(Reviewed) $400 2560x1440 IPS no-AG 90hz+ Achieva Shimian QH270 and Catleap Q270 - Page 371 - Overclock.net - An Overclocking Community

View Poll Results: Vote when your Achieva/Catleap monitor comes in.
Achieva QH270 232 41.73%
Achieva QH270 (DOA / didn't recieve) 12 2.16%
Achieva QH270 (Dead pixel(s) / flawed panel) 47 8.45%
Catleap Q270 224 40.29%
Catleap Q270 (DOA / didn't recieve) 8 1.44%
Catleap Q270 (Dead pixel(s) / flawed panel) 33 5.94%
Voters: 556. You may not vote on this poll

Forum Jump: 

(Reviewed) $400 2560x1440 IPS no-AG 90hz+ Achieva Shimian QH270 and Catleap Q270

Reply
 
Thread Tools
post #3701 of 4784 (permalink) Old 05-11-2012, 11:45 PM
New to Overclock.net
 
CrazzyRussian's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Staten Island, NY
Posts: 2,127
Rep: 63 (Unique: 62)
Holy crap, this monitor is now even cheaper than the ASUS 1080p LED's that are on newegg. If the monitor drops to under $250 I will buy another 6970 nd crossfire and use 2 monitors!

CrazzyRussian is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3702 of 4784 (permalink) Old 05-12-2012, 06:38 AM
New to Overclock.net
 
rotary7's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Ft lauderdale
Posts: 224
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote:
Originally Posted by CrazzyRussian View Post

Holy crap, this monitor is now even cheaper than the ASUS 1080p LED's that are on newegg. If the monitor drops to under $250 I will buy another 6970 nd crossfire and use 2 monitors!

What i been hearing is that all the perfect pixel ones are getting back ordered so this whole cheap IPS thing might just be a short fling, i ordered 3 biggrin.gif

G.SKILL Trident 12GB Corsair Obsidian Series, 800D Seasonic 1250 x series, dell3011 30''/Forcusrite sound/Mackies MX5
ASUS P6X58D-E LGA 1366 Intel X58 SATA 6, 2x OCZ Vertex 3 OCZSSD2-2AGTE120G 2.5" 120GB, SLi Zotac GTX680 4GB
Intel Core i7 930 2.8(OC 4.3) GHz, Bitspower Z-Multi 250/Bitspower 1/2in. 3/4in.OD, EK-Supreme HF - Nickel (All bitspower fittings), EK-MOSFET ASUS X58 (EK-FB ASUS X58), Swiftech MCP655-B 12v DC MCP655-B Pump EK, Swiftech 3X120/Swiftech 2X120mm
rotary7 is offline  
post #3703 of 4784 (permalink) Old 05-12-2012, 06:59 AM
New to Overclock.net
 
soldar's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Rep: 0
HELP, I was just working on my shimian connected to my laptop and suddenly the blue light just turned off and the screen won't power on!
i tried taking it out of the AC, switching places on the cord extender, taking the power cords in and out and nothing, no response from the screen.
I barely had it for two weeks.
I loved the screen until now and I am at a loss, was in the middle of a big coding homework which is already making me anxious as it is :/
soldar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3704 of 4784 (permalink) Old 05-12-2012, 07:14 AM
New to Overclock.net
 
rotary7's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Ft lauderdale
Posts: 224
Rep: 1 (Unique: 1)
do you have a multimeter? if not go pick one up for cheap and test the power, its super easy

It might just be that damn power adapter

G.SKILL Trident 12GB Corsair Obsidian Series, 800D Seasonic 1250 x series, dell3011 30''/Forcusrite sound/Mackies MX5
ASUS P6X58D-E LGA 1366 Intel X58 SATA 6, 2x OCZ Vertex 3 OCZSSD2-2AGTE120G 2.5" 120GB, SLi Zotac GTX680 4GB
Intel Core i7 930 2.8(OC 4.3) GHz, Bitspower Z-Multi 250/Bitspower 1/2in. 3/4in.OD, EK-Supreme HF - Nickel (All bitspower fittings), EK-MOSFET ASUS X58 (EK-FB ASUS X58), Swiftech MCP655-B 12v DC MCP655-B Pump EK, Swiftech 3X120/Swiftech 2X120mm
rotary7 is offline  
post #3705 of 4784 (permalink) Old 05-12-2012, 08:34 AM
New to Overclock.net
 
Niko-Time's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Norwich (UK)
Posts: 5,048
Rep: 298 (Unique: 210)
How do I check whether this is HDCP compliant using my ATI card? Everyone who I see says it works has checked it with Nvidea control panel, can't see the same option. I bought a blu-ray drive off eBay to work with it (came with no included software) so trying PowerDVD which's compatibility checker says it should work but it doesn't.

Cheers!

By the power of truth, I, while living, have conquered the universe.
Niko-Time is offline  
post #3706 of 4784 (permalink) Old 05-12-2012, 08:50 AM
New to Overclock.net
 
MontyAC's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 37
Rep: 1 (Unique: 1)
The Korean monitors are not HDCP compliant. To run a blu-ray you might need a program like AnyDVD to override this.
MontyAC is offline  
post #3707 of 4784 (permalink) Old 05-12-2012, 08:52 AM
New to Overclock.net
 
Niko-Time's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Norwich (UK)
Posts: 5,048
Rep: 298 (Unique: 210)
I have seen people report no problems and that Nvidia control panel states they are HDCP compliant

By the power of truth, I, while living, have conquered the universe.
Niko-Time is offline  
post #3708 of 4784 (permalink) Old 05-12-2012, 08:56 AM
New to Overclock.net
 
MontyAC's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 37
Rep: 1 (Unique: 1)
For my PCBANK using an ATI card, I need to use AnyDVD to watch blu-rays.
MontyAC is offline  
post #3709 of 4784 (permalink) Old 05-12-2012, 01:33 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 45
Rep: 0
Do every seller sends a power cable and a dvi cable?
CommanderKeen is offline  
post #3710 of 4784 (permalink) Old 05-12-2012, 01:41 PM
New to Overclock.net
 
MenacingTuba's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Canada
Posts: 2,112
Rep: 308 (Unique: 224)
I keep reading about people saying these Korean models lack overdrive which seems to confuse or deter some potential buyers. This simply is not true

Of course they are over driven, other wise they would not be able to achieve such low measured response times. See this chart:

http://down.playwares.com/xe/files/attach/images/53/283/066/6ab3c0c5d1e8c3e01f06db6c55a13abc.jpg

The Crossover is faster than many TN panels....how could it be if it lacked overdrive?

Having used the 27Q LED-P and seeing it overshoot (bright glow/shield or halo forming around moving objects) only confirms that they are actually over driven a little too much. If they lacked overdrive there would be very noticeable colour smearing even with very slow camera movement, smearing like you would find on some of the older C-PVA panels and the measured response times would not be so low.

Google (insert monitor) review before making a thread about it. Research (Google) before buying a monitor and then asking if it is good.

10 Bit Monitors: 99% are 8 bit+FRC and AMD Quadro or Nvidia Firepro gpu's are required to send+receive a true 10 bit signal. 10 bit consumer content (games, movies TV) does not exist.
MenacingTuba is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off