ghz slower on freq just because of lacking board... but 32GB ram is nice... Need a capable overclocking board to see good numbers...

Your boards are overclocking and of Standard ATX size correct? I'm on mAtx so much smaller. haha

If I used the 990FX I'm sure performance would go up. That's the nice thing about AM3, they kept it for a while.


Dell Precision T7500 : Dual Xeon X5675 @ 3.536Ghz X 24 Threads : 48 Gigabytes : Cinebench R15 : 1505 : AMD R9 390X 8GB @ 1173Mhz 1350mv 57599 Power Limit @ 1250Mhz memory error free on tight timings / since 1500mhz+ had errors galore
chris89 is offline  
post #23 of 281 (permalink) Old 04-20-2017, 02:27 AM
New to Overclock.net
 
Piskeante's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 223
Rep: 3 (Unique: 3)
Cinebench OpenGL benchmark is a rather nonsense bench, for this reasons:

1º because it's not an optimized bench.
2º All of my 4 cores are used less than 60%. some of them even less than 40% in 4 tests i've done.
3º The GPU is used less than 50%
4º because in the latest drivers, AMD has implemented something called "chill" that enables the GPU to only show up to 60fps in (which is my case), and this is done with the main purpose of use less power and maintain the GPU better cooled.

there is not a way to disable that option the get the best result there. My result is utterly useless since i know and can probe that this test is not getting the best of my hardware, so no point in posting my result.
Piskeante is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24 of 281 (permalink) Old 04-20-2017, 03:28 AM - Thread Starter
Linux Lobbyist
 
chris89's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,520
Rep: 84 (Unique: 62)
Quote:
Originally Posted by Piskeante View Post

Cinebench OpenGL benchmark is a rather nonsense bench, for this reasons:

1º because it's not an optimized bench.
2º All of my 4 cores are used less than 60%. some of them even less than 40% in 4 tests i've done.
3º The GPU is used less than 50%
4º because in the latest drivers, AMD has implemented something called "chill" that enables the GPU to only show up to 60fps in (which is my case), and this is done with the main purpose of use less power and maintain the GPU better cooled.

there is not a way to disable that option the get the best result there. My result is utterly useless since i know and can probe that this test is not getting the best of my hardware, so no point in posting my result.

Yeah I popped in my RX 480 8GB and the latest and down to 17.1.2 were crashing for some reason? I'm gonna try 16.9.2 WHQL as it always seems to be the best most compatible crash free driver...

Set in AMD Settings 200fps target and "Performance" texture quality... I'm gonna try 16.9.2...

I also swapped the board to my other "identical case" with EPS 8-pin CPU power... didn't seem to change anything over the EPS 4-pin connector in the 8-pin on the board.

On the Opteron front I'm having a lot of issues clocking with 4 modules, 2 modules 4Ghz or more is possible but with 4 modules only up to 3.8Ghz if I'm lucky... 3.625Ghz is totally fine. The memory controller on the Opteron is extra freaky past DDR3-1400mhz... fails to load RAID on 4 modules with 1400mhz ddr3... Though if dialed in 3.625Ghz at 1332Mhz is fine stock voltage. I somehow pulled 2750Mhz Northbridge clock but didn't seem to have the impressive 17GB/s that two modules did. Just about 16GB/s memory. Though the Read or Copy (Can't Remember? Middle One haha) did go up to 10.5GB/s. Not that it matters. I'm at stock right now to troubleshoot this Cinebench R15 OpenGL crash... I wanna get more results up but issues hahaha

By the way I really like the Opteron, just need to speed up my I/O... have a PCIe x1 to x16 ribbon extension to use the x1 slot for either Crossfire or just PCIe x2 Marvell 88SE9230 HyperDuo Controller... So I use an SSD + HDD for around 500MB/s read/ write. Right now the single 7200rpm 160GB drive is not very fast so yeah haha

Dell Precision T7500 : Dual Xeon X5675 @ 3.536Ghz X 24 Threads : 48 Gigabytes : Cinebench R15 : 1505 : AMD R9 390X 8GB @ 1173Mhz 1350mv 57599 Power Limit @ 1250Mhz memory error free on tight timings / since 1500mhz+ had errors galore
chris89 is offline  
post #25 of 281 (permalink) Old 04-20-2017, 04:30 AM
New to Overclock.net
 
Tnlgg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 598
Rep: 23 (Unique: 20)
Xeon X5470 @4.7GHz







CryMods

Quote:
Originally Posted by Originally Posted by Dopamin3
Software overclocking is for women. Go into the bios like a man.


post-flame-small.gifI have a 771 CPU in my 775 Motherboard! post-flame-small.gif
Tnlgg is offline  
post #26 of 281 (permalink) Old 04-20-2017, 08:03 AM
771on775 user,Complainer
 
schuck6566's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,499
Rep: 91 (Unique: 60)
look, If everyone wants to run the api test from 3dmark and post results, I'll even swap my gtx950 back into the xeon build so it can run the directx12 part of the test. (After all, draw calls ARE an important factor in if a cpu can manage newer games) But I'm NOT gonna swap cards outta builds if others(Opteron for example) aren't gonna post similar test results. thumb.gif lol, remember my poor xeon is back on air cooling now also. the evo212 isn't the most reliable I've seen. rolleyes.gif
schuck6566 is offline  
post #27 of 281 (permalink) Old 04-20-2017, 08:20 AM
New to Overclock.net
 
Piskeante's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 223
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote:
Originally Posted by schuck6566 View Post

look, If everyone wants to run the api test from 3dmark and post results, I'll even swap my gtx950 back into the xeon build so it can run the directx12 part of the test. (After all, draw calls ARE an important factor in if a cpu can manage newer games) But I'm NOT gonna swap cards outta builds if others(Opteron for example) aren't gonna post similar test results. thumb.gif lol, remember my poor xeon is back on air cooling now also. the evo212 isn't the most reliable I've seen. rolleyes.gif

I´ll post my result in api test at night.
Piskeante is offline  
post #28 of 281 (permalink) Old 04-20-2017, 01:33 PM
Mad Man with a box
 
agentx007's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 428
Rep: 22 (Unique: 17)
This is NOT valid, as this is clearly not a Xeon CPU, BUT I wanted to show what is possible on LGA 775 biggrin.gif
I hope you guys don't mind...

"REX" : http://valid.x86.fr/mba3d5
+GPU OC'ed to 1150MHz/7200MHz (as seen in futuremark's systeminfo).
AIDA64 : Queen + cache&memory :

Source file : LINK
AIDA64 GPGPU :

CPU-z benchmark :


Cinebench R15 (MT : 466cb) : LINK
Geekbench v4 : LINK





^about HDD's sucking in this test... they indeed do.
Good thing I'm NOT using one wink.gif

Fire Strike (9 839 pts) : http://www.3dmark.com/fs/12392787
API DX11/Vulkan : http://www.3dmark.com/aot/209200
agentx007 is offline  
post #29 of 281 (permalink) Old 04-20-2017, 02:31 PM - Thread Starter
Linux Lobbyist
 
chris89's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,520
Rep: 84 (Unique: 62)
@schuck6566 biggrin.gif Im happy to run the tests but I need a better board to even compare haha... mATX value board against proven Overclocking Boards capable of nearly 5Ghz... haha

I'm sitting over here VRM near limit (67C) at just 3.8Ghz haha...

I'll run 3dmark... my OS is totally corrupt... it happens.. 1 day and corrupt.. totally tore up from the floor up my OS so gonna need to reinstall...

Dell Precision T7500 : Dual Xeon X5675 @ 3.536Ghz X 24 Threads : 48 Gigabytes : Cinebench R15 : 1505 : AMD R9 390X 8GB @ 1173Mhz 1350mv 57599 Power Limit @ 1250Mhz memory error free on tight timings / since 1500mhz+ had errors galore
chris89 is offline  
post #30 of 281 (permalink) Old 04-20-2017, 07:32 PM
771on775 user,Complainer
 
schuck6566's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,499
Rep: 91 (Unique: 60)
Quote:
Originally Posted by agentx007 View Post

This is NOT valid, as this is clearly not a Xeon CPU, BUT I wanted to show what is possible on LGA 775 biggrin.gif
I hope you guys don't mind...

"REX" : http://valid.x86.fr/mba3d5
+GPU OC'ed to 1150MHz/7200MHz (as seen in futuremark's systeminfo).
AIDA64 : Queen + cache&memory :

Source file : LINK
AIDA64 GPGPU :

CPU-z benchmark :


Cinebench R15 (MT : 466cb) : LINK
Geekbench v4 : LINK





^about HDD's sucking in this test... they indeed do.
Good thing I'm NOT using one wink.gif

Fire Strike (9 839 pts) : http://www.3dmark.com/fs/12392787
API DX11/Vulkan : http://www.3dmark.com/aot/209199
I agree they're a sweet chip. Problem is on ebay here they go for $150.00 to $350.00 and up. An x5470 is going for $40.00to$50.00 with shipping. on average.(They've gone UP over the last year) So,xeon for 1/3 -1/4 the cost? sounds like a "give it a whirl" to me. smile.gif
schuck6566 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off