Korean QNIX QX2710 Evolution ll 27" 2560x1440 Matte Samsung PLS panel ?? - Page 53 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Korean QNIX QX2710 Evolution ll 27" 2560x1440 Matte Samsung PLS panel ??

Reply
 
Thread Tools
post #521 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 09:59 PM
New to Overclock.net
 
dascth's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: SF Bay Area
Posts: 126
Rep: 21 (Unique: 15)
Ok, that didn't take as long to finish as I thought. Here's my initial calibration for y'all to try out. I'm sure I'll redo it at different brightness levels and maybe some higher quality ones too, but hey, it's a start...

I'll skip the hyperbole and just say, it calibrates very well. smile.gif

DUAL-DVI 2013-04-18 120cdm² 6500K 2.2 HQ XYZLUT+MTX --- Br127.zip 424k .zip file

This is the gamut of the monitor itself:
dascth is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #522 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 10:04 PM
New to Overclock.net
 
apav's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 878
Rep: 10 (Unique: 9)
Quote:
Originally Posted by dascth View Post

Ok, that didn't take as long to finish as I thought. Here's my initial calibration for y'all to try out. I'm sure I'll redo it at different brightness levels and maybe some higher quality ones too, but hey, it's a start...

I'll skip the hyperbole and just say, it calibrates very well. smile.gif

DUAL-DVI 2013-04-18 120cdm² 6500K 2.2 HQ XYZLUT+MTX --- Br127.zip 424k .zip file

This is the gamut of the monitor itself:

How much better does it look now?! Thanks for this smile.gif
apav is offline  
post #523 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 10:22 PM
New to Overclock.net
 
Coolwaters's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,304
Rep: 95 (Unique: 89)
if i can get these to 120hz then i could sell it for $600+ on 120hz.net

a perfect pixel B2 catleap is 800+ right now..


if it shipped today i hope i get it 2morrow rolleyes.gif

People become real douchebag when they hide behind a keyboard too long.


Coolwaters is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #524 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 10:26 PM
New to Overclock.net
 
dascth's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: SF Bay Area
Posts: 126
Rep: 21 (Unique: 15)
Quote:
Originally Posted by apav View Post

How much better does it look now?! Thanks for this smile.gif

It doesn't start out terrible, but it stops my mind from constantly noticing all the ways it was out of calibration before. I'm picky though. I started testing with movies and noticed a purple cast that I don't like, so I checked the calibration (simple gray-scale measurements) and verified it. I'll redo this and get it right and post it. Here's how it's off (this isn't caused by the monitor, but my calibration, so no worries):

The red green and blue should be on top of each other, because the red and blue are higher, they're more prominent, hence the purple cast. The purple/magenta line has nothing to do with the color purple, it's the average error. Below 4 is "imperceptible", but I find that not to be the case. I shoot for less than 1.



But look how accurately it was able to calibrate gamma:


dascth is offline  
post #525 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 10:31 PM
New to Overclock.net
 
wntrsnowg's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: SD, CA, USA
Posts: 601
Rep: 76 (Unique: 56)
Quote:
Originally Posted by dascth View Post

Ok, that didn't take as long to finish as I thought. Here's my initial calibration for y'all to try out. I'm sure I'll redo it at different brightness levels and maybe some higher quality ones too, but hey, it's a start...

I'll skip the hyperbole and just say, it calibrates very well. smile.gif

After loading the calibration profile into windows and selecting it, is a restart needed for changes to take effect?
wntrsnowg is offline  
post #526 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 10:48 PM
New to Overclock.net
 
dishayu's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 19
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote:
Originally Posted by zbreezy1 View Post

Can anyone comment on the Matte vs. Glossy?

Glossy owners, too much glare?

I'm a matte kinda guy. You know, dull and rough to the touch.

It seems to me the Matte's are more popular given the price vs. glossy.

Oh and one more question. Has anyone bought a Matte that was not pixel perfect. How has your experience been with these?

Many thanks!
I bought a matte display not listed as pixel perfect but it has 0 dead/stuck pixels anyways.
dishayu is offline  
post #527 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 11:04 PM
New to Overclock.net
 
dascth's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: SF Bay Area
Posts: 126
Rep: 21 (Unique: 15)
Quote:
Originally Posted by dishayu View Post

I bought a matte display not listed as pixel perfect but it has 0 dead/stuck pixels anyways.
Just rub it in!
dascth is offline  
post #528 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 11:06 PM
New to Overclock.net
 
dascth's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: SF Bay Area
Posts: 126
Rep: 21 (Unique: 15)
No, you shouldn't. Maybe switch between lots of profiles just to verify you see the screen change as you do so, then you know you're getting what you are selecting, even if a couple are close to each other. I have had times where it didn't seem to be letting me change them on the fly for some reason.
dascth is offline  
post #529 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 11:13 PM
New to Overclock.net
 
apav's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 878
Rep: 10 (Unique: 9)
Quote:
Originally Posted by dishayu View Post

I bought a matte display not listed as pixel perfect but it has 0 dead/stuck pixels anyways.

I wonder if the matte versions end up hurting the PQ. Is the AG coating aggressive?
apav is offline  
post #530 of 3099 (permalink) Old 04-18-2013, 11:26 PM
New to Overclock.net
 
aFreak's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York, USA
Posts: 466
Rep: 15 (Unique: 15)
I must say I'm impressed with Dream-Seller. Ordered a glossy display Sunday night. Received it this morning. I don't see any dead pixels so yay. I'm currently running a Sapphire 5850, it works. The monitor doesn't show bios. But no biggie. Running at 60 Hz

Here's a picture of it with a black background with lights out:

My Samsung 32" TV

Qnix Monitor


Is that good or bad light bleed?
Is there a way to remove the Stand completely? I plan on mounting it onto my monitor mount on my desk but the stand just sticks out.

aFreak is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off