i7 8700k overclock results and settings - Page 2 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

i7 8700k overclock results and settings

Reply
 
Thread Tools
post #11 of 4222 (permalink) Old 10-14-2017, 03:01 PM
Overclocker
 
JackCY's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,991
Rep: 339 (Unique: 240)
My 9 series is running over 9000MHz wheee.gif But that 8 series looks like people get worse results.
JackCY is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 4222 (permalink) Old 10-14-2017, 06:41 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2009
Location: µcode
Posts: 715
Rep: 56 (Unique: 46)
Quote:
Originally Posted by Chrisch View Post

my daily setting on my 8600K

Awesome result. Almost 200W and only 66C, some great cooling too. thumb.gif

ucode is offline  
post #13 of 4222 (permalink) Old 10-15-2017, 09:05 AM
New to Overclock.net
 
Leijido's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 29
Rep: 0
This is off topic but any 8700k owners here have 2 gtx 1080 TIs in sli? I really need to see 8700k sli supported gaming benchmarks at 4k resolution or above before I get one. Stock frequency benchmarks are fine as long as it's for actual games and not Timespy 3d Mark Firestrike etc. Thanks so much and sorry for the trouble
Leijido is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 4222 (permalink) Old 10-16-2017, 08:59 AM
New to Overclock.net
 
pluke the 2's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 320
Rep: 12 (Unique: 12)
Quote:
Originally Posted by Asrock Extreme7 View Post

first try 5.0Ghz 2.6v

https://valid.x86.fr/jwv3vv

did you try benching or stress testing????? your pictures show you running prime 95 for less than 1 minute. did you also refresh the low/high ?? i'm confused

pluke the 2 is offline  
post #15 of 4222 (permalink) Old 10-16-2017, 09:04 AM
New to Overclock.net
 
pluke the 2's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 320
Rep: 12 (Unique: 12)
I'll contribute.

NOT STABLE bench conditions using intel extreme tuning utlility: (crashes at 4.8/4.9/5.0 at any voltage below 1.4)

my gaming profile (HASNT CRASHED YET):

delidded 8700k, 4.9ghz, 1.3 vcore, 80c highest temp. kraken x62 cooler on full fan/pump.

MCE OFF. sync all cores, xmp on ddr4 @ 3200 cl16, system voltages and agent are at 1.15. uncore is at 4.7ghz.

i'm using an asus 370 board.

pluke the 2 is offline  
post #16 of 4222 (permalink) Old 10-16-2017, 11:06 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Asrock Extreme7's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 204
Rep: 4 (Unique: 4)
delidded 8700k, 5.0ghz manual , 1..28 vcore, 65c highest temp. 2x 240 rad gpu in loop

MCE OFF. sync all cores, xmp on ddr4 @ 3200 cl14, system voltages and agent are at auto. uncore is at 4400ghz. not touched yet

i'm using an asus hero 370 board.

just tryed Adaptive Mode but not stable @ 1.31v temp 72 c Load-line Calibration 4
is it best to use manual or Adaptiv
Asrock Extreme7 is offline  
post #17 of 4222 (permalink) Old 10-16-2017, 04:41 PM
New to Overclock.net
 
lolngoway007's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 7
Rep: 0
Hello i got my 8700k recently and here are my results so far

Corsair 115i. Maximus x hero mobo.

8700k at 4.9ghz 1.28 voltage (manual). Load line calibration at level 6.
Cache untested.

2x8gb ram at 3733hz 16 17 17 39 2N
1.35v 1.225 vccio 1.2375 vccsa

I haven't run aida64 long enough to know if it is stable. But while playing bf1 for about 2 hours i haven't crashed yet.

Temps in aida64 is like 85 degress max.
lolngoway007 is offline  
post #18 of 4222 (permalink) Old 10-16-2017, 04:43 PM
New to Overclock.net
 
lolngoway007's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 7
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by Asrock Extreme7 View Post

delidded 8700k, 5.0ghz manual , 1..28 vcore, 65c highest temp. 2x 240 rad gpu in loop

MCE OFF. sync all cores, xmp on ddr4 @ 3200 cl14, system voltages and agent are at auto. uncore is at 4400ghz. not touched yet

i'm using an asus hero 370 board.

just tryed Adaptive Mode but not stable @ 1.31v temp 72 c Load-line Calibration 4
is it best to use manual or Adaptiv

Careful on auto settings for vccsa and vccio. Mine were were originally 1.37v on auto. Even setting it at a fixed 1.2375 vccsa my AI suite (asus) shows it actually running at 1.272v...
lolngoway007 is offline  
post #19 of 4222 (permalink) Old 10-16-2017, 05:01 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Asrock Extreme7's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 204
Rep: 4 (Unique: 4)
ok sorted overclock try for yourself
asus rog hero

my settings are for 5ghz oc voltage and speed step

x50 multi Sync all cores
Adaptive Mode voltage 1.315 Offset 0.05
Set IA AC Load Line to 0.01
Set IA DC Load Line to 0.01
LLC level 5
cpu c states enabled
xmp on ddr4 @ 3200 cl14
windows power plan balanced
prime 95 2 hour
bf1 3 hour
all good



just set cpu vccio to 1.2375
cpu syatem agent to1.15
so far so good





let me know if it works for anybody else biggrin.gif
Asrock Extreme7 is offline  
post #20 of 4222 (permalink) Old 10-16-2017, 05:36 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Asrock Extreme7's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 204
Rep: 4 (Unique: 4)
new bios out Version

0505
2017/10/168.28 MBytes
ROG MAXIMUS X HERO BIOS 0505
First Release BIOS
Asrock Extreme7 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off