CPU Failure Or what ?? - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

CPU Failure Or what ??

 
Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 10-10-2018, 02:53 AM - Thread Starter
Linux Lobbyist
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
Rep: 0
CPU Failure Or what ??

Hi all,

Last week I had been using my computer as normal for more than a year and since I built it. No problems whatsoever. when one day I woke up, switch it on and it would only stay on for a seconds before switching off automatically. I unplugged the PSU for a few minutes, plugged it back in and this time it would start but it wouldn't boot at all (no POST).

The QLED code displayed is 96 and the VGA LED ON. Nothing comes out of the speaker plugged into the motherboard. I have disconnected all SATA devices, removed the graphics card and sound card and removed all four RAM sticks. The computer is now just the CPU, the CPU cooler and the motherboard (with the PSU of course).

I changed the the graphics card
then the PSU
tested my 32G ram all OK
and I bought another motherboard

and I got the same problem VGA LED stays on and nothing happens

My motherboards the old one

x99 A
the new one
X99-E

My CPU is an Intel Core i7-5820K.

Last edited by haider subhi; 10-10-2018 at 03:18 AM.
haider subhi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-10-2018, 03:12 AM
New to Overclock.net
 
farmdve's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,711
Rep: 22 (Unique: 22)
Since you have used another board, could be the CPU yes, but seems so unlikely to me. What about the PSU? I know it turns on, but perhaps it cannot supply power to the CPU, perhaps the 8pin(or 6pin CPU connector) has died?

Current
(5 items)
CPU
i7-8700k
Motherboard
ASRock Z370 Extreme4
GPU
GTX 1070
RAM
Corsair
Case
Fractal XL R2
▲ hide details ▲
farmdve is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-10-2018, 03:15 AM - Thread Starter
Linux Lobbyist
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
Rep: 0
I tried 3 Different PSUs
haider subhi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-10-2018, 03:35 AM
New to Overclock.net
 
farmdve's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,711
Rep: 22 (Unique: 22)
Then your best bet is indeed to try a different CPU.

Current
(5 items)
CPU
i7-8700k
Motherboard
ASRock Z370 Extreme4
GPU
GTX 1070
RAM
Corsair
Case
Fractal XL R2
▲ hide details ▲
farmdve is offline  
Reply

Tags
Cpu , Gpu , Motherboard

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off