[OFFICIAL] ASUS MX34VQ (21:9, VA, Freesync) - Page 53 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[OFFICIAL] ASUS MX34VQ (21:9, VA, Freesync)

Reply
 
Thread Tools
post #521 of 525 (permalink) Old 01-19-2019, 07:51 AM
New to Overclock.net
 
ozdenor's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Istanbul
Posts: 3
Rep: 0
Hi guys,

I have a questıon for you. I have checked the internet but could not find anything related. Here it is:

Everthing is awesome on display port 1.2. As you can see below the text are OK.

***Check First Image Below***


But on display port 1.1, the texts are getting blurry and some strange colors on text. Some yellow and blue I think.

***Check Second Image Below***

It is same even if I change the refresh rate to 75hz on DP1.1. In addition to that, Icon edges are getting pixelation on DP1.1.

Is this a common problem in DP1.1 or our monitors or it is just me?

@ilmazzo do you have an opinion for this issue. Thanks.

Thanks for your help.

PS: My GPU is MSI GTX 1080.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DP1.2.jpeg
Views:	14
Size:	217.9 KB
ID:	247700  

Click image for larger version

Name:	DP1.1.jpeg
Views:	14
Size:	257.5 KB
ID:	247702  


CPU
Intel i7-2600K
Motherboard
MSI P67A-GD65
GPU
MSI GTX 1080 GAMING X
RAM
G.Skill RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9
Hard Drive
KingDian S280 1TB SSD
Hard Drive
Corsair Force3 120 GB SSD
Optical Drive
ASUS DRW-24B3ST 24X
Power Supply
Seasonic SS-850AT 80+ Plus 850W
Case
Dark Knight ATX
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
ASUS 34" MX34VQ 1800R Curved 4Ms UWQHD
Keyboard
LOGITECH MK235
Mouse
LOGITECH M170
Mousepad
Havit Large Gaming Mouse Pad 90*30cm
▲ hide details ▲

Last edited by ozdenor; 01-19-2019 at 07:57 AM.
ozdenor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #522 of 525 (permalink) Old 01-19-2019, 03:04 PM
New to Overclock.net
 
strumf666's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Slovenia
Posts: 59
Rep: 1 (Unique: 1)
Bandwidth required for [email protected] is higher than what DP 1.1 standard offers. Your image looks like as if chroma subsampling is used although I am not sure our monitor actually supports that.
https://www.anandtech.com/show/13060...c-hdr-review/3

P.S. Why would you want to use DP 1.1 if you can use 1.2?

R7 1700x @3,95
Geil EVO x 16gb ddr4 3200
Asus Prime x370 pro
Vega 64
500GB Samsung 970 pro
Corsair RM1000i
EKWB watercooling (cpu+gpu)
strumf666 is offline  
post #523 of 525 (permalink) Old 01-20-2019, 11:06 PM
New to Overclock.net
 
ozdenor's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Istanbul
Posts: 3
Rep: 0
Quote: Originally Posted by strumf666 View Post
Bandwidth required for [email protected] is higher than what DP 1.1 standard offers. Your image looks like as if chroma subsampling is used although I am not sure our monitor actually supports that.
https://www.anandtech.com/show/13060...c-hdr-review/3

P.S. Why would you want to use DP 1.1 if you can use 1.2?
I just wonder I always use DP1.2. If so, why this monitor have DP1.1?

CPU
Intel i7-2600K
Motherboard
MSI P67A-GD65
GPU
MSI GTX 1080 GAMING X
RAM
G.Skill RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9
Hard Drive
KingDian S280 1TB SSD
Hard Drive
Corsair Force3 120 GB SSD
Optical Drive
ASUS DRW-24B3ST 24X
Power Supply
Seasonic SS-850AT 80+ Plus 850W
Case
Dark Knight ATX
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
ASUS 34" MX34VQ 1800R Curved 4Ms UWQHD
Keyboard
LOGITECH MK235
Mouse
LOGITECH M170
Mousepad
Havit Large Gaming Mouse Pad 90*30cm
▲ hide details ▲
ozdenor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #524 of 525 (permalink) Old 01-21-2019, 10:27 AM
New to Overclock.net
 
strumf666's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Slovenia
Posts: 59
Rep: 1 (Unique: 1)
It is useful if you run a very long regular DP cable as DP1.2 works only to about 5m. Without limiting [email protected] it is possible to get no picture at all since the graphics card will try to set native resolution when monitor is connected.

R7 1700x @3,95
Geil EVO x 16gb ddr4 3200
Asus Prime x370 pro
Vega 64
500GB Samsung 970 pro
Corsair RM1000i
EKWB watercooling (cpu+gpu)
strumf666 is offline  
post #525 of 525 (permalink) Old 03-04-2019, 04:08 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 2
Rep: 0
Удалось кому-то решить проблему мерцания (видео -
) ? У меня мерцает с FreeSync and g-synk. Пробовал менять кабель, не помогает. Ненавижу этот монитор.
Acdsee is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off