Prime95 Failed after 18 Hours Being on!!! What Should I do? - Page 2 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Prime95 Failed after 18 Hours Being on!!! What Should I do?

Reply
 
Thread Tools
post #11 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:30 PM
 
kimosabi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,819
Were you running small, large or blend?


kimosabi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:32 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
corey407woc's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Orlando, FL
Posts: 453
Rep: 21 (Unique: 21)
corey407woc is offline  
post #13 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:33 PM
New to Overclock.net
 
d3v0's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pittsburgh PA
Posts: 5,397
Rep: 348 (Unique: 275)
Try a small FFT, much better for actually stressing the CPU.

I set it to run before bed, and leave it go til I come home from work.
d3v0 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:33 PM
New to Overclock.net
 
Emmanuel's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Chicago
Posts: 6,707
Rep: 385 (Unique: 316)
Oh, if you were running blend, the RAM might be the culprit, run 5 loops of Memtest to rule the RAM out.

2nd Amendment supporter
Emmanuel is offline  
post #15 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:36 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
corey407woc's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Orlando, FL
Posts: 453
Rep: 21 (Unique: 21)
the ram is set to 5-5-5-15 2.1 volts

g.skill pc28000 1000mhz @ 800mhz
corey407woc is offline  
post #16 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:36 PM
 
kimosabi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,819
Try upping MCH a notch. Failing small ffts is almost always Vcore issues.Failing large and blend is mostly NB or RAM setting issues.


kimosabi is offline  
post #17 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:39 PM
Iconoclast
 
Blameless's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 30,086
Rep: 3135 (Unique: 1869)
Quote:
Originally Posted by corey407woc View Post
yeah bsod after 18 hours

ntsf error or something
More vNB would probably fix it; vcore or vdimm are other possibilities.

Blend stresses the chipset, but there are many other applications, even games, that stress the chipset more.

I've had systems past 72 hours of blend only to crap out after 3-4 hours of STALKER because of insufficent vNB.

If you want to test the CPU only, use small FTTs, then IBT or LinX.

If you want to test the ram, use multiple instances of HCI Memtest for windows. It's vastly more stressful, and more useful for OCing, than Memetest86(+), which is single threaded only.

If you want to really test the NB, you need to hit the CPU, the memory, and the GPU, simultaneously. 4-8 hours of IBT (or LinX) on low priority, plus 3Dmark on a loop, with Prime Large FTTs running in the background to mop up any spare cycles works fairly well, in my experience.

...rightful liberty is unobstructed action according to our will within limits drawn around us by the equal rights of others. I do not add 'within the limits of the law,' because law is often but the tyrant's will, and always so when it violates the right of an individual. -- Thomas Jefferson
Blameless is offline  
post #18 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:46 PM
New to Overclock.net
 
MADMAX22's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: WA
Posts: 7,888
Rep: 582 (Unique: 418)
Hey Corey do you mind throwing up your settings on your voltages and such. And which bios are you running. Just wondering as it may help with my oc.


MADMAX22 is offline  
post #19 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:54 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
corey407woc's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Orlando, FL
Posts: 453
Rep: 21 (Unique: 21)
yeah guys i have the f7 bios

running 3.6 400x9

1.35 in bios LLC enabled

1.328 in cpuz but hits 1.312 on load idk why

2.12 in bios ram 5-5-5-15 @ 800 1:1 ratio but 2.1 in everest and every other program on windows

1.40 mch voltage which failed after 18 hours now raising to 1.44 mch

mch reference left at auto but now putting at .943 to test tonight
corey407woc is offline  
post #20 of 36 (permalink) Old 03-06-2009, 10:57 PM
New to Overclock.net
 
DeadSkull's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maryland
Posts: 2,790
Rep: 114 (Unique: 94)
Quote:
Originally Posted by corey407woc View Post
yeah guys i have the f7 bios

running 3.6 400x9

1.35 in bios LLC enabled

1.328 in cpuz but hits 1.312 on load idk why

2.12 in bios ram 5-5-5-15 @ 800 1:1 ratio but 2.1 in everest and every other program on windows

1.40 mch voltage which failed after 18 hours now raising to 1.44 mch

mch reference left at auto but now putting at .943 to test tonight
Most likely your low MCH was the issue. When I had a Q6600 and ran it close to that speed I used MCH of around 1.5V


DeadSkull is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off