dnect problems - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

dnect problems

Reply
 
Thread Tools
post #1 of 29 (permalink) Old 08-09-2010, 01:25 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kentucky
Posts: 17,949
Rep: 960 (Unique: 705)
Ok my work output is droping alot cause for some reason now dnect will only use up to 75-78% of my GPu anyone else have this problem i suspended dnect and let collatz run and it used 97%.


Bal3Wolf is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 29 (permalink) Old 08-09-2010, 03:22 PM
Dr. Boincinstein
 
DarkRyder's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: KY , USA
Posts: 6,435
my 5850 always runs in the 70's. i think its just the way dnetc is written.

OCN'S WhatPulse team, come join us!
OCN's Boinc Team. Come Join Us!!
My Boinc Project's Stats
_.=5GHz Overclock Club=._
"All is Fair in Love And Boinc." : DarkRyder
"May the Boinc be with you... always." : DarkRyder


DarkRyder is offline  
post #3 of 29 (permalink) Old 08-10-2010, 10:13 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 9
Rep: 1 (Unique: 1)
I think it has to do with the timing inside the card. Try running your clock up/down in 5 MHz increments and see if there is a place where utilization bounces up.

My 5850 runs 96% on DNETC.

Also, if you are using MSI AB then close it after making your settings ... it will eat up about 20% of the GPU even if you have all monitoring turned off.
Musketeer 6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 29 (permalink) Old 08-10-2010, 10:22 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kentucky
Posts: 17,949
Rep: 960 (Unique: 705)
I figured out the problem its a bug in msi afterburner and boinc if you have msi afterburner open then dnetc wont go above 78%. Can open and close msi afterburner and watch the gpu usage change in gpuz from 78 to 99%.


Bal3Wolf is offline  
post #5 of 29 (permalink) Old 08-10-2010, 10:36 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 9
Rep: 1 (Unique: 1)
Yeh, I found the same thing about a month ago. The nice thing is if you check the apply settings at system startup then it will adjust the card but not launch MSI AB so the card will start full bore. You can then use the BOINC start with system option.
Musketeer 6 is offline  
post #6 of 29 (permalink) Old 08-11-2010, 12:22 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kentucky
Posts: 17,949
Rep: 960 (Unique: 705)
you know the wierd thing i never had the issue befor up till a few days ago only change was i tried out a few differt drivers, And now it does it on every driver.


Bal3Wolf is offline  
post #7 of 29 (permalink) Old 08-12-2010, 06:55 AM
Dr. Boincinstein
 
DarkRyder's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: KY , USA
Posts: 6,435
I cant get my server to run dnetc anymore without the display turning off. works perfectly on all the other boinc projects, just dnetc. Any ideas?

OCN'S WhatPulse team, come join us!
OCN's Boinc Team. Come Join Us!!
My Boinc Project's Stats
_.=5GHz Overclock Club=._
"All is Fair in Love And Boinc." : DarkRyder
"May the Boinc be with you... always." : DarkRyder


DarkRyder is offline  
post #8 of 29 (permalink) Old 08-12-2010, 06:55 AM
Dr. Boincinstein
 
DarkRyder's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: KY , USA
Posts: 6,435
with the zalmon on it it only gets to the low 50c's. so it cant be a heat issue.

OCN'S WhatPulse team, come join us!
OCN's Boinc Team. Come Join Us!!
My Boinc Project's Stats
_.=5GHz Overclock Club=._
"All is Fair in Love And Boinc." : DarkRyder
"May the Boinc be with you... always." : DarkRyder


DarkRyder is offline  
post #9 of 29 (permalink) Old 08-12-2010, 07:15 PM
Retired Staff
 
Join Date: Sep 2006
Location: Here nor there
Posts: 25,201
Rep: 1299 (Unique: 730)
grunion is offline  
post #10 of 29 (permalink) Old 08-12-2010, 08:03 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kentucky
Posts: 17,949
Rep: 960 (Unique: 705)
Quote:
Originally Posted by grunion View Post
No AB dnetc issue here.


Attachment 167836
Thats how mine used to run up till about 3-4 days ago when it started only using 78% with ab open darkryders 5850 has been doing it for months.


Bal3Wolf is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off