Is This Degradation? - Page 2 - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

Is This Degradation?

Reply
 
Thread Tools
post #11 of 14 (permalink) Old 12-17-2019, 03:31 PM
LTSC Consiglieri
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fort Lauderdale
Posts: 22,320
Rep: 648 (Unique: 349)
56? sweet jesus. I thought my buddy's dad that kept it at 62 was crazy.

i had to sleep in a sub zero sleeping back the first two nights I was there.

R.I.P. Zawarudo, may you OC angels' wings in heaven.
If something appears too good to be true, it probably is.
Best R0ach Quote of all time : TLDR: Haswell might be the last legit gaming platform unless mice get their own non-USB interface on some newer architecture.
skupples is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 14 (permalink) Old 12-18-2019, 10:22 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
daniel audanie's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 53
Rep: 5 (Unique: 4)
Quote: Originally Posted by skupples View Post
56? sweet jesus. I thought my buddy's dad that kept it at 62 was crazy.

i had to sleep in a sub zero sleeping back the first two nights I was there.
I have heated blankets and mattress pads, all in the name of saving 50 dollars a month haha.

Okay, so some results. So far every stick has failed but at different points.

Stick#1: 9000%
Stick#2: 14% and 7% after retesting
Stick#3: In progress
Stick#4: 59000%

This is all with voltage set to 1.36v on DRAM, VCCIO/VCCSA at 1.15v and all in slot A1. I turn XMP off, restart, XMP on after installing a new stick. Something definitely seems wrong here, at least with two of the sticks. CPU is running Intel spec defaults with power limits and all that.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	#2.PNG
Views:	13
Size:	2.49 MB
ID:	312650  


Desktop
(5 items)
np9770zm
(7 items)
CPU
9900k
Motherboard
Aorus Wifi Pro
GPU
1660 TI
Cooling
EVGA CLC 280
Case
Meshify C
CPU
4790k
GPU
gtx 980m
Hard Drive
HGST
Hard Drive
Micron m600
Operating System
Windows 8.1
Mouse
Razer Mamba
Audio
Sennheiser HD 380 Pro
▲ hide details ▲
daniel audanie is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 12-18-2019, 06:32 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
daniel audanie's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 53
Rep: 5 (Unique: 4)
A whirlwind of a testing day!

All sticks eventually failed at XMP. I updated to the 12a bios for my Aorus Pro Wifi and memory stick #2 wouldn't boot at all. All the other sticks wouldn't boot at 3733mhz and instead the BIOS wouldn't budge from 3333mhz, no matter what I set. I downgraded to the F10 BIOS and 3733mhz booted once again, stick #2 still wouldn't boot. Tested each stick individually again but Windows 10 decided to update and ended with what I assumed was a corrupted update. Got stuck in a loop of startup repair, eventually used the system restore option to bring Windows back to before the update. Decided that I wanted to take a break and play some games, just loaded up XMP with all auto settings. Karhu is up to 350% in the background. Somehow stick #2 and stick #4 perform worse on their own but with all four sticks in, the stability is improved. T-topology maybe? But one stick should in my opinion should have been more stable than 4.

Memory testing is the worst.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture2.PNG
Views:	11
Size:	1.50 MB
ID:	312800  


Desktop
(5 items)
np9770zm
(7 items)
CPU
9900k
Motherboard
Aorus Wifi Pro
GPU
1660 TI
Cooling
EVGA CLC 280
Case
Meshify C
CPU
4790k
GPU
gtx 980m
Hard Drive
HGST
Hard Drive
Micron m600
Operating System
Windows 8.1
Mouse
Razer Mamba
Audio
Sennheiser HD 380 Pro
▲ hide details ▲
daniel audanie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 14 (permalink) Old 12-23-2019, 09:16 AM
 
Desolutional's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: United Kingdom
Posts: 2,448
Rep: 165 (Unique: 101)
Really the ideal method would be to stick the RAM kit in another known good system and test with that, that way you could eliminate the IMC and motherboard as being an issue.

CPU: i7-6950X @ 4.1Ghz (-0.08V/1.30V Adaptive = 1.22V); Cache: 3.2GHz (1.07V); VCCIN: 1.90V @ LLC 5 12hr AVX2 Stable
RAM: 64GB @ 3000MHz (14-14-12-31 1T, 1.35V) 12hr GSAT Stable
GPU: EVGA Hybrid GTX 1070 @ 2076MHz Core, 8.6GHz VRAM, Stock Voltage 24hr [email protected] Stable


Desolutional is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off