Upgraded cpu/mobo - no post - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Upgraded cpu/mobo - no post

 
Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 12-16-2018, 05:15 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
justinjja's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Dallas, Texas
Posts: 1,591
Rep: 85 (Unique: 80)
Upgraded cpu/mobo - no post

Had a rig with a 1080ti, and an i7 4790 w/ a Cx600 psu.

Swapped out the board/cpu with an 8600k and now it doesn't post
lights up for a split second and shuts off right away like something is shorted.

Weird thing is, If I pull out the gpu and replace it w/ a basic GT740 gpu it boots up fine.
Also boots up fine if I power the 1080ti with a second psu.

Any idea what is going on?

Really wouldn't expect this rig to need more than 600w, especially not to just post.

justinjja is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 12-16-2018, 06:12 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
justinjja's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Dallas, Texas
Posts: 1,591
Rep: 85 (Unique: 80)
Up and running with another psu.
All I can think of is ocp is tripping just charging the capacitors.

If anyone has a better explanation I would love to hear it.

justinjja is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 12-17-2018, 12:12 AM
Senior OCN Member
 
shilka's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Denmark
Posts: 38,142
Rep: 2747 (Unique: 1629)
Because the CX600 is not a good PSU
https://www.overclock.net/forum/31-p...500-600-a.html

What did you replace it with?

Seravee
(30 items)
CPU
Intel Core I7 6850K
Motherboard
Gigabyte X99 Ultra Gaming
GPU
MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio
RAM
Kingston HyperX DDR4 Savage 3000 MHz
Hard Drive
Samsung 840 Evo 500 GB
Hard Drive
Corsair Force MP510 1,92 TB
Hard Drive
Seagate Ironwolf Pro 14 TB
Hard Drive
Seagate Ironwolf 12 TB
Hard Drive
WD Ultrastar DC HC530 14 TB
Hard Drive
Seagate Ironwolf Pro 12 TB
Hard Drive
Seagate Ironwolf Pro 16 TB
Optical Drive
LG CH12NS30
Power Supply
Seasonic Prime Ultra Titanium 750 watt
Cooling
Noctua NH-D15S
Case
Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass
Operating System
Windows 7 Ultimate 64 bit
Operating System
Windows 10 Home 64 bit
Monitor
Asus PG279Q
Monitor
LG 55C8 OLED TV
Keyboard
Corsair Strafe RGB MK.2 with Cherry MX Silent
Mouse
Roccat Kone EMP
Mouse
HyperX Fury S XL
Audio
Sennheiser HD 598
Audio
Onkyo TX NR646
Audio
Dali Opticon Vokal
Audio
x2 Dali Opticon 2
Audio
x2 Dali Opticon 1
Audio
Dali E12 F Subwoofer
Audio
Sennheiser HD-599
Other
CableMod 30 CM Magnetic Red LED strip
▲ hide details ▲
shilka is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 12-17-2018, 03:45 AM
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 403
Yeah it's probaly the cx600..mine started doing same thing shut off or blip...
Jspinks020 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 12-18-2018, 07:01 PM
New to Overclock.net
 
Mac20nine's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 24
Rep: 0
Mostly what a quick search has found is just more complaints and badmouthing. I did find https://www.soundonsound.com/forum/v...p?f=20&t=24564 if that's allowed, where, if I read this correctly, re-setting something in the bios got him booting. Not sure if that will help. Maybe over at Johnnyguru they have info.

Cheers,

Mac
Mac20nine is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off